אתמול וגם היום נסעתי ברכבת....

מצב
הנושא נעול.
יפה אבל איך הגעתה למיספרים של סוסית

חס וחלילה. אני עוסק במחקר תחבורה
ובחקר כל הפיגועים שהיו אי-פעם בארץ הזו באוטובוסים. בכל פעם שיש לצערנו פיגוע באוטובוס, אני מגיע למקום, נכנס לאוטובוס הפגוע (עם אישור מיוחד) ואוסף ממצאים שיסייעו לי להמשיך ולחקור איך ניתן למנוע פיגועי אוטובוסים. הכי חשוב להציל חיי אדם !!! אפילו אם יצליחו להציל נפש אחת מישראל מפיגוע - הרי שהמחקר ארוך השנים שלי היה שווה את זה !

יש לי ידיד טוב שחולה על סוסיתות והו

הוא צילם את כל הסוסיתות בארץ. יש לו גם אלפי צילומים של סוסיתות שעברו מן העולם והוא עשה "בוק" מדהים לרום סטיישן 1301 שהיתה לי בעבר. גם לכבוד הרב אורי זוהר יש סוסיתא סטיישן מודל 1974.

ה דרומי

New member
ד.א האם בצריפין נשארו עדין רום כרמל

הוא צילם את כל הסוסיתות בארץ. יש לו גם אלפי צילומים של סוסיתות שעברו מן העולם והוא עשה "בוק" מדהים לרום סטיישן 1301 שהיתה לי בעבר. גם לכבוד הרב אורי זוהר יש סוסיתא סטיישן מודל 1974.
ד.א האם בצריפין נשארו עדין רום כרמל
שם

ליילנד

New member
../images/Emo6.gifחפש היום קונטסה

הסוסיתא הרבה יותר אמינה מסובארו. כל
חבר שלי שיש לו סובארו, מזדה, מיצ'ובישי, הונדה ועוד צעצועים יפנים כאלה לא מפסיק להתרגז עליהם. כיום, הרכבים היפנים מאוד ירדו ונחשבים כלא אמינים וגם אלוהים ואבא שלו לא יצליחו לשכנע אותי שזה לא כך. אני לא נכנס לרכב יפני לעולם - לא השתגעתי. בטח לא קונטסה.
חפש היום קונטסה

האוטו באמת טוב הנה קצת הסטוריה

לא לזלזל בכרמל דוכס
חברי פורום יקרים, במטותא מכם, אל תזלזלו בכרמל דוכס !!!!! בשנת 75 רכשתי מכונית כזו מדגם 66 והיא שרתה אותי עד שהתחתני בשנת 78. חרשתי איתה את הארץ ממטולה ועד אילת ולכל אורך בקעת הירדן. היא סחבה בעליות מיריחו לירושלים ובעליות לגליל העליון ועוד מקומות בצורה שלא תאמן. עד היום יש לי פינה חמה בלב לרכב הזה. כאשר מכרתי אותה עשיתי זאת בלב כבד, אבל, לפחות, הגדלתי בצורה כזו את הדירה שרכשתי. אז אנא מכם, נא להתייחס למכוניות הללו בשמץ של יראת כבוד.
האוטו באמת טוב הנה קצת הסטוריה
של התעשית הרכב בישראל 1948- פורד מודיעה על כוונתה לייצר רכב בישראל 1950-אפריים אילין חותם הסקם לייצור כלי רכב עםקייזר פרייזר יש עוד אבל אין לי כוח להוסיף עכשו אז אני יווסיף בצהורים או שמישהו אחר ימשיך

זה במפורש לא כרמל-דוכס !!! זה

כרמל דוכס משנת 1970
רום-כרמל 1300 מודל 1979 ולא 1970 !!!!!!!! היו לי 9 מכוניות ישראליות כאלה בבית !! אבי ז"ל היה מטורף על סוסיתות. לי היתה את הסוסיתא רום-כרמל 1301 האחרונה-אחרונה בישראל מודל 1982 והיא היתה רום סטיישן מדהימה ואיכותית. אני עוד זוכר את יצחק שובינסקי שהיה יבואן לקרדה ועבר לנהל את אוטוקרס שייצר את סוסיתא. זה היה בשנת 1969 ואז היתה לי סטיישן מס' 617-130. אח"כ היתה לי סטיישן 628-207 ואח"כ היתה לי סטיישן 639-270 ואח"כ היתה לי סטיישן 648-770 ואח"כ היתה לי רום סטיישן 62-591-82 שהיתה הסוסיתא האחרונה בעולם !!!

