ארוחת ערב משפחתית - הכיצד?!?

mayahi

New member
ארוחת ערב משפחתית - הכיצד?!?

שאלה לגבי ארוחת ערב משפחתית... יש לי תינוק בן שנה וילד בן חמש. הגדול היה רגיל לאכול בסביבות 7 יחד איתי ועם בעלי. התינוק בן השנה עד לפני זמן מה היה הולך לישון בערך בשש וחצי-שבע... בזמן האחרון יוצא מצב שהוא אוכל ארוחת ערב בשש וחצי... הגדול עוד לא כל כך רעב בשעה זו. וכשאנחנו חוזרים מבחוץ בסביבות שש קצת קשה לי עם שניהם בבית - וגם להכין ארוחה (אפילו שהיא לא ארוחה רצינית - ירקות, לחם, ביצים...בסה"כ) וגם לשמור על הקטנצ'יק שלא יקרה לו כלום עם הטיפוסים וההתרוצצויות בבית.....בלול אין מצב להשאיר אותו וגם על הידיים הוא כל הזמן מפיל את עצמו...ובעלי לפני 7 לא יכול לחזור..... מרגישה לא טוב שלא תהיה ארוחה משפחתית....ובטח מרגישה רע עם עצמי ל"זרוק" את הגדול מול הטלויזיה ואז להתעסק עם הקטן - להאכיל, לקלח להרדים . ובסוף מה שיקרה הגדול יאכל בשבע וחצי....יילך מאוחר לישון וזה יתנקם ביום למחרת בגן.... סליחה על כל הכתיבה המפרכת הזאת...ואני יודעת שיש כאלה עם 3-4 ילדים שמסתדרות מעולה... אז מבקשת עצות מכל מי שיכולה לתת בהבנה ובכיף... תודה.....

זה לא קל למצוא דרך ובגדול צריך לזרום עם המצב

אצלנו הקטנה עייפה מוקדם יותר מהגדולים ולכן אוכלת כבר בשש ועשרים הרבה פעמים אני מקלחת אותם יחד ואז הם הולכים לאכול עם אבא שלהם ואם אבא עוד לא הגיע - אז משחקים קצת, בנתיים הקטנה מתלבשת, מקבלת בקבוק ולמיטה, ואז אני פנויה לגדולים אבל אצלנו כל סיפור ההשכבה של הקטנה זה משהו כמו 10 דקות (טפו חמסה) - לא יודעת איך אצלך. אגב אצלנו הקטנה אוכלת לפעמים לפני כולם גם מהסיבה שאני נותנת לה כל דבר בנפרד, למשל קודם ביצה ורק אח"כ את הירקות וכו', אחרת היא אוכלת רק את מה שהיא הכי אוהבת.. (נניח תראה מלפפון ירוק על השולחן - לא תיגע בביצה וכו'). את פשוט צריכה לנווט בינהם וכל אחד מהם יצטרך להתגמש מעט בנוחות שלו למען האחר ולמען המשפחה ככה זה במשפחה, וזה דווקא דבר נפלא בעיני שהילדים גדלים עם התחושה שהם חלק ממערך משפחתי שמתחשב בצרכי כולם ולא רק בצרכי התינוק הקטן בלבד. ואם למצות את כל מה שכתבתי בשתי מילים: פשוט לזרום.. :) בהצלחה!

b o t t e n

New member
מובן וידוע. שני פיתרונים.

1. ארוחת ערב שמכינים קודם ומחכה רק להגשה. יחד עם זאת תנסי לאט-לאט לאחר לקטן את הארוחה שלפני הארוחת ערב ואז להקדים לגדול קצת. 2. להכין ביחד. משש כשחוזרים אז חותכים יחד את ירקות- עם סכיני מריחה ומנשנשים מהן קצת. מקשקשים יחד את הביצים וכד'... זה יעסיק אותם עד הארוחה.

