ארוחת החג אצלנו...

שיגריס

New member
ארוחת החג אצלנו...../images/Emo74.gif../images/Emo75.gif

היינו הפעם במתכונת משפחתית מצומצמת (6 אנשים בסה"כ) אבל זה נתן לי הזדמנות להגיש מנות מובנות לשולחן, ז"א: לא שולחן בסגנון מזנון חופשי אלא כל אחד קיבל מנה אישית. נא לא לשכוח שאני צמחונית ולכן הארוחה שהכנתי היא ללא בשר או דגים. מקוה שאצליח להעביר לכם את המנות כפי שהוגשו: בפתח הארוחה: סיידר חם עם תיבול קינמון וכוכבי-אניס ו"חיזוק" של קלבדוס (ברנדי תפוחים) מנה ראשונה: סלט בייבי גרינס ובזיליקום מסודר בערימה כ"פירמידה" עם גרגרי רימון, אגוזי מלך קלויים קלות ופרוסות דקות של גבינת עיזים קשה של "גד" (שנפרסו ע"י קולפן ירקות) ברוטב ויניגרט דבש. חייבת להמליץ על גבינת העיזים הזו של "גד" שניתן לרכוש אותה במשקל בצלחות קטנות הוגש סלט של סלק, בצל ירוק, אגוזי מלך ברוטב ויניגרט (בשבל הסמליות: "יהי רצון מלפניך ה´ אלהינו ואלהי אבותינו שיסתלקו אויבך ושונאך וכל מבקשי רעתך") מנה שנייה: טורטליני ביתיים גדולים יותר מהמקובל (שהכנתי בבוקר) במילוי גבינות ריקוטה, פרומעז ופרמזן עם עירית וזיתים ירוקים קצוצים, ברוטב שמנת וזיתים ירוקים (השמנת בושלה עם הזיתים והכל נטחן יחד וסונן) עם אספרגוס. המנה הוגשה בליווי יין קברנה סוביניון של "ברקן" (לא יודעת אם מתאים באופן "מקצועי" אבל החלט הלך טוב מאד ביחד) מנה שלישית: פרוסות זוקיני וגזר (פרוסים באלכסון) שהושרו במרינדת ויניגרט על-בסיס דבש וחרדל והוקפצו בשמן זית ושום. הפרוסות הנ"ל סודרו לסירוגין במעגל (זוקיני, גזר, זוקיני, גזר וכך הלאה...) ומעליהן סודרה ב"פורמה/רינג" עגולה מנת קוסקוס עם המון עשבי תיבול (פטרוזיליה, שמיר, עירית קצוצים) והרבה פרמזן. מעל הקוסקוס הוגשו שני "שניצלים" של פטריות חורש פורטובלו (שהיה מאד קשה למצוא לאחרונה !!!) ממולאות בפטריות, אגוזי לוז טחונים, שום ופרמזן ומטוגנות בשמן זית עם ציפוי פריך, ממש כמו שניצלים (ואפילו הגשתי פרוסת לימון כדי שיטפטפו מעליהם...ממש כמו בשר
) לקישוט זילפתי מסביב תרכיז רימונים ביתי (שהכנתי ע"י צמצום של מיץ רימונים טרי, סוכר וסלק) למנות אחרונות: עוגת 2 שכבות מוס (מוס טובלרון, המכיל דבש, ומוס שוקולד לבן) מעל מרנג אגוזי לוז) שלצערי הרב היתה קצת לא יציבה (שכבת המוס הלבן לא התייצבה הפעם לאכזבתי) קעריות פילו-קינמון במילוי מוס גבינה, דבש וברנדי ותאנה שהושרתה בברנדי ודבש. זה הכל להפעם. שנת בריאות, סיפוק, יצירתיות ושלום לכולם.
 

שיגריס

New member
הי ../images/Emo13.gif שנה טובה לך ולכל המשפחה !

