אשמח אם תוכלו ליעץ לגבי מעבר לשנה אחת ללונדון

passenger2

New member
אשמח אם תוכלו ליעץ לגבי מעבר לשנה אחת ללונדון

לכל אחד יש חלום קטן. ראיתי שאתם מנהלים כאן שיח יפה ורציתי מעט מעצתכם/נסיונכם כמה שאפשר. אנחנו רוצים לעשות שנה בצפון מערב לונדון. אנחנו זוג הורים(מורים...)עם 2 ילדים. הבן עולה לכתה ט' והבת לכתה ז'. האם זה אפשרי? כלומר, האם יש דרך להשיג ויזה לתקופה כזו ללא קשר לעניין העבודה? ומה לגבי שנת לימודים? האם אפשר לרשום הילדים שם לשנת לימודים אחת(הילדים דוברי עברית עם אנגלית ברמת בי"ס)? אם מישהו יודע היכן? וכמה זה עולה? אשמח ואודה על כל מידע/עצה חלקית אפילו.

גוזליה

New member
נתחיל מהשאלות הבסיסיות והמתבקשות:

1) האם למישהו מכם אזרחות זרה/שורשים באחת ממדינות אירופה? 2) האם יש לכם כסף למעבר שכזה? לא נכנסת לאף אחד לכיס, כמובן, אבל לעבור למדינה אחרת זה לא בדיוק דבר זול. 3) גם אם תצליחו לעבור לכאן (לא מובן מאליו) ולהכניס את הילדים לבית ספר (עוד פחות מובן מאליו)- הלימודים פה שונים מאוד מהארץ, כך שהשלמות הם יצטרכו לעשות בכל מקרה כשתחזרו- האם זה משהו שלקחתם בחשבון? מעבר לזה, לתקשר כאן כטינאייג'ר שונה מאוד מלהכניס ילד קטן למערכת שאת שפתה הוא לא בדיוק מדבר באופן שוטף... 4) וממה אתם מתכננים להתקיים בשנה הזו שלכם כאן? האם חשבתם על מה יקרה עם החיים שלכם בארץ בתקופה הזו (בית, ריהוט, חפצים אישיים- יש לכם איפה לשים את הכל למשך שנה?) ומה הילדים חושבים על זה? 5) ושאלות סקרנות- למה דווקא עכשיו? ולמה דווקא לשנה אחת?

passenger2

New member
היי גוזליה-המון תודה ,אנסה להשיב אחד אחד.

1. לאשתי יש דרכון ארגנטינאי(לא בטוח שכדאי לנופף אותו ברחוב באנגליה..סתם זכרונות מימי פולקלנד אולי..). לאשתי יש גם שורשים אירופאיים אלא שהעניין נתקע חזק(ויתור אזרחות, החלפת שמות, יציאה לא חוקית ב 1927 ומה לא ובקיצור פלונטר שבשלב הזה לא ממש יכול לצאת ממנו משהו) 2. לגבי העניין הכספי זה מסובך אבל אני מנסה לתכנן נכון. (אני מתבייש להגיד כמה מרוויחים מורים בישראל...). 3. לגבי השלמות לימודים בארץ אני לוקח את מה שאמרת ואנסה לתכנן את זה וגם לגבי מה שאמרת על השפה. 4. לגבי הדירה. יש לי מישהו שרוצה אותה עם הריהוט לתקופה הזו וזה יכניס עוד כ 4-5 אלף ש"ח לחודש. לגבי הילדים הם אכן שותפים לעניין ומכירים את הכל אבל שוב אני לוקח את הערה שלך ואבדוק את זה שוב לעומק. 5. למה עכשיו? ראשית, כי עד עכשיו לא הצלחתי להביא את זה לרמת תכנון מעשי או חצי מעשי(כי כל עוד אין לי פתרון לויזה-זה לא מעשי..). זה בראש כבר שנה שנתיים, יש גם את עניין הלימודים של אשתי שהיא אמורה לסיים וגם צ'ופר קטן בסוף(בטח הבנת למה אני מתכוון..). לשנה כי זה קשור לעניין בתי הספר של הילדים ושלנו, שזה גם פרנסתנו. ושוב תודה על ההודעה שלך

בקר12

New member
אכן חלום

במצב הנוכחי בבריטניה (מבחינת חוקי הגירה) נראה לי שלפחות אחד מכם חייב אזרחות של אחת ממדינות ה EU על מנת לשהות בכלל באופן חוקי כשנה כיוון שספק אם יהיה מעביד שיטרח בכלל להוציא לאחד מכם ויזת עבודה ועוד לשנה בלבד. אני לא מדבר בכלל על הנושא של הוצאות מחייה, ילדים בבית ספר וכו - קודם כל תבחנו אם אתם יכולים בכלל לשהות באופן חוקי . . .

