אשמח לעזרה :)

dassy

New member
אשמח לעזרה :)

הי כולם, במסגרת מטלת הביצוע שלנו באזרחות אני וחברים שלי עורכים שאלון קצרצר בנושא הפטור משירות בצה"ל. נשמח אם תענו על השאלון (בקישור המצורף) ותפיצו אותו לחבריכם! http://tfasim.org.il/tofes/5r65r תודה :)

לא תודה ../images/Emo46.gif../images/Emo46.gif

כאן יש אימהות ללוחמים אמיתיים מורעלי צבא ואין מצב שירצו לא לשרת המדינה

פיטנגו4

New member
על בטוח לא נכנסת לקרוא את השאלון ../images/Emo13.gif

למשל, זו הזדמנות נפלאה להביע את דעתך בעד שירות לאומי חובה לכל מי שלא משרת.

פיטנגו ../images/Emo140.gif

קודם ידעת שיש פרי כזה שנקרא פיטנגו?
עכשיו לבקשתך שאביע דיעה מרתיח אותי כל אלו שעוברים את כל תהליך החיול ולפתע רוצים שירות לאומי שזה בעצם קייטנה אני יכולתי להשתחרר מהצבא כי אני חצי יתומה ורצו לשחרר אותי ולא הסכמתי ועשיתי שירות מלא גם אחרי התאונה הקשה שבה אהבת חיי נהרג וכן גם עשיתי במשך שנתיים מילואים פעמיים בעקבות צו 8 כל אלו שמבקשים לעשות שירות לאומי לדעתי הם פרזיטים סליחה שכך מתבטאת יש כאלו מבקשים בגלל שלא נוח להם המדים אני פשוט כועסת בכלל על הנושא הזה שירות לאומי

פיטנגו4

New member
לדעתי זה לא נכון

אני בעד החלת שירות לאומי על כל מי שקיבל פטור מהצבא. אם בני מיעוטים מרגישים לא נוח לשרת בצבא מול העם שלהם, חשוב שיתרמו למדינה בצורה אחרת. בני ישיבות יחויבו בשירות לאומי במקום ליפול עלינו כפרזיטים וכך יתחברו לשאר העם. (אגב, המונים מהם עושים דברים דומים ממילא). כך גם פציפיסטים, בנות דתיות, בעלי פרופיל רפואי נמוך, פרופיל נפשי, בעלי בעיות משפחתיות שמחיבות אותם להיות בבית - כל מקבלי הפטורים למיניהם - כולם יכולים לתרום המון בשירות לאומי. בשירות לאומי אפשר לתרום המון, ויש כאלה שעושים שם הרבה הרבה יותר ממה שהיו עושים בצבא. תארי לך עוד אלפי עובדים בבתי החולים, סייעות בחינוך בערי פיתוח, וכו'. זה יעזור לכולנו. אולי אם כל מי שמקבל פטור יחוייב בשירות לאומי של שנתיים לפחות, אז יהיו הרבה הרבה פחות משתמטים למיניהם. אגב, יש לי שכנה עיוורת לגמרי. משרתת בצבא. http://www.ofek-liyladenu.org.il/phpBB/viewtopic.php?f=5&t=768

מלכת הלבבות , למה להכליל ?

גם אני הייתי מעדיפה שכולם יימלאו את חובתם בצבא , אבל לפעמים הצבא הוא זה שלא מאפשר להתגייס אליו (ולפעמים אפילו לא מוכן לקבל מתנדבים)... אז "הומצאה" אפשרות נוספת ושמה "השרות הלאומי" - כדי שכל אחד יוכל לתרום , גם אם זה לא שרות צבאי. הדבר היחיד שמחטיא כאן את המטרה הוא אי השיוויוניות בזמן השרות. מצד שני , מי שמתנדב , כל הכבוד לו... ועם זאת , אני מניחה , שלא על אלה את כועסת אלא על מי שמנצל את הפירצה בחוק ...והוא שאמרנו , אסור להכליל