המתכון לטורטליני יוקלד בהמשך... אני עדיין מקלידה מתכון לעוגות דבש אישיות שהכנתי 3 פעמים בשבוע שעבר ויצאו מאד טעימות.
 

שיגריס

New member
הי ../images/Emo13.gif שנה טובה לך ולכל המשפחה !

המתכון לטורטליני יוקלד בהמשך... אני עדיין מקלידה מתכון לעוגות דבש אישיות שהכנתי 3 פעמים בשבוע שעבר ויצאו מאד טעימות.
 

שיגריס

New member
מתכון: עוגות דבש אישיות על בסיס חמא

במהלך השבוע שעבר, הייתי צריכה להכין עוגת דבש והכנתי 3 "נגלות" של עוגות דבש אישיות ב"מנג´טים" קטנים מנייר מיוחד, שניתן לאפות בהם (להשיג אצל "מר קייק"): עוגת הדבש הבאה מומלצת מאד לדעתי ואני מודה לגליגל
על הרעיון לאפות אותה במנג´טים כי כך מתקצר זמן האפייה ואם לא ממלאים עד הסוף (אלא רק עד 3/4 מגובהם) - העוגות האישיות לא מתבקעות ולא נשפכות לצדדים: והנה המתכון לעוגות דבש אישיות על-בסיס חמאה: מתכון: עוגות דבש אישיות על בסיס חמאה רכיבים: 200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר 3/4 כוס סוכר 3 ביצים 3/4 כוס דבש (עדיף לשמן את הכוס לפני מזיגת הדבש לתוכו כדי שהדבש יחליק ממנו ולא ישאיר עקבות) 1 כפית קינמון 1/2 כפית ציפורן טחון 1/4 כפית אגוז מוסקט טחון (עדיף לטחון טרי) 1/4 2 כוסות קמח תופח 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה 3/4 כוס קפה נמס פושר(1 כפית גדושהאבקת קפה נמס מעורבבת ב-3/4 כוס מים פושרים) 1/4 כוס ברנדי או "דרמבוי" - למי שיש 1 כפית תמצית וניל איכותית לקישוט: אגוזי מלך שוקולד צ´יפס מאיכות טובה ("קליבו", לדוגמא) "מנג´טים" אישיים מיוחדים לאפייה, מסודרים על שתי תבניות תנור גדולות אופן הכנה: להקציף חמאה וסוכר דקות ספורות. להוסיף 3 ביצים אחת- אחת, תוך כדי הקצפה (במקצף רגיל ולא במערבל "גיטרה"). להוסיף דבש ותבלינים ולהקציף. לערבב קמח-תופח וסודה לשתייה. לערבב 3/4 כוס קפה נמס עם 1/4 כוס ברנדי או "דרמבוי" (למי שיש) ותמצית וניל. לנפות (!!!) לתוך קערת המערבל את החומרים היבשים תוך כדי ערבול איטי ואת הנוזלים (קפה וברנדי) לסירוגין (ז"א: מעט קמח, ערבול, ומעט נוזל). ברגע שהבלילה אחידה, יוצקים בעדינות לתוך המנג´טים הקטנים, המרוחקים מעט זה מזה, רק עד 3/4 מגובהם, כדי שלא יגלשו. במרכז כל אחד מהנ"ל, מניחים חתיכת אגוז מלך ומסדרים 3 שוקולד צ´יפס מסביבו. אם משתמשים בתנור טורבו, מסדרים שתי תבניות תנור גדולות, האחת מעל השנייה, ואופים כ-35-40 דקות בחום בינוני (180-200 מעלות, תלוי בתנור). אם אין טורבו - אופים כל תבנית בנפרד. העוגות תצאנה קצת לחות ואם השתמשתם בשוקולד איכותי - הוא יישאר נוזלי מעט גם ביום למחרת. בוזקים אבקת סוכר מעל. הערות: מקור המתכון: שיגריס הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

