אתרים סיניים..ומוסר השכל ..

סויה 1

New member
אתרים סיניים..ומוסר השכל ..

לפני כחודש וחצי רכשתי תיק פשוט באתר סיני (לא באי ביי). האתר מסודר ומושקע נראה נהדר ושום דבר לא הכין אותי לבאות ולמה שעברתי שם. שילמתי בפייפאל( לפחות פה התעוררתי מהטפשות שאחזה בי..) קבלתי אישור מהאתר על הרכישה והתיק העבר למה שהם קוראים.. process . אחרי שבוע שהתיק לא זז מהסטטוס של process ,שלחתי להם אי מייל שאלתי מה קורה והזכרתי להם שב-פ.א.ק הם מציינים שהטיפול במשלוח יימשך בין 2-3 ימים...התשובה הגיע במהירות..הם מאוד מצטערים, אך התיק נמצא בדרך אל "מרכז השילוח" ותוך 48 שעות הוא יישלח אלי, ואף הייתה להם החוצפה לייעץ לי להיות סבלנית. החלטתי לחכות 48 שע' שבהם התיק כמובן לא הגיע ואפילו נתתי להם עוד כמה ימים. אחרי כשבועיים פתאום נפל לי האסימון..הבנתי שהם מושכים זמן כדי שלא אוכל להגיש תלונה לפיי פאל. כתבתי להם אי מייל נוסף ובו הודעתי שאחכה עוד שבוע ואם התיק לא יעבור מסטטוס הprocess וישולח אפתח נגדם דיספיוט בפייפאל. הם לא התרשמו ולא שלחו ואחרי שבוע נוסף הגשתי את התלונה ..וראו זה פלא.. תוך יום קבלתי הודעת משלוח עם מס' מעקב של ems . חשבתי לתומי שהצרות שלי עמם הסתיימו..לא! ולא!..המשלוח נמשך שבועיים..בדקתי באתר של הדואר ולפי מה שהיה כתוב שם התבצעו שני נסיונות מסירה..דבר שלא היה ולא נברא.. אחרי שבועיים קבלתי אימייל מהאתר הסיני שהם בדקו ומצאו שהיו שני נסיונות מסירה וכדאי שאבדוק מה קורה? אחרי כארבעים יום מהקנייה תאמתי עם אתר השליחים של יום המסירה והתיק נמסר לרשותי ביום ה-44.( יום לפני שהדספיוט נסגר אוטומטית) פתחתי את החבילה העלובה..(קופסת קרטון חבוטה ומעוכה התיק מקופל לשניים..) ומה אני רואה? הזמנתי תיק בצבע אדום, הם שלחו תיק בצבע חום חרדל מגעיל. נשאר לי עוד יום לסגירת הדספיוט, מיהרתי והעלתי את התביעה ל-claime .קבלתי אישור אוטומטי מפיי פאל שהתביעה התקבלה..ובה תמיהה על עליית מדרגה מצידי, כי לפי הבדיקה שלהם קיבלתי את התיק.כדי שיהיו לי עדויות כתובות, שלחתי גם הודעה לאתר הסיני ובו הודעתי להם על ה-clame בשל שליחת הצבע הלא נכון של התיק. הם לא ענו ולא הגיבו (ולמה שיגיבו..עברו כבר 45 ימים) .גם פייפאל לא הגיבו יותר למרות שהאוטומט הודיע שתהייה תגובה תוך שלושה ימים. אין שום אפשרות ליצור קשר עם פייפל שלא דרך ה- dispute center // לכן חיכיתי וכשהבנתי שלא תהייה יותר תגובה מצד פייפאל כי לפי האתר הסיני (שמקדימים אותנו בשש שעות) עבר זמן הדספיוט, החלטתע באופן רישמי ללחוץ על CANCEL 'ולפתוח דספיוט חדש לא על " קבלת המוצר בצבע הלא נכון" הכנסתי כפי שהתבקשתי את מס' המשלוח של התיק וקבלתי הודעה שמס' המשלוח הזה כבר קיים וכי הדספיוט הסתיים. זהו..כך הסתיימה לה הטלנובלה .."התיק והאתר הסיני" .כתבתי בפירוט ייתר כדי שתבינו על מה מדובר וכדי שאולי תוכלו לעזור לי בכל זאת.. זה הפך כבר עניין עקרוני בשבילי(אולי הכבוד או משהו אחר שאתר סיני עלוב הצליח לרמות אותי).. ודבר נוסף אפילו יותר חשוב מהראשון... אנשים...אין חכם כבעל נסיון..אל תקנו מאתרים סיניים !!! במיוחד לא כאלה שמחוץ לאיביי.. וגם של תבדקו טוב טוב להיכן אתם שולחים את הכסף. המעצמה הסינית ממש מפחידה אותי הם שמים זין אחד גדול על כולם מודעים לכוח הכלכלי העצום שלהם ומרשים לעצמם להתנהג כאחרון העברינים והבריון השכונתי...אין להם אלוהים...כדי להרוויח עוד כמה דולרים הם ירמו ישקרו יציגו תמונות כוזבות במחשב וישלחו משהו אחר לגמרי..והכי מעצבן...הם מצליחים בזה. תודה על כך שהגעתם עד הלום..אבל היה מעניין לא?
..ושאלה אחרונה.. האם עוד אפשר לעשות משהו?

