אשמח לרעיונות

dubit1234

New member
אשמח לרעיונות

השרתי תותים בסוכר וקיוי בסוכר, אני צריכה לסנן אותם על מנת להכין מהנוזלים ליקר.

אני לא רוצה לזרוק את הפירות הטעימים ששחו בסוכר 3 חודשים. מה אפשר לעשות איתם?
 
אוליי מילק שייק


אוליי לצרף לעוגה כלשהי.
 

dubit1234

New member
הזכרת לי שיש לי איפהשהוא מכונת גלידה

טרם סידרתי השנה ארונות מטבח
 

אתי כק

New member
פרוזן יוגורט

תקפיאי את הפירות ותטחני אותם עם יוגרט .
אפשר להוסיף עוד פירות קפואים ודבש או סילאן.
 

dubit1234

New member
יש לך אולי רעיון לעוגה מעניינת או קינוח

עם אלכוהול?

אני כל הזמן מכינה שייקים עם פירות ובא לי משהו אחר....
 
את התותים הייתי סופג בנייר מטבח

ומכניס לפיננסייה (מכירה?).
עם קיווי קשה לי...אני לא אוהב
 
בדיוק. עוגיות שקדים קטנות וטעימות

יוצקים את התערובת לתבנית עם שקעים קטנים. מקובל למלבנים קטנים, אבל אני הרבה פעמים משתמש בתבנית עם שקעים עגולים קטנים כי לא מתחשק לי מלבנים ומשלב פרי או נותן טעם כלשהו.
במתכון הזה יש טעות, לדעתי. בעוגיות האלו משתמשים בחלבונים. לא בחלמונים.
אם תרצי, יש לי מתכון טוב שאוכל להקליד לך (מחר), הוא דורש שקילה מדוייקת, אבל מעבר לזה ההכנה היא מהירה.
 

dubit1234

New member
לא, אני לא רוצה...אין לי סבלנות לאפיה מדוייקת

תודה לך!

אולי יש לך מתכון טוב לפאי עם איזהשהוא קרם טוב? משהו מושחת...
 
אם הייתי רוצה להכין משהו מהיר

וטוב, הייתי מכין בצק פריך.
מקציף מסקרפונה (משהו כמו קופסה, 250 ג'), עם מעט שמנת (מיכל+10 כפות מדידה) ומעט אבקת סוכר (אני הייתי מוסיף 50 ג', זה חצי שקית מהשקיות של הסופר). אפשר גם להוסיף וניל.
מסדר מעל פירות טריים מבריש בנפאז' או ריבת משמש מדוללת במעט מים רותחים. מהיר, טעים ומושחת.
רואה איך חסכתי לך את השקילות של הפטיסייר?
 
בעצם, על כמות כזו, הייתי מוסיף 100 ג' אבקת

סוכר (שקית שלמה), אבל זה מאוד עניין של טעם. תטעמי ותמתיקי לפי הטעם המשפחתי.
בבצק הפריך הייתי משלב כמות קטנה של שקדים טחונים דק (כמו למקרון) במקום הקמח. משהו כמו 50 ג'. זה מעשיר אותו מאוד.
 

BALEDIN

New member
אני לא יודעת אם זה אפשרי במקרה שלך

אבל שבן הזוג שלי הכין ליקר דובדבנים
הוא השאיר את הדובדנים כחלק מהליקר
וזה בהחלת היה שידרוג
 

dubit1234

New member
הבקבוק שלי צר מאד והפירות לא עוברים בו

כשעשיתי ליקר דובדובנים, נשנשתי אותם
 

practical1

New member
לא קשור לפירות האלה, אבל

אם את משרה תותים בסוכר וכפית קטנה של חומץ, הם מגירים נוזלים נפלאים והכי שווה לשים על זה אחר כך שמנת....
זה בדיוק מה שבא לי עכשיו!! מזל שאין תותי שדה בבית.
 

practical1

New member
החומץ גורם לתותים להגיר מיצים

אני לא יודעת איך אבל זה עובד. מעלף..
 
למעלה