שת"פ בין מישאל לחוגים אחרים../images/Emo24.gif
היי תום, ראשית, אני מאוד שמחה לקרוא שביקרת בפורום שלנו. מקווה שתבקר אותנו לעתים קרובות ושאכן תקבל תשובה לשאלה שהעלת. וכעת בקשר לשאלתך בפורום זה, באשר לשת"פ בין מישאל ופקולטאות אחרות. מישאל (מרכז ישראלי אוניברסיטאי לנכויות), מעוגן בפקולטה לחינוך של אוניברסיטת חיפה ותומך בשת"פ. בפועל הדבר אף בא לידי ביטוי בתוכניות המשותפות בשטח ובצוות המרכז שמגיע ממגוון התמחויות. בראש המרכז, עומדת פרופ' שונית רייטר, הממלאת את תפקיד ראש הקתדרה לחינוך מיוחד ע"ש קונין לוננפלד, ושימשה במשך שנים רבות כראש המגמה לחינוך באוניברסיטת חיפה. אני עצמי- עם מגבלה, מרכזת בפועל של מישאל, מנהלת פרוייקטים, ומנהלת גם את הפורום/קומונה. אני משפטנית (סיימתי תואר ראשון במשפטים באוניברסיטת חיפה וכעת לומדת לתואר שני במשפטים, גם כן באוניברסיטה). צוות המרכז, מורכב מחברי סגל האוניברסיטה ומסטודנטים לתארים מתקדמים, העוסקים במחקר יישומי ובהענקת חינוך, יעוץ וטיפול לילדים ובוגרים עם מוגבלויות ובני משפחותיהם. המרכז תומך מ-א-ו-ד בשיתוף פעולה עם חוגים אחרים, והפרגון בעניין זה הוא מאוד גדול וכל זאת מתוך תפיסת החינוך כדיסיפלינה, המשיקה לתחומי ידע רבים. כחלק מתפיסת השיתוף אנו פועלים, ( ממש בימים אלו,אגב ) לפיתוח תוכניות משותפות של מישאל עם הקליניקה המשפטית של הפקולטה למשפטים באוניברסיטת חיפה, שפועלת בשת"פ גם עם החוג לעבודה סוציאלית. כמו"כ ישנן תוכניות לשת"פ עם החוג לריפוי בעיסוק ועוד. אנו מאמינים שדווקא מתוך ניגוד השקפות (כהגדרתך), נוכל להתקדם טוב יותר לקראת השגת המטרות שהצבנו לעצמנו. התפיסה של מישאל הינה שאיחוד כוחות ומוחות, יאפשר לפעול לקידום הנושא והמטרה, יאפשר השגת תוצאות באופן מהיר יותר ויעיל יותר, תוך ראיה כוללנית ושיתוף מערכתי. אנו מאמינים שאיחוד פירושו כח, וביחד יקל להשיג את המטרות אליהן אנו שואפים ואשר בהן אנו מאמינים. זהו...מקווה שעניתי לשאלתך ותמיד כאן כדי לענות על כל שאלה
אשמח לראותך בפורום של מישאל