אתמול רציתי לומר לך

Night Light

New member
אתמול רציתי לומר לך

אתמול רציתי לומר לך הכל. בד"כ השאלות שלך מרצדות על המסך מולי, ואני מתחמקת מלענות. אבל אתמול, אתמול רציתי להוציא הכל, לספר לך ורק לך, להוריד מעצמי את העול הזה, של הסוד. לא התכוונתי לספר לך בהתחלה. אבל אתה, שמכיר אותי טוב כל כך, טוב יותר מכולם, הרגשת מיד שמשהו לא בסדר. התחלת לשאול "את בסדר?" אני: כן אתה: את בטוחה אני: כן, כן מעבירה נושא, ואתה משתף פעולה קצת, ואז שוב שואל: תגידי לי מה קרה. מתלבטת בין הסעיפים, ואתה שולח עוד הודעה: את יודעת שאני כאן בשבילך, בשביל לתת לך כתף, בשביל לתמוך בך בטוב וברע. היססתי עוד רגע, ואז התחלתי לכתוב: אתה זוכר שכשנפגשנו בפעם האחרונה, דיברנו על העניין ההוא? ואתה ענית לי בהומור. היום אני יכולה להפנים את הכוונה האמיתית שלך - לשעשע אותי, לעודד אותי. אבל אתמול, כשכבר נפתחתי, כשהייתי כל כך פגיעה, ואתה זרקת את ההלצה הזו... במאמץ עליון אספתי את כל הדברים שרציתי לומר לך, ודחקתי אותם חזרה לתוכי, כולאת אותם שוב, מקימה סביבם חומות וגדרות למשמרת. אחרי כמה דקות שלחת הודעה: את שם? אני: כן הוא: מה קרה שאת לא כותבת? אני: אתה משכנע אותי לדבר בשביל לעשות ממני צחוק? מסך המחשב שלי ריק. אני יכולה לחוש אותך בצידו השני של הקו, מבין ומפנים. אני יכולה לחוש אותך מעכל את תחושת הכאב שעוררת, ומתלבט מה לומר עכשיו. ואז מרצדת ההודעה: את צודקת. זה היה טפשי מצידי. אני ממש ממש מתנצל, חומד ואמרתי לך: זה בסדר. באמת היה בסדר כבר. הכל תחת שליטה. הכל מסומן, מאורגן, מתוייק, מדוייק. וחנוק ודחוס בתוכי. ואתה שאלת: אני ממש מצטער. את סולחת לי? ועניתי לך שכן, ובאמת סלחתי. אבל את הדברים שרציתי לומר לך, אני כבר לא אגיד.

נ י ש

New member
כמה הניואנסים חשובים.

אפ'פעם לא ידעתי לפרוק את אשר על ליבי, לבקש עזרה, תמיכה נפשית. אני אסתדר לבד, אתמודד לבד...תמיד ידעתי את זה ותמיד הצלחתי. אבל יש שלב בחיים שאתה מתעייף מהנסיון להתמודד לבד על הכל...אתה מרגיש שאתה צריך גב חזק כדי להישען עליו.. סופסופ הפנמתי שגם אני צריכה. ולמזלי גם מצאתי את הגב שלי, את המשענת שלי. ואז הכאב נעשה הרבה יותר נוח כשכואבים בשניים, כשמתלבטים בשניים, כשנשענים גב אל גב.. בשיחת מחשב הדבר קשה נייטי, הוא לא ראה את העיניים שלך באותו רגע, הוא לא שמע את גוון קולך באותה שנייה. לא כדאי לדחוק ולדחוס הכל פנימה בבטן...

מנסיון בחיי הקצרים,,,

למדתי שלדבר זה האויר של הנשמה ונכון שלפעמים מאוד קשה לי לדבר אבל והאבל הוא גדול כי כששותקים דוחסים בלב כל כך הרבה מועקות ודברים שרציתי לומר לך אבל,,,,, בסוף אנחנו מגיעים לשברון מסויים ופורקים הכל ובאותה שניה שחשתי טוב ,,, פגעתי באדם הכי יקר לי,,, אני שואלת אותך נייטי,,, לא עדיף להתמודד ולומר לו הכל גם אם כבר עבר לך? שיראה ירגיש ,,תגידי נפגעתי תשוחחי ,,, אני מבטיחה לך שתרגישי טוב יותר,,,

