עוד יוזר אחד
New member
אתם בטח רגילים לשאלות "הפוכות"... ../images/Emo9.gif
ברור לי שתינוקות שעולים יפה במשקל לא צריכים "להדאיג". אבל מה עם אלו שעולים ועולים ועולים????
הקטנטונת שלי, בלי עין הרע, נולדה כולה 2.725 (במועד!!!), שזה אחוזון 7 בערך, ותוך חודשיים היא חתכה את כל הסקאלה והגיעה לאחוזון 95. היא גם בגובה ארוכה מאוד (אפילו מעל אחוזון 97), אבל יש לה שני הורים שמנמודים
ואני רוצה לוודא שלמרות הגנטיקה המעפנה שהיא קיבלה - שלא תהיה חלק ממגיפת ההשמנה העולמית... אז אחרי כל ההקדמה הזו: היא בת חצי שנה, בפעם האחרונה ששקלנו (לפני קצת יותר מחודש) היא שקלה בערך 8 קילו. התחלנו טעימות בגיל 4 חודשים "לפי הספר" והולך יפה מאוד, לפני שבועיים היא נכנסה למשפחתון וכרגע היא אוכלת ממש שתי ארוחות מוצקים: פירות ומרק. אני מאוד אשמח לקבל הכוונה מה פחות או יותר צריכה להיות הצריכה היומית שלה. היום למשל המטפלת סיפרה לי שהיא אכלה את המרק ב 3 וחצי, ובסביבות רבע ל 5 (לפני שהגעתי) היא התחילה לקטר שהיא רעבה, אבל למטפלת "זה היה נראה לא הגיוני" אז היא נתנה לה לשתות מים. היא באמת נרגעה אז אולי היא באמת היתה סתם צמאה... סדר היום שלה הוא בד"כ כזה: מתעוררת ב 6 וחצי - אוכלת בקבוק (אנחנו מכינים את כל הבקבוקים עם 180CC מים + 3 כפיות מטרנה אבל היא אף פעם לא מסיימת, משאירה בסביבות 40CC) ב 9 וחצי - ארוחת פירות - לדברי המטפלת אוכלת בין 150-200CC 12 וחצי - מרק סמיך (עוף + ירקות טחונים)- כנ"ל, בסביבות 150-200CC 2-3 - בקבוק נוסף (לפעמים מחליפים בין השעות של הבקבוק הזה והמרק) 4-5 - בקבוק נוסף 7-8 - בקבוק נוסף, וישנה עד הבוקר (עם התעוררויות למוצץ...
) לפני שהתחלנו עם המוצקים היא היתה אוכלת 5 בקבוקים ליום. עכשיו כאילו הוספנו 2 ארוחות מוצקים אבל הורדנו רק בקבוק אחד - אמורים להוריד בהדרגה עוד אחד? כל כמה שעות רצוי שהיא תאכל? כמה מים להציע לה במהלך היום - ללא הגבלה? מתי להציע גם ארוחת ערב במוצקים? תודה וסליחה על האריכות
ברור לי שתינוקות שעולים יפה במשקל לא צריכים "להדאיג". אבל מה עם אלו שעולים ועולים ועולים????