אתן יודעות אם מותר לעקור שין בינה?

שין שאן

New member
אתן יודעות אם מותר לעקור שין בינה?

מה עושים אם קבעו לי תור לעקור שתי שיני בינה בנובמבר ואני מקווה להיות עד אז בהריון? הרופא שיניים שלי אמר שזה ממש לא אמור להפריע. אומנם לא ממליצים אבל זה לא נורא כי החומרים מתפרקים ממש מהר בגוף ומכיוון שהשלייה לא מעבירה את החומר לעובר. כששאלתי מה הוא היה אומר לאשתו הוא אמר לא להתחשב בזה ולהמשיך כמתוכנן. אני חייבת להכנס להריון בחודשיים הקרובים (מחר הגלולה האחרונה!) אחרת זה לא יסתדר עם הלימודים שלי.
מה לעשות?

את כל טיפולי השיניים שלי עברתי

בהריון. דחיתי ודחיתי את הקץ וההריון, כידוע, לא עושה טוב באופן מיוחד למצב השיניים אז אחרי שנים רבות של הדחקה, הגעתי למצב שטיפלתי בכל הפה בהריון דווקא. לדעתי אל תזניחי את השיניים אבל גם אל תדחי את ההריון בגלל זה. מה שחשוב זה שהרופא יהיה מודע לעובדת היותך בהריון ואם את רוצה את גם יכולה לבקש ממנו את שמות החומרים בהם הוא משתמש ולהתקשר למרכז טרטולוגי לברר האם הן מותרות בהריון (תתיחסי לעצמך כאילו את בהריון לצורך העניין just to be on the very safe side).

שין שאן

New member
../images/Emo101.gifמרכז טרטולוגי?

סליחה על הבורות אבל מה זה? ואיך משיגים אותם?

זה מרכז שבו נותנים מידע

על כל תרופה האם היא מסוכנת או בטוחה לשימוש בהריון / הנקה. צריך אבל לדעת את פרטי התרופה (לפחות את שמה, בגלל זה הצעתי לך לברר עם הרופא את שמות התרופות בהן הוא משתמש). יש כאלו בכמה בתי חולים בארץ (למשל רמב"ם והדסה עין כרם). אני תכף אנסה לקשר לך מספרי טלפון מפורום הנקה (פורום ה
שלי).

שין שאן

New member
תודה../images/Emo140.gif אבל מה עם משככי הכאבים?!

קצת מפחיד אותי להכנס להריון ורק אז להתחיל לשאול אם ההרדמה בטוחה לעובר. הייתי מעדיפה לדעת מראש אם יש דבר כזה הרדמה בטוחה שמשתמשים בה לעקירת שן בינה (ולא סתם טיפול שיניים) ומה עם המשככי כאבים שלוקחים אחר כך?!

לגבי משככי כאבים

אני הייתי נמנעת מאופטלגין. תשמשי באקמול ואדוויל, למיטב ידיעתי הם בטוחים. ובכל מקרה, למה לשאול גם בפורום הריון ולידה או באחד הפורומים הרפואיים כאן בתפוז או בסטארמד?

ארנט

New member
טיפולי שיניים

למיטב ידיעתי כשצריך מטפלים. רופא שיניים אמר לי שכמות החומר בהרדמה היא ממש מזערית וכך גם לגבי כמות הקרינה בצילום (כמובן שמכסים את הבטן). הרי אי אפשר לסבול כאבים במשך 9 חודשים.. זה הרבה יותר מזיק לעובר (אמא עצבנית, סובלת וכואבת)

עקירת שן בינה

לשין שאן ישנם כל מיני מצבים בהם השן בינה נמצאת והם הופכים את העקירה למסובכת או לא. הסבר: לפני חצי שנה בערך התנפחה לי השן בינה למימדים לא ברורים , הלכתי לרופא שיניים וקיבלתי אנטיביוטיקה ומשככי כאבים והוראה לחזור כמה שיותר מהר לעקור את השן(אחרי שתרד הנפיחות). כמובן שאחרי שבוע חזרתי ועקרתי את השן. בגלל מצבה של השן (שן עלואה ) עברתי תפריםוהייתי בסיוט שבוע ימים. ולשאלתך.... אם את צריכה לעבור עקירה מסובכת אני ממש אבל ממש לא מציעה לעבור את זה בהריון.

אבל עד שהיא תכנס להריון ועד הלידה

המצב מאוד יחמיר. עדיף לטפל כמה שיותר מוקדם ואפילו אם מתגלות בעיות בהריון עדיף לטפל בהן אז ולא לדחות כי המצב עלול להחמיר, להסתבך ולכאוב עוד יותר.

למעלה