אני ניסיתי תקופה מסוימת והחלטתי בינתיים לוותר פשוט לא הולך לנו כל כך טוב בינתיים. הגדול בן חמש והקטן בן שנה ו-8. הם מתואמים בזמנים של הארוחות אבל הקטן מאוד מאוד חסר סבלנות, יושב ואוכל במשך 5 דקות גג, מסיים צ'יק-צ'ק מה שבצלחת ומייד מבקש לצאת מכסא האוכל, או גרוע מכך - מטפס ומנסה לקפוץ ממנו בעצמו. כל התיאוריות של אכילה משותפת שיגרמו לו לשבת יותר זמן לא עבדו. הן גם לא עבדו עם אחיו הגדול כשהוא היה בגיל הזה, והיום יש לו הרבה יותר סבלנות. ניסינו כמה וכמה פעמים לערוך ארוחות ערב משפחתיות סביב 7, השעה שהם אוכלים, אבל זה תמיד נגמר בזה שאחד מאיתנו צריך להפסיק את האכילה ולהשגיח על הקטן, כך שבבת אחת זה הופך לישיבה של הורה-ילד במקום ישיבה משפחתית. החלטנו פשוט לעזוב את זה לפרק זמן מסוים, עד שהקטן יגדל קצת ותהיה לו יותר סבלנות, ואז נחזור לזה. לגבייך ספציפית - בהחלט ממליצה לך להכין דברים מראש, שאפשר לחמם במיקרו (פסטה, לזניה, פשטידות ירק וכדומה) ואז תוך 20 שניות יש לך צלחת מוכנה. ירקות אפשר לשטוף מראש ולחתוך לידו שהוא כבר יושב על כסא האוכל. אפשר גם להכין צלחת מלאה במקרר לפני היציאה החוצה (קוטג', טונה, זיתים), וכשחוזרים לתת לו להתחיל לאכול ובינתיים לטגן ביצה ולהוסיף לצלחת. ולגבי הגדול ש"זרוק" מול הטלוויזיה - באמת שחצי שעה ביום של הופ זה לא כזה סיפור, וקחי בחשבון שזו רק תקופה. את כל ההרגלים האלו תוכלי לשנות כשזה יהיה אפשרי וכשלוחות הזמנים שלהם יתחילו יותר לחפוף. אני גם לא חושבת שהם רואים את זה כאילו הם "זרוקים" ../images/Emo8.gif

אחד אחד

לגבי הכנת ארוחת הערב, מצטרפת להמלצה להכין אותה עם הילד. בן הכמעט שלוש שלי יכול לעזור ממש במטבח, אז בטח שגם בן חמש יכול. אז אם תשתפי אותו בהכנת ארוחת הערב לא יהיה מצב שאת זורקת אותו מול הטלוויזיה. חוץ מזה, אני לא חושבת שיש משהו רע בזה שהארוחה המשפחתית שלכם כרגע תהיה רק אתם והגדול. הקטן קטן. כמו שלא תעירי תינוק בן חודשיים להנקה בדיוק בזמן ארוחת הערב או תתעקשי שיהיה ער וישב אתכם בטרמפולינה, ככה נראה לי שגם לא חייבים לשתף בן שנה בארוחה המשפחית אם זה עדיין לא מתאים לסדר היום שלו. לדעתי תחזרו הביתה בשש, תבקשי מהגדול לעזור לך קצת עם ארוחת הערב, משש וחצי עד שבע הוא ישחק לבד או יצפה בטלוויזיה (כולה חצי שעה, זה באמת לא נורא), ואז בשבע תשבו לאכול ויהיה לכם עוד קצת זמן איתו לבד. נראה לי בסדר גמור.

mirya

New member
התשובה אצלך.רק צריך למצוא אותה בין כל הטיפים.

יש כמה אפשרויות-לבחינתך. למשל-להיכנס מוקדם יותר הבייתה, מה שקשה יותר ויותר בקייץ. לאכול א. ערב שונה, בקיץ, בחוץ, ולהעביר את הדגש על הארוחה המשפחתית לבוקר למשל. בקיצור-התשובה אצלך...

mirya

New member
אפשרות נוספת-להעסיק את הילד במקום " לזרוק"

מול הטלוויזיה, מה שאני מברכת עליו, כמובן. הוא יכול לחתוך ירקות, (יש סכינים לא משוננות, מתאימות), לערבב סלט, לקלוף ביצים, למרוח גבינה.. כך הוא על ידך, חש מועיל, שזקוקים לו, מפתח מסוגלות ועצמאות, ומיומנויות מאוד מאוד חשובות-מוטוריות, נפשיות-רגשיות חברתיות, וקוגניטיביות. בקיצור-עצת השבוע..

למעלה