Night Light

New member
לאור התגובות

כאן ובמסרים, אני מוצאת לנכון להוסיף: זה אדם קרוב מאד, מהחיים האמיתיים שלי, לא מהמחשב. השיחה נערכה במחשב רק כי זה אמצעי נח. אבל לא מדובר בזר. וכמו שציינתי, ואולי נעלם בין השורות של הכתיבה: אני יודעת היום, כשהכאב הראשוני דעך, שהכוונה שלו היתה טובה - להתלוצץ כדי לעודד אותי, כדי להעלות חיוך. החלטה מוטעית, כי הוא לא הבין כמה הייתי פגיעה באותו רגע. ואולי באמת, כמו שאמרת ניש - כי הוא לא ראה את העיניים שלי באותו הרגע, וכי לא היה גוון של קול לשמוע ולהבין ממנו. הדרך לגיהנום רצופה כוונות טובות. אבל ברמת הפגיעות שבה הייתי, הכוונה הטובה שלו סגרה את החלק הזה שוב עמוק בתוכי. ואני לא חושבת שאני אוכל להוציא את זה שוב, לפחות לא בזמן הקרוב.

vered4

New member
אולי תכתבי מכתב?

קודם כל, זה מאוד משחרר לפרוק את הכל. אחר כך, תוכלי להחליט אם לתת לו אותו- ואז זה יותר קל מאשר לדבר, או לשמור אותו להזדמנות אחרת.

Night Light

New member
אין בשביל מה.

אני לא חייבת לספר לו. הרגשות ניסו לפרוץ, האזעקה הופעלה, הרגשות נחסמו שנית. לאזעקות של הנפש והגוף שלנו יש תפקיד. כמו כשאת נוגעת במשהו חם, והכאב מעורר את הרפלקס להרחיק את היד - מטרת האזעקה הזו, הכאב הזה, היא למנוע ממך נזק נוסף. ההגנות על הנפש הן לא פשוטות כמו ההגנות על הגוף. לפעמים הן פועלות נגדנו, ואולי זה המקרה כאן. אבל הוא האדם הקרוב אלי ביותר בעולם. את כל שאר החומות שלי הוא חצה באמצעות הסבלנות והתמיכה שלו. יום אחד אולי הוא עוד יחצה גם את החומה הזו. בינתיים, האזעקה לא נוטרלה, החומה לא נפרצה, וכל מנגנוני ההגנה של פרויד שומרים עלי מפני עצמי

vered4

New member
האם מה שסיפרת כאן

קשור להודעה שם? אז מה שכתבת לגבי "ההגנות על הנפש הן לא פשוטות כמו ההגנות על הגוף. לפעמים הן פועלות נגדנו, ואולי זה המקרה כאן." כנראה נכון. כי נראה שזה פוגע בך מאוד.

Night Light

New member
בובה

ג'ול היא ג'ול, ונייט היא נייט. ונייט לא מגיעה לקצה קרסולה של ג'ול. התבלבלת קצת?

noati

New member
לפעמים

אנחנו רוצים שמישהו "יכריח" אותנו לספר לו שנוציא הכל שנפרוק הכל סוףסוף שלא נשאר לבד עם המועקה...ועם הכאב.... אם זה לא היה במחשב הוא היה רואה את שפת הגוף שלך ועוזר לך לספר לו... אבל שם מאחורי המסך...יש כאלה שרואים רק את המילים המרצדות...ויש כאלה שגם חשים אותך... וזה גם קשור גם לחומות שאת בונה סביבך...כמה חזקות הן...כמב גבוהות הן. נייטי גם אני כמו ניש...לא ידעתי ולא אהבתי לבקש עזרה...הכל לבד את הכל אצליח לפתור קודם עם עצמי אח"כ עם הסביבה...וזה קשה וכבד הכללל לבד... עדיין לא ממש יודעת איך עושים את זה אבל לומדת...:) וזה עוזר שיש מישהו שסוחב איתך קצת ששואל איתך קצת...ולפעמים סתם שם יודע ותומך. מקווה שתצליחי לפרוץ סדק בחומה שלך ולמצוא את המישהו\י הזה שיקשיב ויהיה שם בשבילך.

את הדברים שרציתי לומר לך ../images/Emo24.gif

לא אמרתי... הרבה פעמים כתבתי לך תגובה אבל לא שלחתי בסוף... כי הרגשתי שזו חוצפה מצידי לחשוב שאני יכולה לתת לך חיבוק אמיתי.... חיבוק עם חום אנושי...ואני,אני רק אורחת כאן...היום אני כאן,מחר אולי לא
היום את הקמת לך חומה אבל גרמת לי לפרוץ חומה

למעלה