אשפוז חולה אלצהיימר- דחוף בבקשה

miria777

New member
אשפוז חולה אלצהיימר- דחוף בבקשה

שלום, אבי היקר בן 73, חולה אצלהיימר, במהלך השנה האחרונה חלה הדרדרות חמורה במצבו, למעט שירותי הגיינה אישיים הוא תלותי מאוד באמי(בת 64, חולת סכרת, לא בבריאות יציבה), אמי חשה שכבר אין לה את הכלים לטפל בו ולהתמודד איתו, ביחוד כשהעניין הגיע ללילות קשים לאמי של הצקות ואיומים, תוקפנות מילולית ולעיתים פיזית קלה(שגם זה ייתכן כעניין של זמן בהידרדרות..) ולכן הבנו שאין מנוס מלאשפז אותו בבית אבות טוב ומוכר. הבעיה היא שהוא לא יסכים לכך, כל פעם שעלתה חצי מילה בנושא הוא סירב. האם ניתן לאשפזו בכפייה? האם זה חוקי? האם זה יהיה מוסרי להציע לו פגישה איתי במקום סמוך ואז כשהוא יגיע עם אמי- להכניס אותו לבית אבות?(יש לי תחושה שהוא ישתולל) כי אני לא רואה דרך אחרת אפשרית להתמודד עם זה. המקרה מוכר ברווחה ועו"ס שמטפלת בתיק הזה תומכת בכל דרך שנבחר. זו סיטואציה סבוכה ורגישה, אין לי מושג עם מי עוד אני יכולה לברר בעניין. אודה לך על מעט מידע בדחיפות, תודה

גרא.

New member
miria777,את השאלה לגבי חוקיות אשפוז בכפייה

של חולה באלצהיימר,יש להפנות לעו"ד המתמחה בכך.אבל לפני כן,כדאי לעצור ולחשוב,האם זה נכון/נבון ומוסרי לאשפז את האב החולה בכפייה כנגד רצונו? במקרים כאלה,לעיתים הפתרון הוא למצוא מטפלת (פיליפינית או אחרת) שתטפל באב החולה במקומה של האם שאינה יכולה לעמוד בזה יותר.בחינת העלות,יתכן שמטפלת צמודה תעלה פחות מהתשלום עבור האשפוז.והטיפול יעשה בבית,ברוח טובה בלא צורך בכפייה.לאן פונים למצוא מטפלת? יש די הרבה סוכנויות העוסקות בכך.מה שחשוב שזה לבדוק בשבע עיניים את המטפלת המוצעת,הידע,הנסיון וכדומה.שכן חשוב מאד שהיא תוכל לתת לאב את הטיפול הכי טוב שאפשר.

miria777

New member
לצערי אבי אינו בשליטה ונהייה אלים

מי יגן על אמי בלילות? אין מטפלת שתישאר ללון(ובלאו הכי אבא שלי לא מסכים להיות מטופל בידי מישהו אחר). אבי מטופל בתרופות רבות ביניהן נוגדי חרדה והרגעה שאינן עוזרות לו(כל חודש מגדילים לו את המינון בתקווה שיעזור) בעבר אלו היו "רק" איומים וקללות, בלילות האחרונים אמי נאלצת לנעול את דלת חדרה כיוון שאבי דוחף או דופק אגרופים על הארון/שולחן/דלת שלידה(אתמול היא הזמינה משטרה שנתנה אזהרה), לפני כחודש הוא לפת את גרונה. אז למה אמרתי שזו אלימות קלה? כי זה לא כאב, הוא "רק" סימן מה הוא יעשה לה בגדר איום. למחרת הוא שוכח הכול.

הפני את השאלות שיש לך

לעמותת עמדא. יש להם קו חם מאויש בדיוק בשביל אנשים כמוכם שנמצאים בדילמה

למעלה