באיזה גיל מפסיקים לישון בצהריים?

יעללללל

New member
באיזה גיל מפסיקים לישון בצהריים?

הבן שלי בן שנה ושמונה חודשים, ובזמן האחרון הוא התחיל לדלג מידי פעם על מנוחת הצהריים. אבל אח"כ הוא מאד עייף בערב והולך לישון מוקדם. האם זה סביר שהוא יפסיק בקרוב לישון בצהריים? באיזה גיל בדרך-כלל ילדים מתחילים להחזיק מעמד בלי לישון עד הערב?

לאה_מ

New member
זה משתנה מילד לילד.

יש ילדים שאינם זקוקים לשעות שינה רבות, ויכולים לוותר על שנת הצהריים בגיל מוקדם מאד (עומר שלי היה ילד כזה - כאשר הוא עדיין היה ישן בצהרים בגן, שעת השינה שלו בערב היתה כמעט בלתי נסבלת מבחינתנו...). לעומת זאת יש ילדים (כמו שירה, למשל) שגם בגיל 5 עדיין שמחים לנוח בצהריים (כלומר, אם יש לה פעילות מעניינת, אין לה בעיה להסתדר בלי לישון בצהריים, אבל אם היא יכולה, היא בוחרת לישון, ופעמים רבות פשוט נרדמת באמצע משהו). בדרך כלל אנחנו לא האדונים הבלעדיים על סדר היום של הילדים שלנו - באמצע השבוע יש אילוצים של מסגרות חינוכיות, שבהן מוכתב סדר יום עם או בלי שנת צהריים, ולא תמיד לפי מה שנוח לנו ו/או לילדינו.

דסי אשר

New member
גם משתנה בין מסגרת למסגרת

וזו בעיה שמציקה לי, כעוסקת בתחום הגיל הרך. יש מסגרות שקשובות לשונות בין הילדים, ומאפשרות לרוצים לישון בגן, לישון, ולאלה שאינם רוצים, מפנים חלל אחר, המאפשר פעילות שקטה בלבד. לעומת זאת, הגנים הציבוריים בסביבתי, שהחלךו לפני שנתיים לקלוט באופן מסיבי את קבוצת טרום - טרום חובה, בבת אחת , נעו מהילדים את האפשרות לישון, משום תפיסה מועית( כפי שהם מניחים לגבי גמילה מטיטולים) ) - שילדים בני שלוש לא זקוקים יותר לשינת צהריים, ולכן לא מאוגנים פיזית לכך. בוגרת של המשפחתון שלי, הלכה לגן בגיל שלוש. אצלי ישנה כשעתיים שלוש, אבל היתה מסוגלת עם גירויים מסביב, לא לישון. זה מה שכמובן קרה בגן הציבורי. בשעה 16.00 אביה האוהב לקח אותה מהגן, ובשעה 17.00 היא נשפכה לישון. היא התרגלה, אבל אפילו היום, , בדרך לכתה א´, בשבתות, היא ואמה הולכות באופן טבעי(האמא בטח) לישון. כתבתי כאן לפני כמה ימים, בדיון על הלייוי המקצועי של מסגרות חינוכיות, והזכרתי משפחתון שילדים בני השנה + הולכים כולם לישון בשעה 11 וקמים בשעה2.30. כל המסגרות הלא גמישות, פועלות בהתאם לצרכי המסגרת ולא בהתאם לצרכי הילד(גם המשפחתון הנ"ל). תודה, דסי

limori

New member
אני שמעתי שבין 4 - 5 הם מפסיקים

לישון צהריים ולצערי אצל רואי זה קרה בדיוק בחודש האחרון. בגיל 4 וחודש. הענין הוא שלא רק שהוא לא ישן צהרים יש לו גם אנרגיות עד 10 11 בלילה. בדר"כ כשהוא לא נירדם בצהרים הוא הלך לישון בשבע בערב ומתעורר למחרת בשבע. כניראה שגיל 4 נותן לו יותר אנרגיות. אצלך נשאלת השאלה מהי הפעילות שלו במשך הבוקר אולי הוא לא מתעייף מספיק? אני חושבת ששנת צהרים נהדרת גם עבורו וגם עבורך, אחרת את כל אחר הצהרים הוא קשה עבור שניכם. כי את כבר מוטשת והוא מנקר ורוצה להירדם ואני משערת שהבכי גם מגיע לביקור. תנסי להוציאו לטיול בבוקר זה מהנה וגם מעייף. לימור

נעה גל

New member
ואצלנו שנת הצהרים נגמרה בגיל 3

בערך.... ואנחנו מתגעגעים אליה

כרמית מ.

New member
זה בוודאי שונה מילד לילד

אבל גיליתי (גם לגבי ילדים אחרים שפגשתי) שהקשר בין שנת צהרים ולילה הוא הרבה פעמים הפוך ממה שנשמע הגיוני: שנת צהריים טובה, גוררת, בדרך כלל, גם שנת לילה טובה! אצלנו, בחינוך הקיבוצי של פעם, היתה מנוחת צהרים עד סוף כיתה ו´. בשלב מסוים, רובם כבר לא ישנו, אבל נדרשנו להיות במיטות (קריאה, שיחה ומשחק שקט היו לגיטימיים בהחלט) במשך שעה. אני דווקא חושבת שזה טוב, אפילו אם לא ישנים, אלא רק נחים ו/או קוראים. הילדים שלי בני שנתיים ורבע וישנים כשעתיים בצהרים. אצלם בפעוטון כולם ישנים, למרות שישנה גמישות (משכיבים את כולם, אבל אם מישהו לא נרדם או מתעורר מוקדם, מאפשרים לו לקום. זה קורה מעט).

limori

New member
יונת אני מתארת לעצמי שאמו בודאי

מוטטטששששתתתתת.

ציפי ג

New member
אני מכירה אמא שארבעת בניה

הפסיקו לישון בצהרים בערך בגיל שנתיים, ועדין מחזיקה אצבעות בקשר לחמישי.

למעלה