אריקה לנדאו ואיתור מחוננים

tmari33

New member
אריקה לנדאו ואיתור מחוננים

שלום לכולם, הבן שלי לומד אצל אריקה לנדאו, אובחן כמחונן- קורא וכותב מגיל ארבע,חשבון באלפים, אנגלית מלמד עצמו לבד דרך המחשב ותחומי העניין שלו. ולשאלתי- האם יש "קיצור דרך" לילדים שאובחנו אצל אריקה לנדאו באיתור מחוננים בגיל ביה"ס? נראה לי מיותר לעבור שוב מבחנים עם יש כבר איתור לא? אשמח לשמוע מניסיונכם, תמרי

bugva

New member
הי תמרי, התשובה מאוד קצרה - לא.

אין קיצורי דרך. צריך להבחן כמו כולם במבחני איתור של מכון סאלד.

סימה1312

New member
למה בעצם? הרי הילדים כבר עברו מבחני איתור....

נראה לי מיותר... האם ניסית לדבר איתם?

bugva

New member
כן. בזמנו.

התשובה היא שהמבחנים של מכון סאלד בודקים את כל שכבת הגיל בארץ והאחוזון הגבוה הוא זה שמאותר. כלומר מדובר במבחני איתור לתוכניות של משרד החינוך ולא מבחנים לאבחון מחוננים כמו שקוראים להם. זה כביכול אותו דבר - אבל לא ממש..

סימה1312

New member
ויש הרבה ילדים עם 150 IQ

שלא עוברים את משרד החינוך? למה בעצם שזה יקרה? עכשיו אני מבינה את העיסוק האובססיבי שיש בפורום בנושא הכנה למבחנים וההצלחה בהם (וההגדרה מי "מחונן יותר")... אבל כנראה שבאמת הסינון של משרד החינוך גדול יותר משל מכוני המחוננים למיניהם.... יש לי עוד הרבה ללמוד בעולם המחוננים... האפרוח שלי כלכך צעיר....

tomi32

New member
אין דרך ובעיני טוב מאד שכך

הטירוף שמתחיל בשנים האחרונות עם ההכנה הוא כאין וכאפס לעומת מה שהיה קורה אם מכונים פרטיים היו נותנים אבחון תקף. הדבר היה מוביל למסחרה נוראית בסגנון מה שקורה עם האבחונים של לקויות למידה (ובעיני במידה חמורה יותר, כי יותר אנשים רוצים תווית של מחונן מאשר תווית של לקוי למידה לבנם). גם כך מבחן אחד בגילאים צעירים מתקשה לשקף, אבל כאשר המבחן אחיד לכל הפחות ניתן להגיד שכולם נבחנו בתנאים שווים ואז ההטיות, לפחות תיאורטית, דומות. אם היו מבחנים שונים של מכונים שונים, השיוויון לא היה קיים אפילו באופן תיאורטי.

למעלה