ארוחת המבורגרים "Homemade" ל-10 איש

Darakan

New member
ארוחת המבורגרים "Homemade" ל-10 איש

היי, לכבוד היומולדת הקרבה שלי החלטתי לארח בבית מספר חברים קרובים (כ-10) ולהכין ארוחת המבורגרים בסגנון ה-"ההמבורגריות" שצצות לנו בכל עבר בשנים האחרונות. בעקרון, אני מעוניין שלכל אחת תהיה מנת המבורגר של 300 גרם + תוספות וכו'. מה שמעניין אותי ובעיקר מטריד אותי, זה לגבי הכנת ההמבורגרים. האם לקנות 3 קילו בשר? איזה סוג בשר? באופן כללי, מצאתי כבר מספר מתכונים באינטרנט לגבי המבורגרים אבל אני לא יודע האם כדאי להשתמש בהם. אשמח אם מישהו יוכל לעזור לי בנושא (אני מדבר על הכנת קציצות המבורגר כמובן). כמו כן, משהו נוסף שמטריד אותי הוא לגבי אופן ההכנה? האם אני צריך מחבת מיוחדת? האם אני בכלל אוכל לספק 10 מנות שכאלו שמוכנות על כיריים ביתיים רגילים בזמן קצר (כמובן עם עזרה...). אשמח אם תוכלו לעזור לי, תודה מראש! :)
 

shlomits

New member
אפשר להכין אותם על הגריל

או במחבת פסים, אם יש לך. במחבת רגילה זה לא יצא כמו במסעדות מזון מהיר בארץ, אלא יותר כמו בארה"ב שם מטגנים את ההמבורגר ולא עושים אותו על הגריל. איזה סוג בשר? בשר טחון
- ניתן לערבב בקר והודו.
 

Darakan

New member
לא מעוניים לטגן :)

מחבת פסים יש - אבל אני מתאר לעצמי שאני אצטרך לפחות עוד אחת אם אני רוצה להכין 10 מנות בטווח של חצי שעה-שעה. לגבי הבשר, לא כדאי בקר נטו?
 

simad1

New member
נתח בשר........

לטחון חלקים קשים יותר עם תוספת של שומן כבש (במידה ואוהבים את הטעם) אם לא ואין בעיית תקציב - אנטריקוט
 
עצה אחת ששווה המון ../images/Emo130.gif...

ללכת לפיצוציה הקרובה ולקנות את חוברת "לאישה" מהשבוע. בחוברת "שף" שמצורפת למגזין יש כתבה של דרור פילץ וצחי בוקששתר, שכל עניינה הוא בדיוק מה שאתה מתאר: ארוחת המבורגרים HOMEMADE. רפרפתי על הכתבה ואני בטוחה שתמצא שם את כל התשובות לשאלות שהעלת פה (סוג בשר, מחבתות, מתכונים). שניהם כאמור
בבשר, כך שנראה לי שהייתי הולכת על עצותיהם בעיניים עצומות.
 
הכי חשוב זה להכין מראש את הקציצות

ולתת לבשר לנוח בצורתו ההמבורגרית כדי שיתאחד אחרת יתפרק.בטיגון יש קצביות טובות שאפשר לקנות כבר המבורגרים טובים מוכנים - תלוי בתקציב שלך כמובן לדעתי אין הבדל במקרה הזה בין מחבת פסים לאחרת כך שאפשר לשים 2- 3 מחבתות על האש במקביל כדי שיצא לכולם או לעשות בגריל וזהו. הכי טעים זה תוספות להמבורגר עצמו ואם לא שומרים כשרות להכניס עיגול חמאה מעורבבת עם רוקפור לכל קציצה - יאממי.או פורטבלו בתנור/רצועות אווז מעושן בגריל לא לשכוח רוטב חזרת של היינץ מלבד האלף איים/חרדל/קטשופ. - זה טעים במיוחד.
 
למעלה