אשמח אם תפרסמו את התפריט שלכן לשבועות עוד לפני ראשון

לא יודעת כמה יעזור לך כי לא מארחת אלא מבשלת ממש בקטנה.
פשטידת ירקות וגבינות ללא פחמימה.
בשרי - שאריות משבת.
סלמון אפוי בעשבי תיבול.
סלט חי כלשהו.
עוגת גבינה דלת פחמימה - שאריות משבת.
 

הבת המתהוללת

Active member
מנהל
שבוע טוב.
מקווה שלא אקטע ע"י אזעקה..
אנחנו מתארחים אצל חברים בארוחת ערב החג בבית בצהריים. רוב הילדים צפוייפ להיות בבית להוציא את הבכור שנשאר בבה"ד והבת שעדיין לא יודעת אם תסגור חג או לא.
הבת ואני הכנו כמה דברים לחג עבור החברים בתחנה (שמרים נוטלה ושוקולד לבן, פשטידת בצל, ניוקי מוקפץ עם ירקות-אם נספיק נכין עוד) וגם אם לא תשאר תסע להביא להם.

אז כרגע בתכנון:
מביאים איתנו לחברים לערב החג:
סלט ירוקים עם קינואה וסלק מזוגג
מאפה רביולי פטריות ברוטב רוזה של קרוטית
עוגת פחזניה במילוי מסקרפונה של פיית העוגיות
וקסקוס פטנט של חברה של חנה פ (בשביל מס 3 שחוזר לחג ולא אוהב חלבי..)

לצהרי החג:
סינטה שהחצי יכין בע"ה
כדורי בקר ברוטב עגבניות של סבתא לאה
תפו"א מעוכים
אורז
קישואים ברוטב עגבניות
סלט ירוקים עם איזושהי תוספת -נחליט מחר

מאפים:
עוגות שמרים (קינמון, נוטלה וחמאת בוטנים)

מאחלת לכולם שבוע טוב ושקט, חג שמח, בשורות טובות

 
לא הספקתי לפרסם תפריט לפני החג אבל רוצה להמליץ מאד על דג בשערות קדאיף. עשינו חלק עם סלמון וחלק עם נסיכה. יצא מעולה.
דג סלמון במעטפת שערות קדאיף

מרכיבים (5 מנות)

1 ק"ג פילה סלמון ללא העור, מחולק ל־5 נתחים

1/4 כוס בזיליקום קצוץ

1/4 כוס נענע קצוצה

1 כפית קליפת לימון מגוררת

מלח גס

לשימון: תרסיס שמן זית או כ־1 כפית שמן זית

למשרה

3 כפות טריאקי (לא מתוק)

1 כף דבש

1/4 כפית שמן צ'ילי

כ־1 ס"מ שורש ג'ינגר טרי, פרוס דק

1/2 שן שום, פרוסה דק

למעטפת

1/4 חבילת שערות קדאיף, מופשרות

2 כפות שמן זית

1 כפית שמן שומשום


ההכנה

1. מחממים את התנור ל־200 מעלות (אין צורך בטורבו). מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.

2. המשרה: שמים בקערה את כל מרכיביה ומערבבים לרוטב אחיד. מניחים בתוכה את נתחי הדג ויוצקים מהמשרה על הנתחים, לכיסוי מלא. מניחים בצד עד המשך השימוש.

3. המעטפת: שמים בקערה את שערות הקדאיף ופותחים אותן בעדינות בידיים. מוסיפים את שני סוגי השמן ומערבבים עד שהשערות נפרדות לחלוטין. מחלקים את שערות הקדאיף ל־5 חלקים שווים, מעבירים לתבנית ויוצרים מהן 5 משטחים מלבניים באורך כ־15 ס"מ.

4. העיטוף: מניחים נתח דג אחד, לרוחבו, בחלק התחתון של מלבן שערות קדאיף, ומשאירים שוליים של כ־3 ס"מ. מניחים על הדג שכבה נדיבה של עלי בזיליקום ונענע קצוצים, ומפזרים מעט קליפת לימון ומלח גס. מרימים את השוליים התחתונים של שערות הקדאיף, ומגלגלים עם הדג לכיסוי מלא. מברישים בעדינות (או מרססים) מעט שמן זית על חלקה העליון של המעטפת ובוזקים מלח. מכינים כך את יתרת הנתחים.



5. צולים 9 דקות. מעלים את חום התנור ל־220 מעלות וצולים עוד 2 דקות, עד ששערות הקדאיף מזהיבות (אין צורך להפוך). מוציאים ומגישים, מומלץ לצד מטבל (ראו מטה) וירקות ירוקים.

איך שומרים? המנה במיטבה בסמוך להכנה. שאריות אפשר לשמור עד 3 ימים במקרר ולחמם בתנור לפני ההגשה.
 
שלום רונית. המתכון נשמע מרתק והטעמים של התערובת ממש כמו אלה שאני אוהבת.
כיוון שמשתדלת מאוד לא לגעת בגלוטן, חשבתי לנסות את זה עם דפי אורז. אז תודה ששיתפת,
וימים טובים.
 
למעלה