היא לא היתה סוסיתא !!!

רום-כרמל 1300 מודל 1979 ולא 1970 !!!!!!!! היו לי 9 מכוניות ישראליות כאלה בבית !! אבי ז"ל היה מטורף על סוסיתות. לי היתה את הסוסיתא רום-כרמל 1301 האחרונה-אחרונה בישראל מודל 1982 והיא היתה רום סטיישן מדהימה ואיכותית. אני עוד זוכר את יצחק שובינסקי שהיה יבואן לקרדה ועבר לנהל את אוטוקרס שייצר את סוסיתא. זה היה בשנת 1969 ואז היתה לי סטיישן מס' 617-130. אח"כ היתה לי סטיישן 628-207 ואח"כ היתה לי סטיישן 639-270 ואח"כ היתה לי סטיישן 648-770 ואח"כ היתה לי רום סטיישן 62-591-82 שהיתה הסוסיתא האחרונה בעולם !!!
היא לא היתה סוסיתא !!!
כמו שבני הספל הסביר, סוסיתא היה כינוי לכמה דגמים שאוטוקרס יצרו. היתה גם סברה. אח"כ, בערך באמצע שנות ה-70 הם קראו לדגמיהם כרמל וגלבוע (4 דלתות). כרמל או רום כרמל היו המכוניות שאוטוקרס יצרו. בטעות 99.99% מהציבור בארץ קורא להם סוסיתות. זה כמו שבטעות אנשים יגידו היתה לי חיפושית פולקסווגן גולף או חיפושית פולקסווגן פאסאט דיזל... היא כן היתה, הרום כרמל האחרונה בעולם.

זה לא טעות וטומי אני יכול לעשות

היא לא היתה סוסיתא !!!
כמו שבני הספל הסביר, סוסיתא היה כינוי לכמה דגמים שאוטוקרס יצרו. היתה גם סברה. אח"כ, בערך באמצע שנות ה-70 הם קראו לדגמיהם כרמל וגלבוע (4 דלתות). כרמל או רום כרמל היו המכוניות שאוטוקרס יצרו. בטעות 99.99% מהציבור בארץ קורא להם סוסיתות. זה כמו שבטעות אנשים יגידו היתה לי חיפושית פולקסווגן גולף או חיפושית פולקסווגן פאסאט דיזל... היא כן היתה, הרום כרמל האחרונה בעולם.
זה לא טעות וטומי אני יכול לעשות
משהו מואד יפה עם התמונה אבל אני צריך שתשקים. אני ראיתי פירסומת של גלבוע שהייה כתוב סוסיתא ואגב בתמונה זה גלבוע

תיקון: 648-777.

תיקון: 648-777.

יהוושע

New member
טעות! זוהי רום כרמל מודל 81' או קצת

כרמל דוכס משנת 1970
קודם לכן. הכרמל דוכס היתה בת שתי דלתות ( פרט למספר מועט של דגמים בעלי ארבע דלתות) וצורתה הייתה שונה מזו. דודי ודודתי נסעו באחת כזו עד לפני כעשר , שתים עשרה שנים.

חבל שאתה לא קורא את כל השרשור כי

קודם לכן. הכרמל דוכס היתה בת שתי דלתות ( פרט למספר מועט של דגמים בעלי ארבע דלתות) וצורתה הייתה שונה מזו. דודי ודודתי נסעו באחת כזו עד לפני כעשר , שתים עשרה שנים.
אז היית רואה את ההבחנה המדוייקת: רום 1300, מודל 1979 בדיוק, מנוע פורד. אגב, אני אהבתי מאוד את רעש מנועי הטריומף שהיו בסוסיתות הראשונות ואשר עליהן לא דיברו כלל פה, ייענגעל'ה !

