ארי היקרה מתכון לעוגת גבינה קל קל קל!

חני ח

New member
ארי היקרה מתכון לעוגת גבינה קל קל קל!

מה שלומך ? התגעגעתי ......................
 
בבקשה מתכון

חומרים לבצק: 1 מרגרינה רכה 2 ביצים 2 סוכר וניל 2\1 כוס סוכר 3 כוסות קמח 1 א.אפייה חומרים למילוי: גבינה לבנה 500 גר' 1 שמנת חמוצה 1/2 כוס סוכר 1 כף אינסטנט פודינג וניל הכנה: - ללוש את כול החומרים לבצק אחיד - לקחת 3 תבניות מרובעות קטנות או אחד קטנה והשניה בינונית - לחלק את הבצק ל-3 עיגולים - עיגול אחד שיהיה יותר גדול מהשניים האחרים - לשטח את העיגולים בתבנית משומנת - ממש לכסות את כל התבנית - זיכרו רק איפה שמתם את הבצק שהוא יותר הרבה מהשניים הקודמים - מכניסים לתנור בחום בינוני עד שהבצק מזהיב. - מוציאים מהתנור אחרי שהבצק הזהיב ומניחים בצד להתקרר - בינתיים מכינים את המילוי - את כל חומרי המילוי שמים בקערה ומערבלים טוב טוב - אחרי שהבצק התקרר שופכים את המלוי רק לשתי התבניות שבהם הבצק היה קטן יותר - אחרי שסיימנו למלות לוקחים את הבצק שנשאר{זה שהיה גדול יותר} - ופשוט מפוררים עם הידיים על העוגה - מכניסים למקרר לפחות ללילה בהצלחה יש פה גם סדנא ווירטואלית לעוגת גבינה
 