שיגריס

New member
טורטליני במילוי גבינות,עירית וזיתים

לבצק הפסטה: 250 גרם קמח ללחם (שטיבל מס´ 2) או קמח לבן רגיל 2 ביצים שלמות 4 חלמונים 1 כפית מלח 1 כפית שמן זית (ממש לא חובה אבל תורם, לדעתי, לאלסטיות של הבצק) למילוי: 250 גרם גבינת אורדה של תנובה (אני קונה אותה במשקל בסופרמרקט ברחוב קלר) 100 גרם גבינת פרומעז מרוככת 50 גרם קשקבל מגוררת 1 חלמון 2 כפות עירית קצוצה 2-3 כפות זיתים ירוקים קצוצים 1 כפית מלח פלפל שחור (המילוי עלול לא להספיק לכל כמות הבצק ולכן רצוי להצטייד בכמות כפולה של גבינות למקרה הצורך) הכנה: מכינים את המילוי: מערבבים את הגבינות, העירית והזיתים ומתבלים במלח ופלפל שחור. שומרים במקר עד השימוש. להכנת הבצק: אני מערבלת את חומרי הבצק במערבל, באמצעות קרס לישה, עד שנוצר גוש בצק. מעבירים למשטח מקומח ולשים ביד 5-7 דקות תוך כדי ניפוי קמח מדי פעם, עד שהבצק נוח לעיבוד ולא דביק מדי. מחלקים ל-5 כדורים ועוטפים כל כדור בניילון נצמד. משטחים כדור בצק ומעבירים במכונת הפסטה משלב-1 עד 9 תוך כדי קימוח מדי פעם. מניחים על משטח מקומח, חותכים ריבועים לפי הגודל הרצוי, בעזרת חותכן משונן ומניחים מלית במרכז כל ריבוע. מברישים מעט מים על שתיים מצלעות הריבוע ומקפלים למשולש. מהדקים בעזרת שיני מזלג (וכך מתקבלים גם פסים שמוסיפים אסתטיות) ומקפלים את שני קצוות הבסיס ליצירת טורטליני. מניחים על מגש מקומח היטב ומבשלים במים רותחים מומלחים כ-3 דקות.
 

שיגריס

New member
הערה לגבי עוגות הדבש האישיות:

המתכון הנ"ל מתבסס על מתכון של עוגת דבש הנאפית בתבנית עגולה גדולה ממגזין "על השולחן" של השנה שעברה שהיתה חלק מעוגת מוס דבש ומוס חלבה של רותה טויזר (מ"לחם ארז"). את העוגה המקורית הכנתי ושיניתי לפי הטעם האישי, תוך הוספת ליקר, אגוזים ושוקולד צ´יפס וחלוקה למנות אישיות.
 

שיגריס

New member
תודה ענת ו-fairy ../images/Emo13.gif

בתור צמחונית אני מוצאת את עצמי מאותגרת בכל פעם מחדש בנוגע לעריכת ארוחת חג והאמת היא שזה די מלחיץ ומעייף ונראה לי שבחג הבא אני כבר לא מתנדבת לארח...
 

fairy_mi

New member
זה מה שתמיד אומרים... הה?

נראה לי שהרבה אנשים היו מרוויחים אם לא היית צמחונית
 

שיגריס

New member
אנשים אולי היו מרוויחים, אבל בעי"ח?

טוב, נו, לא נכנס לדיון שבו יש מי שיכתוב שהורגים את החיות בין כה וכה וכו´...
 

גילהבי

New member
איזה יופי של ארוחה!

כצמחונית לצמחונית - אני שותפה לתחושת האתגר בכל אירוח מחדש, התפריט נראה יופי! אפשר אולי לקבל מתכון מדוייק יותר לזוקיני והגזר שהושרו במרינדה? תודה
 

wan

New member
היי שיגריס שנה טובה לך וכרגיל

אין אפס אצלך זה נשמע כמו ארוחת מלכים.
 

cookiem

New member
נשמע חגיגה לכל הצמחונים../images/Emo74.gif

הלא עצלנים ( אני) אפשר לקבל את המתכון לסלט סלק? את מחיפה? שנה טובה
 

dan dan

New member
איזה יופי. איזה יופי. ../images/Emo39.gif

נשמע נהדר. ושתהיה לכם שנה נ ד ר ת
טעימה ומתוקה.
 

