אשמח לעצות ותשובות מבעלות ניסיון...

תאומית2

New member
אשמח לעצות ותשובות מבעלות ניסיון...

שלום לכולם, 1. אני מתחילה שבוע 25 ומתחילה לגשש לגבי רכישות וקניות- אשמח לעזרתכן לגבי רשימת הדברים שבאמת באמת צריך להתחלה, אני לא מבינה למה צריך לרכוש מראש את חבילות הלידה שמכילות המון מוצרים, וכמובן שאם יש המלצות למוצרים ספציפיים אשמח ביותר. 2. שאלה קצת שטחית- אנחנו לא מספרים בינתיים שמדובר בתאומים, ונכון לעכשיו גם אף אחד לא חושד כי הבטן שלי יחסית סטנדרטית (זה הריון ראשון אז אין לי למה להשוות אבל זה נראה לי ממש רגיל...), האם זה ממש בלתי נמנע שיראו עליי את ההריון ה"מיוחד" או שאפשר להמשיך לשמור על הסוד שלנו עד הסוף? ושאלה נוספת שקצת מציקה לי בעניין הבטן- האם יש פה בנות שלא זכו לסימני המתיחה הידועים לשמצה? האם הריון תאומים "חורץ את גורלי" בתחום זה? 3. האם מישהי ילדה באיכילוב (רגיל או קיסרי) והמשיכה אח"כ למלונית? האם מקובל לעבור למלונית עם תאומים ואם כן, אחרי כמה זמן? 4. לגבי שמירת הריון- האם יש מצב לצלוח את ההריון גם בלי שמירה? אני שוקלת נסיעה לאילת בעוד כחודש- סביב שבוע 30, האם זה מנותק מהמציאות? 5. ובפינת השאלה המביכה- האם גם לכן היו טפטופים (ממש מעטים) של חלב מהחזה במהלך ההריון? ממש תודה לכולכן, אני קוראת נסתרת אדוקה ושואבת הרבה מידע, כוחות ועידוד מפה....

MamaHen

New member
עונה לך על כל השאלות

קודם כל, בשעה טובה
1) מצרפת לך את הרשימת קניות שלנו. אנחנו קנינו כל מה שברשימה, לא היה חסר כלום, וגם לא הרגשנו שקנינו יותר מידי כי הכל היה בשימוש. אם את מאזור השרון, מאוד ממליצה על חנות בשם "דיגדוגים" בכ"ס. אנחנו קנינו שם את הכל, היה הכי זול ושירות מצויין!! אין שם תצוגה של הכל, אז תבחרי לפני באתרי אינטרנט/חנויות אחרות,ותבואי עם הדגמים. בביגוד תצטרכי לשנות קצת היות ואת עתידה ללדת בקיץ (בגדי כותנה ולא פלנל). 2) לכל אחת הבטן יוצאת אחרת. אין על כך תשובה מוחלטת. יש נשים שבהריון עם עובר אחד הבטן שלהן מאוד גדולה, ויש כאלה שבהריון תאומים הבטן שלהם ממוצעת. אם כרגע היא לא ממש גדולה, יכול להיות שזה ימשיך ככה. בכל מקרה היות וזה ההריון הראשון שלך, אז אין ממש דרך לסובבים לדעת, אלא אם תגידי משהו. סימני מתיחה: יש שאומרים כי זה עניין גנטי. לי אין סימני מתיחה, ככה שההריון ממש לא "חורץ את גורלך". 3) אני ילדתי באיכילוב בקיסרי, הבייביס היו בפגייה, ואנחנו היינו לילה אחד במלונית, בלעדיהם, כי כאמור היו בפגייה. בעקרון, במידה ואת יולדת במועד, והכל בסדר, ברור שאת עוברת למלונית עם התאומים ברגע שאת משתחררת. כיומיים אחרי לידה רגילה וכ-5 אחרי קיסרי. 4) שמירה - מאוד תלוי בכל אחת ואחת. יש שצלחו את ההריון ללא שמירה בכלל, ויש שהיו מרותקות חודשים למיטה, ויש באמצע עוד כל מיני וראיציות. אני אישית לא הייתי נוסעת לאילת בשבוע 30. הנסיעה ארוכה, וגם אם חו"ח קורה משהו או מתפתחת לידה את באילת, ולא ממש קרובה לבית... 5) לי לא היו טיפטופים. יש הרבה בנות שיש להן. ממליצה לך גם לשאול בפורום השכן, הריון מרובה עוברים. המשך הריון תקין, וללא דרמות