אין כאן הכללה../images/Emo4.gif

הבעיה שגם אנשים בריאים מצהירים ואז הצבא לא מוכן לקחת סיכון ומעדיפים לשחררם מאשר לגייסם שאני שומעת כאלו שמתגאים שלא שירתו המדינה נעשה לי רע לגבי בני מיעוטים לא הייתי רוצה אותם בצבא ממש לא וכל אלו שאף פעם לא היו דתיות ולפתע לפני הגיוס מצהירות אז הצבא פשוט מוותר ומשחרר אותם הבעיה שהם לא מבינים שרק בזכותם של אותם חיילים הם חיים כמו מלכים כל אלו שלא משרתים המדינה מוצאים עבודה מכובדת ומרווחים פי 10 מכל חייל או חיילת ולמה הרי הם בסדר רק שצריכים לשרת המדינה אז לפתע הם דתיים או חולי נפש ועוד מלא סיבות וכן זה מרתיח אותי מאוד

colibri

New member
אוף, התחלתי להגיב ותפוז העיף אותי

לא אשחזר את כל מה שכתבתי... אבל בגדול, מלכת הלבבות - העולם לא שחור-לבן, כמו שחשבתי בגיל 18. עכשיו, כאמא לשלוש בנות שעשו שירות לאומי, ובהווה לחייל קרבי ולחיילת דתית כמעט-קרבית - ועם טיפטיפה נסיון חיים - אני רואה עד כמה העולם מורכב וכל אחד הוא סיפור אחר. וכן, אני בהחלט חושבת, לגמרי, שכל אזרח במדינה חייב לתרום את שלו. אבל יחד עם זאת, יש כאלה שלא מתאים להם לשרת בצבא - ועדיף שלא ישרתו. אני מעדיפה שיגורו בבית וילבשו אזרחי ויעשו שירות לאומי - ולא שילבישו עליהם בכוח מדים ויציבו אותם לצידו של הבן שלי או שלך, וברגע האמת הם יסכנו את חייהם של בנינו ושל אזרחי ישראל שהציבו אותם שם - כי הם לא מסוגלים להיות במקום הזה ולמלא את התפקיד הזה. ולא משנה מאיזו סיבה. שיהיו בבית חולים, בבית אבות, בבית ספר או בכל מקום אחר שם זקוקים להם. לא עדיף?

אםפי7

New member
שרות לאומי הוא שרות למדינה

תרומה למדינה היא לא תמיד במדים, מה שחשוב זה שאדם נותן מזמנו עוצר את שגרת חייו הרגילה ועושה למען הכלל, אני עובדת עם נוער בסיכון חרדי ופוגשת שם אברכים שעושים שרות לאומי במקום צבא, מדובר בשרות של ארבע שנים, ואני פוגשת נערות אחרי י"ב בשרות לאומי וכולם עושים עבודה נהדרת למען החברה בכלל. וגם בציבור החרדי שאני שייכת אליו הולך וגדל מספר הבחורים המתגייסים לצבא הן במסגרת נח"ל חרדי והן במסגרות אחרות, ככה שכמו שאמרה אדמונית אסור להכליל, ושרות לאומי בבתי רפואה (חולים) זו עזרה אדירה לצוותי הרפואה שמקלה על חולים ועל המתנות וכד'. שוב הנקודה היא לתרום לכלל. ובכלל לא כל אחד יכול להיות לוחם, וצדקו מי שאמרו שצה"ל גם לא לוקח את כל אחד.

../images/Emo41.gifהבהרה../images/Emo41.gif

אני לא התכוונתי ולא הכללתי את מי שרוצה מפאת דתו לעשות שירות לאומי הכוונה היא יש כאלה שהם בריאים בגוף ובנפש ושמגיע זמנם לשרת הם מצהירים ומביאים שהם לא בסדר ובעוד מי שמתגייס או עושה שירות לאומי האחר שמשוחרר נהנה מכך כי הוא מוצא עבודה ומרוויח כפול מחייל או חיילת או מי שעושה שירות לאומי ואלה אנשים שלצערי לא ראויים להערכה בכלל אני בכלל רצו לשחרר אותי כי הייתי יתומה ונלחמתי נגד זה ולא אין בי חרטה על ששירתי שירות מלא וגם שנתיים מילואים בזמן לבנון הראשונה לצערי דעתי היא כזאת ולא תשתנה בטח לא עכשיו ועם בכלל בעתיד.

למעלה