noam weissman

New member
אני לא יודע אם זה מנחם אותך אבל זה לא רק הם

בכל העולם מרמים אנשים כל הזמן. זה לא רק הסיניים.. גם בארה"ב הגדולה את יכולה לקבל משהו שלא ביקשת ואת יכולה לרדוף אחרי המוכר ולא להגיע לשום מקום. לגבי זה שניסו לבצע שתי מסירות, אתר הדואר אינו קשור לסיניים ואת לא יכולה להאשים אותם בטעויות של רשות הדואר. לדעתי היו לך פה צירוף מקרים של טעויות. חבל אבל זה מה יש.. תנסי לפנות לתמיכה שלהם אונליין (בד"כ יש כזאת). תתעקשי שיחליפו לך או שיתנו לך זיכוי. במידה וכל זה לא ילך תפני לחברת האשראי ותתעקשי לבטל את העסקה. הזמנת א' וקיבלת ב'.. חברת האשראי אמורה להגן עליך בפני מקרים שכאלו. אולי אפילו כדאי לומר שלא קיבלת בכלל ??

סויה 1

New member
לא האשמתי אותם בטעויות של הדואר..

פניתי אליהם פעמיים ..הם לא עונים יותר לאחר שפייפאל סגרו את הדיספיוט. אני לא בטוחה אם חברת האשראי תבטל את העסקה..היא מבטלת עסקאות אם המוצר לא מגיע בכלל. על קבלת המוצר הלא נכון ..אני לא בטוחה. אבל אולי אני טועה ואשמח אם מישהו יעזור כאן.

noam weissman

New member
לא קיבלת את המוצר נקודה !

אני אהיה בוטה, הזמנת תיק וקיבלת נעל אז קיבלת משהו אבל לא שילמת על זה. במקרה שלך הזמנת אדום וקיבלת חום חבוט זה לא מה שראית ואת רוצה לבטל את העסקה.. תהיה חקירה ואם תתעקשי מול חברת האשראי יש סיכוי טוב שיבטלו. בהצלחה

noam weissman

New member
לדעתי כן !

היו לנו כבר כמה שרשורים בנושא.. אולי עוזי או מישהו מהותיקים יכול לתת את דעתו בנושא

ozitex

New member
ובכן דעתי

א.יש ללמוד דבר אחד לפני שממשיכים. דיספיוט בפייפל על Item not received- אי אפשר לסגור את הדיספיוט ולפתוח חדש על item not as decribed. אפשר כן לשלוח הודעה לפייפל ולבקש להעביר את הדיספיוט ממצב של אי קבלה למצב של קבלה שלא על פי המתואר.. חבל שלא התייעצת לפני. ב.ברגע שקיבלת את המוצר, כלומר חתמת ל EMS על קבלה, אין לך קייס מול חברת האשראי. חברת האשראי יכולה לשפות אותך על אי קבלת מוצר- כלומר- הזמנת מוצר אבל לא קיבלת אותו, אבל ברגע שחתמת על קבלת המוצר- אין לך קייס ולכן בית העסק יציג כלפי חברת האשראי את הקבלה שעליה חתמת בעת קבלת המוצר וכרגע, לצורך העניין אין זה משנה אם היה בתוכה אבן או סתם אויר. יש נקודה אחת אחרונה שאת כן יכולה לטעון והיא- עיסקה במסמך חסר- כלומר- התכחשות מוחלטת לעיסקה ולחתימה על קבלת המוצר. בקיצור- אם את מתכחשת לעיסקה לחלוטין כלומר- טוענת שלא את הזמנת אותה ולא את חתמת על הקבלה- יש מצב שתקבלי את כספך בחזרה. יש להניח שחברת האשראי תתשאל אותך לגבי המקרה כלומר - אם הכרטיס לא היה ברשותך- מי השתמש בו שלא ברשותך ומי מבאי ביתך חתם על קבלת מוצר שלא בידיעתך. מוסר השכל- סוף מעשה במחשבה תחילה.