Nobilis

New member
לא לגמרי מדוייק

ראשית - אם הם לא צריכים לעבוד (קרי, יש להם ממה לחיות בתקופה הזאת) כנראה שאפשר יהיה לבקש ויזה לשהות ארוכה ללא אישור עבודה. שנית - אם הם צריכים לעבוד, הם יכולים לנסות למצוא ספונסר לויזת עבודה. זה יהיה קשה מאד, אבל זה עדיין לא אומר שזה לחלוטין בלתי אפשרי.

passenger2

New member
המון תודה לכל המשיבים. קצת תוספות

המיקוד הוא אכן בויזה. כיצד אפשר לקבל ויזה כזו לשנה. השלב השני הוא בתי הספר. צפון מערב לונדון כי זה פחות או יותר המקום שהצלחתי לאתר בתי ספר -מצאתי באינטרנט שיש קולג יבנה,לא הצלחתי להבין אם זה פרטי ומה העלות לשנה ואם זה אפשרי . מצאתי עוד אחד ,משהו עם J בהתחלה אבל נראה לי שלהתקבל אליו צריך שנה, שנתיים מראש. ביקרנו גם באזור הזה פעמיים והוא קצת יותר מוכר לנו כמה שאפשר בעיקר בזכות הקוו הצפוני איתו חרשנו הלוך חזור. לגבי תכנונים כלכליים, אני משתדל לעשות את זה כמה שאפשר, פה האינטרנט מספק קצת יותר נתונים וברור שיהיו "בלתי מתוכננים". אני יוצא מתוך הנחה שאינני יכול לעבוד שם ולכן מנסה לתכנן הכל בהתאם. אולי הצגתי את זה כחלום, אבל מעבר לחלום יש המון צעדים פרקטיים שאני עובד עליהם די הרבה זמן כמה שאפשר ומאחורי הכל יש גם שיקולים רציונליים בשנה הזו. הבעיה הגדולה זה הויזה. אני לא מצליח להבין את הפרוצדורה והדבר האחרון שאני רוצה להיות זה "בלתי חוקי". בטח כשאתה עם המשפחה. פה נתקעתי. אם תוכלו לעזור בזה, אודה לכם מאד. ראיתי שאתם מנהלים דיונים מאד מקצועיים בעניין הזה בפורום הזה.

בקר12

New member
הפוך על הפוך

למיטב ידיעתי אין דרך כיום לאזרח (או משפחתו) לא ארופאי לעבור לגור באנגליה שלא דרך מסלול כלכלי כלומר מקום עבודה שידרוש אותך כ SPONSOR אם NOBILIS יודע על מסלול שהייה לא כלכלי ושרלוונטי לישראלים בלי שרשים באנגליה או אירופה - אשמח ללמוד נראה לי לפיכך שתהיה חייב למצוא מקום עבודה שימשוך אותך אם ברצונך לגור שם מעבר למספר חודשים כתבת שאתם מורים - אולי בית ספר יהודי בלונדון - לדעתי הסיכוי קלוש אם מדובר על תקופה של שנה

בקר12

New member
הפוך על הפוך

אגב - אולי כדאי שתפנו לסוכנולת היהודית או ארגונים דומים ותבקשו להיות שליחים מורים??

Nobilis

New member
יש עוד מסלולים חוץ מעבודה

בשביל לשהות בבריטניה שנה על חשבונך, אפשר בהחלט לשקול ויזת סטודנט (קרי - רישום ללימודים), או ויזת תייר והארכתה, ועוד ועוד. דוגמא למידע כאן: http://www.ukvisas.gov.uk/en/howtoapply/infs/inf2visitors לא אומר שזה קל (או שימוש חכם בכסף, לדעתי האישית), אבל אם יש די כסף אפשר למצוא פתרון. לדוגמא - רישום ללימודים וויזת סטודנט לאחד מהם, מה שיאפשר לבן הזוג השני גם לעבוד בתנאים מסויימים.

passenger2

New member
Nobilis מצאתי את זה מתחת לשורה של מבקרים אקדמ

Certain applicants can stay up to 12 months. They are: the parents of children at school אולי זה יכול להיות הכיוון? תודה.

