אתם זוכרים את נורית הלב שצפנתי

נחל

New member
אתם זוכרים את נורית הלב שצפנתי

חילקה לכמה אנשים במפגש הראשון שלנו בגני הנדיב בזכרון? גם אני קיבלתי עציצון עם עלי נורית הלב, שכבר היו בסוף העונה ודי מהר התיבשו. לפי מה שצפנתי מסרה היינו צריכים לשמור אותם יבשים עד לחורף. אני העברתי את כל תכולת העציצון לעציץ טיפה יותר גדול ו"עמיד", העמדתי אותו על האדמה ליד הקיר הצפוני של הבית. הבעל שלי שכל יום צריך לקלטר, להפוך ולהעביר דברים, עבד ליד העציץ והפך אותו מבלי לדעת שיש בו בכלל משהו, וככה אני מצאתי אותו שוכב על האדמה וכל תכולתו שפוכה. כעסתי על בעלי שלא נזהר עם פרח שלא כל יום ניתן למצוא אותו. ניסיתי להחזיר את האדמה לעציץ, וגם חיפשתי באדמה שנשפכה פקעות או סימן למשהו שיכול לצאת ממנו צמח ולא מצאתי. בכל זאת החזרתי את האדמה הריקה לעציץ ושלחתי לצפנתי מסר, שמה שהיה צריך להיות בעציץ כנראה התיבש ופס מהעולם, ואם היא תוכל להשיג לי פקעות חדשות של נורית הלב. צפנתי ענתה לי שהפקעות מאד קטנות ושאנע אחכה. חיכיתי, ואם התחלת הגשמים גיליתי עלים קטנים בעציץ וכל יום אני רואה עוד ועוד הצצות של עלעלים קטנים, ומיום ליום הם גדלים ואני שמחה שלא ויתרתי ושמרתי את האדמה. הנה תמונה של העלים כפי שהם נראים עכשיו.

א ס ף ב

New member
גם אני טמנתי פקעות כרוכוסמיה.

הן באותו שלב התפתחותי לערך. מעניין יהיה לעקוב (פעם ראשונה שאני מגדל). ופרח הזיגקקטוס מצא חן בעיני.

נחל

New member
תודה אסף

גם אצלי פעם ראשונה הכרוכוסמיה, ואני מחכה כבר לראות את הפריחה שלהם. בקשר לזיגקקטוס,לפני שנה הוא לא פרח, מפני ששמתי אותו במקום מוצל. השנה דאגתי שיהיה לו אור והוא מלא פרחים וניצני פרחים.

אצלי משום מה רוב הזיגואים לא פורחים

מלבד שניים שהרכבתי על פרסקיופסיס. כל השאר צומחים יפה אבל עדיין לא חושבים בכלל לפרוח.

טסונמי1

New member
זיגו זקוק להמון אור כדי ליפרוח

כשאין מספיק אור אין הרבה פרחים- ואגב היום הייתי במשתלה וראיתי כמה זיגואים שהעלים שלהם דקים ויבשים ביקשתי מבעל המשתלה רשות לחטט מעט בשורש- השורש בשלב זה או אחר של ריקבון! ובמצב כזה לא מגיע נוזל ואאוכל לעלה

נחל

New member
שפם

כנראה חסר להם אור, מנסיון אני אומרת. תראה את התשובה שלי לאסף.

צפנתי

New member
יכולה להיות עוד בעיה: אורך יום

ע"פ מה שקראתי פעם תאורה בערב זוברת את סיגנל הפריחה לזיגוקקטוס, הוא זקוק ליום קצר בכדי לפרש את העונה כטובה לפריחה. תאורה מלאכותית רבה בערב מאריכה את אורך היום ושוברת את סיגנל הפריחה.

Rebeccan

New member
רוצה גם נורית ../images/Emo23.gif ../images/Emo92.gif

ממי אפשר לקבל? זרעים, פקעות, מה שזה
פרינצסה
בגן הפרחים
פעמיים גשם
בבקשה, ומנת
גם

Rebeccan

New member
../images/Emo140.gif תודה - מכירה, ורוצה גם

פרינצסה
בגן הפרחים
פעמיים גשם
בבקשה, ומנת
גם

טסונמי1

New member
../images/Emo5.gifאוי ווי - שכחתי היכן הנחתי אותה

מחר אעשה חיפושמקווה שעדין קיימת אצלי.........

Rebeccan

New member
../images/Emo12.gif איפה? זרעים או העציצה?

מי שימצא פקעת או זרעים, מוזמן לשלוח, אשמח מאוד. פרינצסה
בגן הפרחים
פעמיים גשם
בבקשה, ומנת
גם

צפנתי

New member
רבקה עם יהיה מפגש בקרוב אכין לך

שתילים בשמחה. אגב לפני כמה ימים קיבלתי דיווח שהנוריות לב שתרמתי לגן האקולוגי ביצבצו, היום כשהלכתי לראות אותן הגנן בדיוק כמעט הוריד אותן...ברגע האחרון ניצלו. אצלי הן לא נבטו,בנזוגי עדר אותן במרץ שנה שעברה, בשיא העונה.

למעלה