חניייייי כפרות איזו הפתעה../images/Emo25.gif

אני כבר אוספת לך מה שיש לי: עוגת גבינה עם בצק ואננס: מרכיבים: לבצק: 1 כוס קמח תופח, 2 חלמונים, 1/2 ח' מרגרינה, 1/2 כוס סוכר למילוי: 1/2 ח' אינסטנט וניל,2 חלמונים, 4 חלבונים, 1/2 ק"ג גבינה לבנה 5% או 9%, 1/2 כוס סוכר, 1/4 ח' מרגרינה לקרם: 2 שמנת חמוצה, קצת פודינג וניל, כף סוכר אופן ההכנה: הבצק: ללוש את חומרי הבצק, לרפד תבנית עגולה 26, להכניס לתנור שחומם מראש לחום של 150 מעלות עד שמשחים (כ 10 דקות) המילוי: לערבב את כל חומרי המילוי להקציף 4 חלבונים ולערבב לתוך חומרי המילוי. לשפוך הכל על הבצק השחום ולאפות בחום של 200 מעלות עד שנוצר קרום על הגבינה (כ 20 דקות) הקרם: לערבב את כל חומרי הקרם ולשפוך על העוגה. להכניס לתנור 1 דקה ולהוציא. וכעת לעוגה של טלי מבצק אלים: הכמות: לתבנית עגולה בקוטר 26 אינצ’. כ-12 מנות. * לבצק: * 100 גר’ חמאה או מרגרינה - שימו לב לסימוני המשקל על החבילה * חצי כוס סוכר * 1.5 כוסות קמח תופח (או קמח רגיל + 1.5 כפיות אבקת אפיה) * 1 ביצה * למלית הגבינה: * 750 גרם גבינה לבנה 5% * חצי כוס סוכר * 2 ביצים * 2 כפות קמח + 1 כף קורנפלור * 1 כפית תמצית וניל * אופצייה: 2-3 כפות שמנת מתוקה ההכנה מחממים מראש את התנור לחום של 180 מעלות .. העוגה צריכה לקבל מכת חום כשהיא נכנסת לתנור החם. מקלפים חצי מהעטיפה של חבילת החמאה ומחזיקים בחצי העטוף כדי למרוח את החמאה ולשמן איתה את דפנות ובסיס התבנית. מכניסים את כל חומרי הבצק לפוד פרוססור , או ביד, ומערבלים עד שנוצרת תערובת פירורית. מומלץ לחתוך את המרגרינה או החמאה לקוביות כדי שהיא תתערבל יותר טוב. בודקים שלא נדבק כלום לדפנות המכשיר ומגרדים מידי פעם את הדפנות עם כף או מרית. אם תרצו לעשות זאת בקערה, פשוט לושו את הבצק עד שנוצרת תערובת פירורית. כדי שהחמאה תתערבב טוב, מומלץ לקחת כמות של בצק בכל פעם ולשפשף אותה חזק בין הידיים. מעבירים את הפירורים לתבנית ומשטחים אותה קודם לדפנות (עם קצות האצבעות) לגובה של 3-4 ס”מ, ואז לתחתית (עם כל היד). באותה קערת המיקסר (אין צורך לנקות בין לבין! יש!) מכניסים את חומרי מלית הגבינה, ומערבלים לתערובת חלקה ונוזלית יחסית (יותר נוזלית מיוגורט ופחות נוזלית מחלב). מידי פעם מעבירים כף או מרית על דפנות הקערה כדי שהכל יתערבב בצורה אחידה. גם את המלית אפשר להכין ללא מיקסר: פשוט טורפים את כל החומרים יחד עד שהתערובת אחידה. מוזגים את המלית אל תוך התבנית עם הבצק. מכניסים לתנור (שחיממתם מראש ל-180 מעלות, כן?) לקומה האמצעית (מרחק שווה מהלמעלה והלמטה של התנור). אופים את העוגה למשך כ - 45 עד 55 דקות בתנור (הזמן משתנה בין תנורים, לכל תנור יש אופי וקפריזות משלו). אחרי חצי שעה של אפייה, תוכלו להבחין שהבצק הופך להיות שחום בקצוות, ועל המלית הלבנה מתחילות להופיע בועיות קטנות. כעת מומלץ להנמיך את חום התנור לכ - 150 מעלות, ולאפות עוד כעשר דקות - רבע שעה. ככה הבצק לא ישרף ולמלית יהיה עוד קצת זמן להתבשל מבפנים. בתום האפייה מכבים את התנור ופותחים טיפ-טיפה את הדלת (לא לגמרי). נותנים לעוגה להתקרר בהדרגה. אחרי חצי שעה בערך אפשר להוציא מהתנור, ולתת לה להתקרר לטמפ’ החדר על השיש. אל תדאגו אם המלית נראית רכה או רוטטת מידי כשאתם מוציאים את העוגה, היא מתקשה כשהעוגה מתקררת. את העוגה שומרים במקרר מכוסה ומגישים קר. היא נשמרת בערך שבוע, ולפעמים קצת יותר. שדרוגים אני אישית אוהבת את העוגה כמו שהיא. אבל אם באים אליכם אורחים חשובים ואתם רוצים להראות אולטרה-משקיענים, תוכלו בקלות להפוך אותה לעוגת פאר של ממש. אפשר לקצוץ חבילה של תותים (הם עולים גרושים עכשיו!) לקוביות ולבשל עם חצי כוס סוכר בסיר עד שנהיית עיסה סמיכה, ולהעמיס על העוגה הקרה. אפשר לערבב גביע של שמנת חמוצה עם 2 כפות סוכר ולשטח על העוגה ב - 10 דקות האחרונות של האפייה. אפשר למזוג מעליה רוטב טופי חם ומושחת. רוטב טופי חם ומושחת בשלוש דקות מחממים חצי כוס סוכר במחבת יחד עם שלוש כפות מים מהברז. אחרי ששופכים אותו פנימה, לא נוגעים בו. לא מערבבים ולא מטלטלים את המחבת. משאירים אותו כמו שהוא עד שהוא נמס לגמרי. כשהסוכר מתחיל להזהיב, סופרים חמש שניות ומתחילים לערבב. אל תתעסקו בשום דבר אחר בזמן הכנת הרוטב. תנו לו את תשומת הלב שמגיעה לו - שנייה אחת יותר מידי והסוכר עלול להשרף. מוסיפים פנימה שמנת מתוקה (לפחות 32% שומן). בינתיים מוזגים רק חצי מקרטון שמנת (יש גם בקבוקים עם פקק), ומערבבים. חלק מהסוכר יהפוך לגושים, זה בסדר. ממשיכים לערבב על אש גדולה והגושים אמורים להתמוסס (אפשר לצמצם את תופעת הגושים אם מוציאים את השמנת החוצה 20 דקות לפני הזמן, או מחממים אותה בזהירות במיקרו בפולסים קצרים של 10 שניות). כשהרוטב חלק לגמרי ומגיע לסף רתיחה, הוא מוכן. אם הרוטב כהה וסמיך לכם מידי, הוסיפו עוד שמנת, ובשלו עוד עד לסף רתיחה (לא להרתיח, אחרת זה יוצא יציקה). הרוטב נשאר נוזלי גם כשהוא מתקרר, ואפשר גם לשמור במקרר עד ההגשה.
 