יעלי9

New member
לעניות דעתי מדובר בהורים שמלווים את ילדהם

הקטינים לאחר שאלו התקבלו ללימודים בבריטניה. אני מניחה שלרוב מדובר בבתי ספר מיוחדים. השאלה אם תוכל לעשות זאת בכיוון ההפוך ולמצוא בי"ס שיקבל את ילדך ללימודים ללא אישור שהיה.

yo1311

New member
Comments

You are probably already familiar with the UKBA website; this is where you find out all the info regarding migration to the UK. This ought to be your first stop. You can probably see that school teachers [primary and secondary] from a non European Union country can not easily apply successfully for a UK working visa. School teachers in England have to obtain teaching qualifications, and no official sponsorship [by a school] would be entertained without one. Find out first whether you can get your Israeli ones recognised in the UK. Teachers are not so well paid in the London region, especially not in the relatively well off north west London. Still, teaching is an attractive career for many, so at least in Jewish schools [that's what you are aiming for?] there is stiff competition for the relatively few openings available from time to time. [note: if you do not have local teaching qualifications, you can apply for jobs as teaching assistants, but those are badly paid posts and you can probably not get a UK visa for such a job] So, your only route to employment is by being sponsored by a local school. This would only be possible if you attain local teaching qualifications, & demonstrate a first class knowledge of English. The main issue ,as I hinted above, is that usually there is a keen competition for the few available teaching jobs; so your prospective employer has to advertise the job in the local papers, Internet and the local community; there will be many candidates for this job, and all of them would already be in the UK, legally entitled to work here, so it would be very difficult to demonstrate that the job can not be filled by a suitable local candidate, which is the requirement for a work visa for those who are not UK or EU nationals. and here comes my favourite bit of advice [smile] : why should I, as an employer, wish to hire you- somebody who is not a local person, who has no UK teaching qualifications and experience, no legal right to work here, probably does not speak English very well, when I can employ somebody local with the qualifications and experience . I mean to be helpful here, as you must think in those terms- in other words, you have to think in terms of how to present/sell your skills and make them most attractive to a headmaster and a school board of governors- enough for them to go through the fairly torturous route of sponsoring your visa application. Finally there is no real shortage in Hebrew speaking teachers in Jewish schools in London. Good luck in whatever you do, regards from London​

yo1311

New member
one year stay

The second email regards a one year stay in the UK, specifically in North West London. Assuming that you obtain a one year visa [students], it is going to be an expensive year. think of the tuition fees, costs of renting accomodation, costs of food transport and leisure. This will set you back at around £25k-£30k at least. regards​

החוק הבריטי

לפי אתר ההגירה הבריטי, אתם יכולים להיכנס כתיירים ל-6 חודשים; וניתן להגיש בקשה להאריך את אשרת התייר. אם אתה (או היא) "מלווים מבקר אקדמי", האשרה היא אוטומטית ל-12 חודשים. יתכן ואם אחד מכם בשנת שבתון (יש עדיין דברים כאלה למורים?) ויכול לקבל אשרה כ- academic visitor או ממש להירשם ללימודים שם, זה יפתור את העניינים. עם זאת, במקרה הטוב זה יפתור את שאלת השהות החוקית שלכם. לונדון מאוד יקרה לשהייה. כששאלו אותך מדוע צפון מערב לונדון, דיברת על בי"ס בשם יבנה, בי"ס יהודי פרטי. פה יש עוד שתי מגבלות - האחת, היא כמובן עלויות נוספות על עלות מחייה יקרה מאוד גם ככה (להבהרה: דירה בצפון מערב לונדון תעלה לפי הפירוט שעולה חיפוש גוגל שטחי בנושא כ-2000 ליש"ט בחודש; וזה בלי אוכל, אינטרנט, תחבורה, וכו'); והשנייה - אם תעשה חיפוש בפורום זה או בפורום "להיות הורים בחו"ל", תבין שלא כל כך קל לקבל מקום בבתי הספר האלה. אם האשרה שלכם מבוססת על לימודים - אז כמובן יש גם את עלות הלימודים של המבוגר. מסכימה שאחד הפתרונות לנושא יכול להיות לנסות למצוא עבודה בבי"ס יהודי בלונדון, שתנאי שהם יטרחו לסדר לכם אשרת עבודה

בקר12

New member
תייר זה לא

תייר זה לא בדיוק משהוא שגר עם המשפחה כשנה ושוכר בית בכל מקרה - במקרה כזה לא תהיה זכאי לשירותי בריאות NHS והילדים לא יוכלו להרשם לבית ספר גם אם תמצא אחד שיקבל אותם (בלא יהודי ממלכתי יהיה יותר קל)

passenger2

New member
תמרגבלינגר תודה על תשובתך

נתת לי רעיון עם הויזה ואני אנסה להכנס לאתר שציינו פה ולראות אם אנחנו בקריטריונים. לגבי העלות לימודים לילדים עוד לא הצלחתי למצוא באינטרנט מה העלות בבי"ס פרטי כמו יבנה-אני מחפש. רב תודות על ההשקעה בכתיבה עבורי.

למעלה