רק ריקה

New member
כמה תשובות מאוד חשובות

1. אין צורך לקנות את החבילות למיניהן. הרבה דברים באמת מיותרים. אין לי כבר את הרשימה שלי אבל בטח יש כאן למישהי (אני חושבת שלמאמא-הן יש כזו) 2. במידה ואתם לא מליונרים, ממליצה לך לשקול בחיוב כמה שיותר יד שניה. הדברים הם לזמן קצר ונמכרים כמעט חדשים ובחצי מחיר -. בכל יום ג' יש כאן שוק קח תן שבו מתפרסמים המון דברים וכמובן יש גם את "יד2" ושות'. 3.אני ילדתי באיכילוב, לא לקחתי מלונית. היינו בפגיה. לא יודעת מה הנהלים שלהם. תתקשרי תבררי. 4. יש מצב לא להיות בשמירה - רובנו כן היינו.. 5. הכי חשוב !!!!! - לא לנסוע לאילת בהריון תאומים (כן, סביר שתיכף יקפצו עלי
). בבי"ח באילת אין פגיה וזה לא בי"ח שבו תרצי ללדת תאומים/פגים או במקרה הטוב, להגיע אליו עם צירים או התקצרות צוואר. עדיף לנסוע לצפון ולא לאילת. אילת זה המקום האחרון שאני ממליצה לך להגיע אליו כשאת בהריון שנחשב "הריון בסיכון ". בבקשה תקשיבי לי לפחות רק בזה.... 6. כן. חשוב לא לסחוט את החלב החוצה ורק לנגב אם מטפטף. זה החומר הכי חשוב בחלב וסחיטה שלו יכולה גם לזרז לידה. שיהיה ארוך וקל

תאומית2

New member
תודה רבה לכן!

נחמד שיש עם מי להתייעץ כשאף אחד מסביב לא יודע.... :) אשמח להמשיך ולקבל כל טיפ שיעזור לי לצלוח את החודשים הקרובים בקלות...

רינוש22

New member
עונה לך בקשר לשאלה השניה

השאלה לא שטחית כלל..... גם אנחנו לא רצינו שאף אחד ידע שיש לנו 2 בבטן!!!!! היחידות שידעו זה אמא שלי, יום אחרי שנודע לנו.... וחמותי, חודש לפני הלידה. למעט שתיהן- אף אחד לא ידע! גם אצלי זה היה הריון ראשון ולא היה עם מה להשוות.... כוווווווווווולם גילו שיש לנו 2, דקה אחרי שילדתי אותן
וההפתעהההה... אוי ההפתעה הייתה מושלמת!!!!!!! תאמיני לי, רק על זה היה שווה לשמור על הסוד.... המשפחות שלנו היו הההההההה-ממממממ-וווווווווווו-מ-ווווווווווווווווווו-תתתתתתתתתתתתת!!!! וזה היה מושלם חחחחח הסיבה העיקרית ששמרנו בסוד, זה כי לא רצינו שיתחילו לדבר ולפטפט ולהדאיג אותנו ולספר לנו סיפורים קשים על תאומים.... ככה יכלנו לשמור על זה בינינו, אף אחד לא דאג ולא הדאיג, אף אחד לא ידע. עשינו מה שרצינו בשקט שלנו, וכך באמת ההריון עבר בהריון חלומי ביותר!!!!!! לא היה לי שוםםםםם סיבוך וכדו' (בזה עונה לך על השאלה הרביעית) וילדתי אותן בסוף שבוע 37 (עשו לי זירוז, כי חששו כיוון שאלו תאומות זהות, היו עם שליה אחת.. חששו לסיכון שיקרה) הגעתי לבי"ח בלי דימומים בלי כאבים בלי ירידת מים בלי כלום.... ואז עשו זירוז. מה שאני אומרת, שאפשרי בהחלט לעבור הריון בלי בעיות. מה שכן, כן יצאתי לשמירת הריון, אבל רק מבחינת זה שלא הלכתי לעבודה. הרופא המליץ שאפסיק לעבוד מלכתחילה, על מנת לא ליצור מתחים ולחצים ושההריון באמת יעבור בקלות ובשלום. אז הייתי בבית שלושה חודשים, אבל לא הייתי צריכה לשכב או משהו. נהנתי עד הגג משלושה חודשי חופש
לדוגמה אם רציתי, כמו במקרה שלך, יכלתי ליסוע לאילת.... זה לא מנותק מהמציאות. בקשר לטפטוף חלב- לא היה לי.