ה דרומי

New member
היו בסוסיתות גירים אוטומטים אחת

אז היית רואה את ההבחנה המדוייקת: רום 1300, מודל 1979 בדיוק, מנוע פורד. אגב, אני אהבתי מאוד את רעש מנועי הטריומף שהיו בסוסיתות הראשונות ואשר עליהן לא דיברו כלל פה, ייענגעל'ה !
מהם הכרתי היתה סטישן.

זה היה מצחיק לראות סוסיתא עם גיר

מהם הכרתי היתה סטישן.
זה היה מצחיק לראות סוסיתא עם גיר
אוטומטי אבל מי שעשה את זה, עשה עבודה מצויינת. אני זוכר שהיו לה גם חלונות חשמליים ונעילה מרכזית. כיום היא איננה עימנו עוד. על-פי המידע שקיבלתי מעמיר - חולה הסוסיתות, היא נמכרה לאיזה אספן ביוון ?!

ארזS

New member
תודה טומי על הדיווחים

אתמול לק. מוצקים, לא כל הנוסעים ישבו..היה עמוס שממש חבל"ז אולי בגלל חול המועד..לא יודע.החלונות היו מלוכלכים שפשוט אי אפשר היה לצלם. לא נורא. היום שעליתי לרכבת בתחנת השלום קרה דבר ממש מצמרר. המון נשים עם עגלות+ ילדים ירדו מהרכבת, ובדלת שעליתי ירדו ילדים מספר...פתאום היה צילצול הדלתות ננעלו והרכבת החלה בנסיעה.שהיו עדיין אמהות על הרכבת והילדים על הרציף. היו צעקות, בכי, הכל.קלטתי איש בטחון,בקיצור רב סיפרתי לו מה קורה,,,ההוא דיבר במירס שלו, והרכבת עצרה ממש בבלימת חרום. לקחה רברס קצת עד הרציף ואז האמהות בליווי קללות ובכי ירדו מהרכבת. לדעתי אסור שיקרה דבר שכזה.הנהלת הרכבת צריכה לקחת בחשבון את החג ואת סוג הנוסעים, לכן ההמתנה בתחנה צריכה להיות ארוכה יותר.יש לציין שהרכבת הגיעה כבר באיחור של 10 דקות
תודה טומי על הדיווחים
ועל התמונות.

ה דרומי

New member
קצת על תעשיות הרכב בארץ

אתמול לק. מוצקים, לא כל הנוסעים ישבו..היה עמוס שממש חבל"ז אולי בגלל חול המועד..לא יודע.החלונות היו מלוכלכים שפשוט אי אפשר היה לצלם. לא נורא. היום שעליתי לרכבת בתחנת השלום קרה דבר ממש מצמרר. המון נשים עם עגלות+ ילדים ירדו מהרכבת, ובדלת שעליתי ירדו ילדים מספר...פתאום היה צילצול הדלתות ננעלו והרכבת החלה בנסיעה.שהיו עדיין אמהות על הרכבת והילדים על הרציף. היו צעקות, בכי, הכל.קלטתי איש בטחון,בקיצור רב סיפרתי לו מה קורה,,,ההוא דיבר במירס שלו, והרכבת עצרה ממש בבלימת חרום. לקחה רברס קצת עד הרציף ואז האמהות בליווי קללות ובכי ירדו מהרכבת. לדעתי אסור שיקרה דבר שכזה.הנהלת הרכבת צריכה לקחת בחשבון את החג ואת סוג הנוסעים, לכן ההמתנה בתחנה צריכה להיות ארוכה יותר.יש לציין שהרכבת הגיעה כבר באיחור של 10 דקות
קצת על תעשיות הרכב בארץ
מתוך ווי נט כתבתו של חברנו מר בני הספל. וגם כאן כתבה נוספת. וכתבה מאתר אחר

מצב
הנושא נעול.
למעלה