אתר בנושאי עיצוב ובניית אתרים

zelig0n

New member
../images/Emo4.gif ואיך בדיוק הוא מתקשר לעיצוב\בניית אתרים?

מתקשר מתקשר, אחלה בלוג...

מעניין ומצחיק
שווה קריאה

calm

New member
טוב מבחינת קוד, קצת פחות מבחינת

העיצוב. העיצוב לא רע באופן עקרוני. ללכת על עיצוב מינימליסטי זה דבר די בטוח. אצלך זה אולי מעט מדי מינימליסטי. אתה מאפשר שינוי גודל הפונט שזה דבר טוב בעיקרון. הבעיה היא שגודל ברירת המחדל הוא קצת קטן. אני מעריך שקבעת אותו באחוזים, משהו כמו 70-75 אחוז. נסה אולי 75-80 אחוז או x-small. כתבת שם שאינך עוסק בבניית אתרים כעבודה. עם כך, הצלחת בהחלט לבנות קוד טוב. גם סטנדרט גבוה וגם ללא טבלאות. יפה מאוד.

pitangoo

New member
טוב, פרה פרה...

קודם כל, אוהד, תודה. המערכת מעריכה את תמיכתך הבלתי מסוייגת והיא תשתדל לתגמל אותך על כך במחמאות ;) calm תשמע, קודם כל תודה על ההתייחסות. ועכשיו לתוכן- אמנם אני לא מתכנת במקצועי ו\או בהכשרתי, אבל אני מאוד בקי בהרבה שפות ווב, רק מתוך זה שהמקצוע שלי "מאלץ" אותי להיות בקשר הדוק מאוד עם עולם התוכנה. מעבר לזה שזה גם תחביב. ועכשיו בקשר למינימליזם, נכון, אני מאוד בעניין של מינימליזם, גם בעיצוב וגם בקוד. אני חושב שעיצוב לווב, שהוא אחד ממקצועות העיצוב "הפרקטיים", כלומר שאינו עיצוב למטרת עיצוב או אמנות למטרת אמנות (מה שנקרא ארספואטיקה), תפקידו העיקרי הוא- לא להפריע לתוכן. יש לי נסיון של הרבה שנים ברוב תחומי העיצוב והאמנות, ואני אומר לך שני דברים- אחד, מינימלזם נתפש בטעות כאופצייה בטוחה, כשהלכה למעשה מאוד מורכב לעשות את זה נכון וגם נאה. שתיים, אלוהים נמצא בפרטים. ועוד הערת אגב, אולי זו גם ראקצייה לרשת המקומית. העין הישראלית, כנראה באשמת האיכות הירודה של אנשי המקצוע והחברות שקבעו את הסטנדרטים הראשוניים, ואולי גם קצת בגלל האוריינטציה התרבותית של העם היושב בציון, מחפיפה את המושג יופי לעומס, צבעוניות קלוקלת, צעקנות וכו... כ"כ הרבה פעמים בחיי שמעתי את תגובת הלקוח המעצבנת ביותר "אבל זה לא מושך את העין... הנה תראה את האתר שהבת שלי בנתה איזה צבעוני הוא..." בקיצור, מושגי האסתטיקה פה שונים. מבחינתי כמה מינימליזם שהרשת הישראלית תוכל להוסיף לעצמה- הרי זה משובח. בקשר לפונטים- יש איזושהי הקרבה (של מעצבים, תועדה תחת כל עץ רענן) של הקריאות לטובת העיצוב כשמשתמשים בפונטים קטנים. אני הייתי מוכן לעשותה רק מפני שדאגתי שהגדלת הפונטים היא אפשרית ואחידות המראה תישמר.

pitangoo

New member
אה כן, ובכל מקרה...

יש קשר הדוק לעיצוב\שמישות\בניית אתרים, אבל לא רק. תבוא, יהיה דיסקו :)

למעלה