עוגת גבינה טעימה וזולה ,ללא שמנת מתוקה,

ניסיתי לראשונה את עוגת הגבינה המדוברת הזו ,של הקונדיטור מיקי שמו -(מהתוכנית של אודטה), חשוב להקפיד על כל ההוראות בדייקנות, וההצלחה מובטחת . אצלי העוגה הזו תהיה עוגת הבית, לחגוג עליה ולא רק בשבועות ההכנה די בקלות והעוגה רכה במרקם קצף נימוח וטעים ,וגם במחיר שווה לכל כיס). עוגת גבינה עם בסיס של בצק פריך מעודן במיוחד: ( תבנית משומנת קפיצית מספר 24 ) החומרים לתחתית בצק פריך: 100 גרם חמאה רכה 50 גרם סוכר (1/4 כוס) 1 חלמון 140 גרם קמח רגיל, ((כוס של 200 מיליליטר מלאה רק עד שפתה)) 1 כפית תמצית וניל אופן ההכנה : 1. מערבבים חמאה וסוכר עד אחידות. ומוסיפים את החלמון ואת הקמח בשני שלבים ואת כפית תמצית הוניל. 2. מאחדים את הבצק בידיים לצורת כדור ולעטוף בניילון נצמד ומכניסים את הבצק למקרר לחצי שעה. 3. אחרי חצי שעה משטחים אותו כמו פסטלינה באצבעות ומהדקים לתחתית תבנית האפייה. 4. 10 דקות לפני הוצאת הבצק מהמקרר,לחמם את התנור 170 מעלות חום, 5.כשהבצק מהודק יפה לתחתית התבנית מכניסים לתנור ולאפות רק למשך 7 דקות בלבד , מוציאים ומקררים. הכנת מלית הגבינה : 5 חלבונים 2/3 כוס סוכר 500 גרם גבינה כחושה 0% (!), לתנובה יש כזו, (אני קניתי 2 גבינות פטה של עיזים. 1/3 כוס סוכר ( 80 גרם) 5 חלמונים 100 גרם קמח רגיל, (3/4 כוס). 4 כפות מחוקות פודינג אינסטנט וניל לבן ללא צבע (40 גרם). 2שמנת חמוצה (אני השתמשתי ב- יוגורט). אופן ההכנה 1. מקציפים את החלבונים ואת 2/3 כוס הסוכר לקצף יציב . 2. בקערה לערבב דקה: גבינה, סוכר, חלמונים,להוסיף בהדרגה קמח ולערבב ושוב מעט קמח ולערבב שלא יהיו גושים, לאחר ערבוב טוב להוסיף את גרידת -הלימון ואת האינסטנט פודינג. 3. מוסיפים שמנת חמוצה ומערבבים דקה. 4. מקפלים את קצף-החלבונים לתוך תערובת הגבינה ומערבבים לאט עד התאחדות יפה, ושופכים לתבנית מעל הבצק הפריך, ומבצעים,מקישים מעט עם התבנית ליישר את התערובת, 5. ועכשיו לשים לב: אופים בחום 220 מעלות כ-15 דקות. מוציאים את העוגה מהתנור,,מנמיכים את חום התנור ל-150 מעלות, בינתיים משחררים עם סכין חלקה את העוגה ,ממש לשחרר מדופן תבנית האפייה, את העוגה המשוחררת בדפנות, מחזירים להמשך האפייה התנור, ואופים עוד שעה ורבע ב-150 מעלות צלזיוס. מוציאים מהתנור מיד בגמר האפייה כדי שלא תהיה אפיית יתר אפילו לא מילימטר, כי אפייה מעבר לזמן זה, פוגעת בעסיסיות, בנימוחות ובאווריריות של העוגה. משאירים מחוץ לתנור כשהעוגה תהיה בחום החדר להכניס למקרר לשעתיים ורק אז לפרוס ואפשר להינות מהטעם המעודן הזה. אגב, אני הכנתי בתבנית המלבנית של הטוסטר-אובן,ונותרה לי עוד תערובת שהעברתי לתבנית חד- פעמית של אינגליש-קייק, ולהפתעתי בתבנית החד- פעמית העוגה לא נדבקה בכלל ,פשוט השתחררה לבדה מהדפנות. עוגת גבינה זו ,היא כל כך טעימה שבהחלט כדאי להכין להנאת כל בני-המשפחה.
 
למעלה