באטלס מפה, גיליתי טעות

מצב
הנושא נעול.
באטלס מפה, גיליתי טעות

באטלס מפה, גיליתי טעות
באטלס הנהדר של מפה מפיעות כל המסילות המעודכנות שנוספו, ואולם, הקו העתידי מנתב" לעיר מודיעין שיעבור דרך כפר דניאל מופיע כך: יוצא ממסילת לוד רחובות, עובר דרומה לרמלה, חוצה את כביש 6 וכביש ירושלים ומגיע למודיעין. כמובן ששלחתי להם מכתב בנידון ומעניין מה תהא תשובתם

luckydude

Active member
זו לא טעות!

באטלס מפה, גיליתי טעות
באטלס הנהדר של מפה מפיעות כל המסילות המעודכנות שנוספו, ואולם, הקו העתידי מנתב" לעיר מודיעין שיעבור דרך כפר דניאל מופיע כך: יוצא ממסילת לוד רחובות, עובר דרומה לרמלה, חוצה את כביש 6 וכביש ירושלים ומגיע למודיעין. כמובן ששלחתי להם מכתב בנידון ומעניין מה תהא תשובתם
זו לא טעות!
יש לי את אטלס הזהב 2005 והתוואי שציינת הוא איננו טעות. הקו מנב"ג לירושליים יתחבר לקו הזה במפגש דניאל. אבל חוץ מזה, איזה יופי של אטלס!

luckydude

Active member
וראוי לציין

זו לא טעות!
יש לי את אטלס הזהב 2005 והתוואי שציינת הוא איננו טעות. הקו מנב"ג לירושליים יתחבר לקו הזה במפגש דניאל. אבל חוץ מזה, איזה יופי של אטלס!
וראוי לציין
שלמרות שכתוב שכל הקו הוא "מסילת ברזל בביה" בעצם החלק היחיד שנמצא בבניה בשלב זה הוא הקטע מדניאל למודיעין. הקו מנתב"ג לדניאל (וכמובן המשכו לי"ם) אינו מצויין בכלל במפה למרות שהוא בבניה. אבל שוב, כל הקו מרחובות-לוד למודיעין במפה הוא נכון. בסופו של דבר הקו הזה יסתיים בתחנת משה דיין במערב רשל"צ, מה שיאפשר לתושבי חולון, רשל"צ, בת-ים וכו' נסיעה ישירה לירושליים או מודיעין בלי הצורך לנסוע דרך ת"א או לוד.

ויש לכך סימוכין בתכנוני הרכבת?

וראוי לציין
שלמרות שכתוב שכל הקו הוא "מסילת ברזל בביה" בעצם החלק היחיד שנמצא בבניה בשלב זה הוא הקטע מדניאל למודיעין. הקו מנתב"ג לדניאל (וכמובן המשכו לי"ם) אינו מצויין בכלל במפה למרות שהוא בבניה. אבל שוב, כל הקו מרחובות-לוד למודיעין במפה הוא נכון. בסופו של דבר הקו הזה יסתיים בתחנת משה דיין במערב רשל"צ, מה שיאפשר לתושבי חולון, רשל"צ, בת-ים וכו' נסיעה ישירה לירושליים או מודיעין בלי הצורך לנסוע דרך ת"א או לוד.
אם זה נכון, הרי זה פנטסטי, כך יוכלו לנסוע ולקצר במקום לעבור את צומת לוד

luckydude

Active member
כן בהחלט!

אם זה נכון, הרי זה פנטסטי, כך יוכלו לנסוע ולקצר במקום לעבור את צומת לוד
כן בהחלט!
זהו קו כביש 431 המפורסם שיעבור בין מסלוליו של הכביש העתידי. זה אינו נמצא כרגע בתוכנית החומש של הרכבת ממספר סיבות כנראה ... א. למע"צ ולמשרד האוצר היה ויכוח במשך שנים רבות על איך לממן ומי ישגיח על בניית הכביש הזה (בדומה לכביש רוחב אחר שגם בו תעבור רכבת - 531). ב. לקו לא תהיה נחיצות גבוהה עד שתגמר בניית הקו לירושליים ועד שיחובר הקו ממשה דיין לחלק המערבי של הקו העתידי הזה שחלקו המערבי שכן בנוי עכשיו הוא הקטע הקצר מבאר יעקב לראשונים. הקטע ממשה דיין לתחנה המרכזית בגן רווה אמנם נמצא בתוכנית החומש (סיום שנה לאחר גמר הקו למשה דיין) אבל הקטע מגן רווה לראשונים שהוא מעיין "חוליה חסרה" אינו נמצא בתוכנית החומש ובלי הקטע הזה קשה להצדיק את בניית שאר הקו למפגש דניאל. בכל אופן הקו בהחלט נמצא בתוכניות הרכבת לטווח הארוך יותר, לדעתי זה יהיה בתוכנית העבודה הבאה של הרכבת.

מצב
הנושא נעול.
למעלה