רינוש22

New member
בנוסף

שכחתי להוסיף, שהייתי אצל דודים שלי שבת לפני שילדתי, ואחכ הם אמרו לי שהם לא היו מדמיינים אפילו שהיו לי 2 בבטן, בכלל לא ראו שאני כזו גדולה (והבנות נולדו ב"ה במשקלים מצויינים- 2630 ו2795....) כך שגם זה יכול להיות

תאומית2

New member
וואו! תודה! אין לך מושג כמה את מעודדת אותי!!

אנחנו לא מספרים משיקולי עין הרע (של אמא שלי בעיקר) וכי אין לי כוח להתחיל לשמוע כבר מעכשיו את כל השאלות וההערות דוגמת- "תאומים? יו. איזה מסכנה..." או "זה מטיפולים?". דיה לצרה בשעתה... :) מקווה שהבטן תשמור על קצת גדילה סטנדרטי, ושוב תודה על כל התשובות המהירות פה בפורום. זה ממש עוזר!!

רבקה122

New member
עונה בקשר לחלק מהדברים

1. לגבי רשימת קניות, אני הורדתי מהאתר של שילב וסיננתי בהתאם לצרכים שלי. ידעתי מה צריך ומה מיותר כי הייתי די שותפה לקניות הלידה של אחיותיי והרבה פעמים שמעתי אותן אומרות על קנייה כזו או אחרת שהייתה מיותרת. בקיצור שמעתי מה אנשים מסביבי חושבים וקניתי לפי זה. בכל אופן תמיד אפשר להשלים אח"כ. 2. זה ממש לא בלתי נמנע שיראו עלייך שזה תאומים ואת לגמרי יכולה למשוך את הסוד עד הסוף! אצלנו זו הייתה הפתעה לכוווווווווווולם כולל ההורים שלי ושל בעלי (מאוד רציתי לספר להורים שלי אבל לדעתו של בעלי זה מחייב אותנו לספר גם לצד השני ואת זה ממש לא רציתי, שם לא יודעים לשמור סודות...) הקטע המצחיק הוא שפה ושם היו לי פליטות פה כמו "בערב אנחנו נוסעים לבחור חדר לילדים..."
ובכל זאת אף אחד לא הבין. לגבי הבטן, בחודשים האחרונים היא הייתה דיי גדולה ובחברת בני המשפחה צחקנו על זה אבל כאמור עדיין לא הבינו. מצד שני זה דרש ממני קצת הקרבה, כשאושפזתי במהלך ההיריון לא הסכמתי שבני המשפחה יבואו לבקר בתירוץ שעוד מעט אני משתחררת ולמה להתאמץ? זה היה כבר בשלב מתקדם ואז כבר נהניתי מהעובדה שאף אחד לא יודע (האחיות מדברות על זה חופשי ובקולי קולות וממש בלתי אפשרי לבקש מהם לשמור על סודיות בעניין הזה). בלידה עצמה התקשרנו להורים שלי כעשר דקות לפני שהכניסו אותי לחדר ניתוח. 3. לא, ילדתי בסורוקה. 4. יצאתי לשמירה בדיוק בשבוע 30 בגלל צירים מוקדמים. אחרי אשפוז קצר נשלחתי אחר כבוד לבית למנוחה, אומנם לא בשכיבה אבל נאסר עלי להתאמץ (וכשטיפ טיפה התאמצתי התחילו שוב צירים). זה התחיל סתם ביום בהיר ועד אז עבדתי במרץ ובקושי ביקרתי בקופת חולים כך שלא הייתי ממליצה לך לנסוע עד אילת בשבוע כזה מתקדם. 5. לא היו לי. בהצלחה!

לגבי המלונית בליס

ילדתי שם פעמיים בקיסרי, אפשר לעבור למלונית לאחר שני לילות, במידה והכל בסדר. בהצלחה!

למעלה