ארוחת ראש השנה
תכנון ארוחה לחגים היא תמיד משימה קשה במיוחד ביעיני. ראשית משום שאני גוזרת על עצמי הכנת ארוחה כשרה, כמו שאני מבינה כרשות. כלומר לא בשר וחלב וללא מוצרים לא כשרים בעליל. בנוסף מספר המשתתפים הרב רב הגילאיות ודרישות החגיגות, יוצרים אין ספרו מעקשים עליהם צריך לדלג בדרך להכנת התפריט המתאים אז הנה הארוחה שלי ולפני כמה מילים על האני מאמין שלי בנוגע לארוח, וארוח בחגים. חשוב לי להכין ארוחה שבסיומה הצלחות יהיו ריקות, הסירים כנ"ל שאיש לא ירגיש שהפיד משהו אבל שגם לא יהיה מפוצץ ולכן להוציא מבחר של שתי מנות עיקריות אני מכינה רק אפשרות אחת לכל מנה. כך בסוף הארוחה איש לא מרגיש גרוע גם האורחים שבעים מרוצים ולא מפוצצים,וגם המארח לא שחוט אחרי ימים של עבודה מטורפת, והוצאות לא רציונליות. אז זה האני מאמין שלי, ועכשיו למנות את הארוחה נפתח בחלה מתוקה קלועה בלויית דבש וריבת תפוחי עץ לשנה מתוקה למנה הראשונה פילה דג ועשבי תיבול בשקית מנייר פרגמנט מרק צח ורביולי ממולא כבד ביין לזכר הקרפלעך שאכלו אבותי בפולין למנה העיקרית צלי בשר וריאציה על אושפלאו בוכרי: אושפלאו עם אוכמניות ושקדים שניצל (מה לעשות???????????) תוספות: צימעס מבושל בסיידר ופירות יבשים תפוחי אדמה צלויים בתנור סלט עלים ירוקים למנה אחרונה: סלט פירות מגוון עוגת דבש מועדים לשמחה לכל בית ישראל, שנה מתוקה ושקטה ומלאת תוכן ענין וטוב.
תכנון ארוחה לחגים היא תמיד משימה קשה במיוחד ביעיני. ראשית משום שאני גוזרת על עצמי הכנת ארוחה כשרה, כמו שאני מבינה כרשות. כלומר לא בשר וחלב וללא מוצרים לא כשרים בעליל. בנוסף מספר המשתתפים הרב רב הגילאיות ודרישות החגיגות, יוצרים אין ספרו מעקשים עליהם צריך לדלג בדרך להכנת התפריט המתאים אז הנה הארוחה שלי ולפני כמה מילים על האני מאמין שלי בנוגע לארוח, וארוח בחגים. חשוב לי להכין ארוחה שבסיומה הצלחות יהיו ריקות, הסירים כנ"ל שאיש לא ירגיש שהפיד משהו אבל שגם לא יהיה מפוצץ ולכן להוציא מבחר של שתי מנות עיקריות אני מכינה רק אפשרות אחת לכל מנה. כך בסוף הארוחה איש לא מרגיש גרוע גם האורחים שבעים מרוצים ולא מפוצצים,וגם המארח לא שחוט אחרי ימים של עבודה מטורפת, והוצאות לא רציונליות. אז זה האני מאמין שלי, ועכשיו למנות את הארוחה נפתח בחלה מתוקה קלועה בלויית דבש וריבת תפוחי עץ לשנה מתוקה למנה הראשונה פילה דג ועשבי תיבול בשקית מנייר פרגמנט מרק צח ורביולי ממולא כבד ביין לזכר הקרפלעך שאכלו אבותי בפולין למנה העיקרית צלי בשר וריאציה על אושפלאו בוכרי: אושפלאו עם אוכמניות ושקדים שניצל (מה לעשות???????????) תוספות: צימעס מבושל בסיידר ופירות יבשים תפוחי אדמה צלויים בתנור סלט עלים ירוקים למנה אחרונה: סלט פירות מגוון עוגת דבש מועדים לשמחה לכל בית ישראל, שנה מתוקה ושקטה ומלאת תוכן ענין וטוב.