אתמול עלתה השאלה בין חברי לגבי

מצב
הנושא נעול.

elians

New member

נסיעות בחשמליות בחו"ל... כמה פעמים ראינו בסרטים שעולים ככה לחשמלית.. מה זה ללא תשלום? איך הולך כל הקטע הזה

Image of me

New member
איך זה "ככה"?

נסיעות בחשמליות בחו"ל... כמה פעמים ראינו בסרטים שעולים ככה לחשמלית.. מה זה ללא תשלום? איך הולך כל הקטע הזה
איך זה "ככה"?
ואני מתאר שזה משתנה מעיר לעיר. בחשמליות שהייתי בהן (פראג, בודפשט וסנקט-פטרבורג) הסדר התשלום זהה למה שקיים באוטובוסים באותה עיר - צריכים לנקב או להחתים כרטיס אחרי שעלית. גם באוטובוסים וגם בחשמליות לא צריכים לעבור דרך הנהג כמו שזה עובד בארץ. באיסטנבול כשנכנסים לאוטובוס כן עוברים דרך הנהג, ובחשמלית יש שערים של ביקורת כרטיסים בכניסה לתחנה, כמו ברכבת ישראל. מישהו יודע אם זאת השיטה שתונהג גם ברכבת הקלה בירושלים?

באתונה

איך זה "ככה"?
ואני מתאר שזה משתנה מעיר לעיר. בחשמליות שהייתי בהן (פראג, בודפשט וסנקט-פטרבורג) הסדר התשלום זהה למה שקיים באוטובוסים באותה עיר - צריכים לנקב או להחתים כרטיס אחרי שעלית. גם באוטובוסים וגם בחשמליות לא צריכים לעבור דרך הנהג כמו שזה עובד בארץ. באיסטנבול כשנכנסים לאוטובוס כן עוברים דרך הנהג, ובחשמלית יש שערים של ביקורת כרטיסים בכניסה לתחנה, כמו ברכבת ישראל. מישהו יודע אם זאת השיטה שתונהג גם ברכבת הקלה בירושלים?
באתונה
השיטה היא שעולים וניגשים לאחת מהתיבות האדומות ומחתימים את הכרטיס. ישנה כתובת האומרת שמי שלא יחתים את הכרטיס הקנה הוא פי עשרים ממחיר הנסיעה. לתיירים הבעיה קשה יותר כי לוקחים אותם לתחנת המשטרה כדי לגבות מהם עדות ולשלם את הקנס.

elians

New member
אהה אז זה לא ממש בחינם

איך זה "ככה"?
אהה אז זה לא ממש בחינם
שפוט לא מראים את התשלום או שפשוט "סומכים" על הנוסעים שישלמו

מצב
הנושא נעול.
למעלה