אשמח לעצות בנוגע לקורסים בעברית

B L I M P

New member
אשמח לעצות בנוגע לקורסים בעברית

אני מתלבטת טיפה ואשמח לשמוע איך הקורסים הבאים מבחינת עניין, השקעה וציונים: דיני משפחה מנהל ציבורי משב"ל פומבי דיון פלילי תודה..

noamz

New member
ממה שאני יודע

למדתי משב,ל בסמסטר א' עם הירש, לא הגעתי לשיעורים אלא רק לתרגולים (נוכחות חובה), יש תרגילון מעצבן להגיש כל שבוע (לא הרבה לקרוא ולא קשה, אבל סתם מעיק) המבחן היה די מכשיל ולא קיבלתי ציון משהו. אבל זה נחשב לקורס קל משפחה- למדתי עם פרימר, אחלה מרצה, מעניין ולא אקדמאי-יבש כמו מרצים רבים אחרים בפקולטה. המבחן לא פשוט. אני יודע שגם מנה"צ נחשב קורס חשוב ותובעני. סד"פ נחשב לקורס קל

eladr2003

New member
כמה שאני חולק עליך

לגבי משפחה וסדפ. קודם כל- סדפ קל?? אם קל זה מבחן שהממוצע בו הוא על הגבול הכי תחתון שאפשר ואף אחד לא מקבל מעל 90.. (עם אלי אברבנאל). פרימר מעניין?? אני מאלו שמגיעים לכל השיעורים ופשוט לא יכולתי להחזיק שעתיים (שלא לדבר על 4 שעות..). אולי מי שמעניין אותו המשפט העברי..במבט לאחור, עדיף את איילת בלכר פריגת.

בסופו של דבר זה עניין סובייקטיבי...

כשם שבקרב שנה א' חלוקות הדיעות לגבי מרצים מסוימים ורמת הקושי של קורסים מסוימים, כך גם תמיד יהיה בקורסים בשנים הבאות. למשל, מצד אחד שמעתי שגוטל הוא מרצה כריזמטי אדיר ושכדאי לי לבחור בו, ומצד שני הוא תובעני מאוד והמבחן קשה (כך גם לגבי פוזנר). תמיד יהיו דיעות לכאן ולכאן.... ואפילו אם הרוב אומר X, יכול להיות שדווקא לך ספציפית יתאים ה-Y, אז עד כמה זה באמת משנה?

לגבי מיסים

שמעתי ממישהו שסיים תואר שני במשפטים שמדובר במרצה חביב, ומחונן ביותר בדיני מיסים, והוא המליץ ללמוד איתו בשנה זו (הוא סיפר לי שבשנה לאחר מכן, הוא כנראה לא ילמד, אלא יחזור מרצה אחר שעכשיו בשבתון או משהו כזה...) לשיקולך מותק!

nicetry

New member
מצד שני

בר וגליקסברג שבדר"כ מלמדים מיסים, נמצאים באופן כמעט קבוע ברשימה השנתית של *חמשת* המרצים המצטיינים בפקולטה. בר הוא המלך. ללא עוררין. סתם, תערערו, לא אכפת לי.

B L I M P

New member
האמת שאין באמת מה לשקול

אין לי ממש ברירה ואני חייבת לקחת כי זה היחיד שמסתדר לי במערכת.. סתם רציתי לדעת לקראת מה אני הולכת.. אבל תודה...

dell3

New member
לגבי משפחה -

אני ממש סבלתי אצל בלכר פריגת... קודם כל, בסופו של דבר היא עשתה מבחן אכזרי ביותר (אחריי שכל השנה היא אמרה ש'אין מה להלחץ מהמבחן', ועוד הביאה מבחנים שלה ממכללה שלימדה בה שהיו הרבה הרבה הרבה יותר קלים ממה שהיא עשתה לנו). לי מאוד הפריע שהיא ביקורתית ברמה של גלגול עיניים בערך כל פעם שמוזכר 'הדין העברי', אין לה ידע בסיסי בנושא (לזכותה יאמר שהיא הצהירה על כך בשיעור הראשון - שמי שרוצה לדעת את הדין העברי שיילמד עם פרימר), ובכלל התחושה היא של שיעורים מאוד 'שטוחים', וחד-מימדיים.

למעלה