שיגריס

New member
המממ...אין מתכונים מדוייקים כי

רוב הדברים היו מאולתרים אבל אוכל להסביר פחות או יותר... לגבי הזוקיני והגזר המושרים במרינדה ומוקפצים: שוטפים את הזוקיני ולא קולפים, כמובן, כדי שתישאר הקליפה הירוקה. קולפים את הגזרים. מתחילים בכך שחותכים באלכסון חתיכה מכל זוקיני וכל גזר. פורסים באמצעות סכין חדה את הזוקיני לפרוסות אלכסוניות די-דקות אבל לא דקות מדי. את הגזרים ממשיכים לפרוס ב"מנדולינה" (אביזר שימושי למטבח) באלכסון. משרים את הנ"ל ברוטב ויניגרט דבש-חרדל לפי היחסים הבאים (אבל תוך הכפלת הכמויות) רכיבים: 4 כפות שמן זית 2 כפות חומץ בן-יין לבן 1 כף דבש 1 כפית חרדל 2-3 שיני שום כתושות 1/2 כפית מלח פלפל שחור גרוס (לא טחון) אופן הכנה: בכמויות הנ"ל הן למעט מאד רוטב ולכן עדיף להכפיל ואף לשלש כמויות, לשמור בצנצנת או בקבוק אטומים ולנער לפני שימוש. להכניס הכל לצנצנת עם מכסה. לסגור היטב ולנער חזק. וכמובן: לטעום ולשפר תיבול ואפילו חומץ, לפי הטעם משרים את הגזרים והזוקיני במרינדה הנ"ל מספר שעות לפני הארוחה ולפני ההגשה, מחממים מעט שמן זית במחבת או בווק, מוסיפים את הירקות ושתי שיני שום פרוסות דק-דק ומקפיצים דקות ספורות. הירקות אמורים להישאר קשים/קראנצ´יים ואז מסדרים אותם בעיגול, חופפים מעט זה על זה, ומעליהם סידרתי את המנה באמצעות רינג/פורמה עגולה. לגבי שניצל הפטריות הממולאות: השתמשתי בפטריות חורש/פורטובלו. שטפתי אותן וייבשתי היטב (וכל מי שנמנע משטיפה כי זה עלול לפגום בפטריות - שיבושם לו...אני לא אוהבת את הפטריות שלי עם שאריות בוץ !) בעדינות הסרתי את הרגליים והשתמשתי בחלק מהרגליים למילוי. קצצתי מספר פטריות שמפיניון והכנסתי לתוך הכוס הגבוהה של הבלנדר הידני Braun יחד עם שתי שיני שום, חופן אגוזי לוז ואגוזי מלך, גבינת פרמזן מגוררת (בנדיבות !), שמן זית, מלח ופלפל שחור לפי הטעם וכתשתי את הכל יחד. אם מתקבלת עיסה נוזלית מדי - מוסיפים מעט פירורי לחם, מערבבים ובודקים תיבול. מרפדים את התחתית של חצי מכמות הפטריות (קשה למלא אותן כי הן שטוחות) במילוי הנ"ל וסוגרים בפטרייה נוספת שלא "רופדה". מקמחים היטב משני הצדדים (עד כאן אפשר להכין כמה שעות מראש ולשמור במקרר עד להכנה הסופית), טובלים היטב בביצה טרופה ומייד אח"כ בפירורי לחם מעורבבים עם גבינת פרמזן. מטגנים בשמן זית או אחר כשתי דקות מכל צד על להבה בינונית ומגישים.
 
למעלה