סויה 1

New member
תודה המורה עוזי..אך את מוסר ההשכל אני יודעת

מאז למדתי בגן החובה של הגננת דבורה.
אין כאן שום עניין של מוסר השכל. בלי נסיון לא יכול להיות מוסר השכל. ואיך אני אמורה לדעת שאפשר לבקש לעבור ממצב של אי קבלה למצב של קבלה שלא על פי המתואר. קראתי את כל מה שכתוב באתר של פייפאל ולא מצאתי שום דבר על כך. זו הפעם הראשונה ששילמתי בפייפאל ..ואני עדיין חדשה בכל הנושא של קניות באינטרנט. לידיעתך ניסיתי ליצוא קשר עם פייפל אך חוץ מה-מרכז לפיתרון בעיות, אין שום דרך להתקשר אליהם. ועוד הבהרה-אני לא סגרתי את הדיספיוט אלא את ה- clame כשהבנתי שפייפל הפסיקו לשלוח לי מיילים כי עבר הזמן. חשבתי שאם עבר הזמן של הדיספיוט הראשון שבו התלוננתי על אי קבלת המוצר ברגע שהמוצר הגיע אין עוד מקום לדיספיוט מה גם שהזמן עבר . חשבתי שאפשר לפתוח דיספיוט חדש על .".פריט לא כפי שמתואר..." ודבר אחרון- לפני שסגרתי את הדיספיוט העלתי את התלונה למצב של clame .ואפילו קבלתי מהם אימייל שמודיע לי שהם קיבלו את התלונה ותוך שלושה ימים יתייחסו אליה..יחד עם זאת הם מביעים תמיהה על העלאת התלונה לסטטוס של clame מאחר וידוע להם שהפריט הגיע אלי. ומאז שתיקה.. הם הפסיקו לשלוח לי אימיילים והבנתי עם כל חוסר הנסיון שלי שיש כאן איזושהי אי הבנה והם אולי חושדים בי שלמרות שקבלתי את המוצר אני בכל זאת מעלה ל-clame . אם הייתה לי האפשרות לשלוח מייל לאנשים בשר ודם ולא למכונה אוטומטית אולי אפשר היה לשנות משהו. שויין.....שיחנקו להם הסינים עם ה- 38$ ששילמתי להם + 43.40 ש"ח לדואר... ועכשיו ,לאור הנסיון הקטן שהיה לי אם זה יחזור על עצמו תוכל סוףסוף
לכתוב לי "סוף מעשה במחשבה תחילה" אולי אתה רוצה...או מישהו אחר מחברי הפורום המיוחד הזה..תיק חום ? תודה! והתכחשות לעסקה...זה לא אני! חתמתי ואני לא מתכחשת לשום דבר מה לעשות? אני ישראלית פריירית

ozitex

New member
יפה

הגדרת יפה מאוד את המצב. אין חכם כבעל נסיון אבל מסתבר שאת הלמידה ממשיכים גם הרבה אחרי גן חובה..
נושא הדיספיוט-קליים הוא נושא שכל מי שרוכש או מוכר באיביי חייב לדעת וללמוד, במסגרת הלמידה הבלתי נגמרת. מהו קליים? על פי פייפל זהו בדיוק המצב שבו את מחליטה להפסיק לתקשר עם הצד השני ולבקש מפייפל או לחילופין איביי להחליט עבור שניכם ולכן, סגירת קליים היא המצב שבו למעשה הגעת להסכם עם הצד השני או שאין לך תביעות נוספות, מה שלא היה המצב שלך ולכן, קרה מה שקרה. ברור לגמריי מדוע פייפל הפסיקו להתייחס לקייס שמבחינתם הסתיים. את סגרת ביוזמתך את הקליים, זה אומר שאת מרוצה, המוצר על פי כל הבדיקות הגיע ליעדו, מה להם להמשיך להתעסק עם זה? לגבי נושא התכחשות לעיסקה, זו לא היתה הצעה לביצוע עבירה, אלא העלאת אופציה קיימת באופן כוללני. אין משום כתיבת הפרטים הטכניים הללו משום הצעה למי מחברי הפורום או קוראיו להפרת החוק הישיר או המוסרי. בברכת שנה טובה והמשך הנאה (למרות הכל) מרכישות מקוונות אלו ואחרות בעתיד). והערה אחרונה: הפורום הזה הוא בדיוק המקום שבו תוכלי להתייעץ ולשאול מה לעשות בכל שלב ושלב בתהליך הרכישה העתידי שלך, זאת במקרה, כמובן, שבו את עדיין זקוקה לליווי משכיל ויצירתי..

סויה 1

New member
זקוקה גם זקוקה..לא תפטר ממני כל כך מהר ../images/Emo9.gif

ובהיותי תלמידה טובה ..תמיד מקשיבה ןמצביעה בנימוס
הרני לעדכנך כי זכיתי אתמול בביד השני שלי תוך שבוע בזכות הסנייפר שמישהו כאן המליץ..יבורך! אני סגרתי את הקליים לאחר ולא שמעתי יותר מפייפל במשך שבוע ימים והנחתי בטעות שהם לא מטפלים יותר בעניין שלי. האם אני לא יכולה לפתוח דיספיוט כלפי אותו מוכר בעניין אחר הנוגע לרכישה? אני מודה שקבלתי את הפריט ובעניין זה אין לי יותר דיספיוט איתו, אך יש לי דיספיוט אחר בנוגע למוצר.. not as described האם זה אפשרי ולפי הכללים של פייפאל? ואיך לעזאזל יוצרים קשר עם פייפאל שלא דרך ה- resolving center תודה רבה!

ozitex

New member
כן

שלחי מייל לפייפל עם מספר הדיספיוט ובקשי לערער על הקייס. הסבירי את השינוי בעמדה שלך לגבי המוצר, יש סיכוי שהם יבחנו את העניים מחדש.. ויש שלא..

סויה 1

New member
תודה ! האם יש לך את הכתובת שלהם?..

למרות חיפושי לא הצלחתי למצוא. תודה.

Mידאס

New member
Mידאס

למרות שמנהל הפורום שלנו לא אוהב שאני כותב על זה, אני בכ"ז אכתוב. פעם אחרי פעם אחרי פעם אחרי פעם וחוזר חלילה, אנשים עושים את הטעות הפטאלית הזו ומזמינים מוצרים מסין. הסינים הם רמאים גדולים (לא כולם כמובן) ו-99% מהמוצרים שהם מציעים למכירה באיביי או באתרים המפוקפקים שלהם - מזוייפים ולא תואמים את הציפיות של הקונה! מתי כבר תכניסו את זה לראש? בפעמיים שביקרתי בסין, מוצרים שראיתי במו עיני, לא יכולתי להבחין במאת האחוזים האם הם זיוף או מקור. עד כדי כך הם טובים. גם טייסים הם התחילו לזייף (שמעתם בעד עתה התעופפו בשמי סין כ-200 טייסים שכלל אינם מורשים להטיס מטוסי נוסעים?). המשפטים האחרונים שלך נכונים בהחלט - הם מעצמה כלכלית אדירה והם לא סופרים האחד את השני ובטח שלא אותנו המערביים. אנחנו שום כלום בשבילם. לא כח קניה, לא משפיעים להם על הכלכלה. נאדה. ואכן - אין חכם כבעל ניסיון.

nordinho

New member
אם כבר לקנות זיוף סיני - לקנות באי ביי

אפשר לקבל את הכסף בחזרה אם המוצר לא מגיע כמו שצריך, והמחירים יהיו זולים יותר.

למעלה