ארוחת החג אצלנו...../images/Emo74.gif../images/Emo75.gif
היינו הפעם במתכונת משפחתית מצומצמת (6 אנשים בסה"כ) אבל זה נתן לי הזדמנות להגיש מנות מובנות לשולחן, ז"א: לא שולחן בסגנון מזנון חופשי אלא כל אחד קיבל מנה אישית. נא לא לשכוח שאני צמחונית ולכן הארוחה שהכנתי היא ללא בשר או דגים. מקוה שאצליח להעביר לכם את המנות כפי שהוגשו: בפתח הארוחה: סיידר חם עם תיבול קינמון וכוכבי-אניס ו"חיזוק" של קלבדוס (ברנדי תפוחים) מנה ראשונה: סלט בייבי גרינס ובזיליקום מסודר בערימה כ"פירמידה" עם גרגרי רימון, אגוזי מלך קלויים קלות ופרוסות דקות של גבינת עיזים קשה של "גד" (שנפרסו ע"י קולפן ירקות) ברוטב ויניגרט דבש. חייבת להמליץ על גבינת העיזים הזו של "גד" שניתן לרכוש אותה במשקל בצלחות קטנות הוגש סלט של סלק, בצל ירוק, אגוזי מלך ברוטב ויניגרט (בשבל הסמליות: "יהי רצון מלפניך ה´ אלהינו ואלהי אבותינו שיסתלקו אויבך ושונאך וכל מבקשי רעתך") מנה שנייה: טורטליני ביתיים גדולים יותר מהמקובל (שהכנתי בבוקר) במילוי גבינות ריקוטה, פרומעז ופרמזן עם עירית וזיתים ירוקים קצוצים, ברוטב שמנת וזיתים ירוקים (השמנת בושלה עם הזיתים והכל נטחן יחד וסונן) עם אספרגוס. המנה הוגשה בליווי יין קברנה סוביניון של "ברקן" (לא יודעת אם מתאים באופן "מקצועי" אבל החלט הלך טוב מאד ביחד) מנה שלישית: פרוסות זוקיני וגזר (פרוסים באלכסון) שהושרו במרינדת ויניגרט על-בסיס דבש וחרדל והוקפצו בשמן זית ושום. הפרוסות הנ"ל סודרו לסירוגין במעגל (זוקיני, גזר, זוקיני, גזר וכך הלאה...) ומעליהן סודרה ב"פורמה/רינג" עגולה מנת קוסקוס עם המון עשבי תיבול (פטרוזיליה, שמיר, עירית קצוצים) והרבה פרמזן. מעל הקוסקוס הוגשו שני "שניצלים" של פטריות חורש פורטובלו (שהיה מאד קשה למצוא לאחרונה !!!) ממולאות בפטריות, אגוזי לוז טחונים, שום ופרמזן ומטוגנות בשמן זית עם ציפוי פריך, ממש כמו שניצלים (ואפילו הגשתי פרוסת לימון כדי שיטפטפו מעליהם...ממש כמו בשר
) לקישוט זילפתי מסביב תרכיז רימונים ביתי (שהכנתי ע"י צמצום של מיץ רימונים טרי, סוכר וסלק) למנות אחרונות: עוגת 2 שכבות מוס (מוס טובלרון, המכיל דבש, ומוס שוקולד לבן) מעל מרנג אגוזי לוז) שלצערי הרב היתה קצת לא יציבה (שכבת המוס הלבן לא התייצבה הפעם לאכזבתי) קעריות פילו-קינמון במילוי מוס גבינה, דבש וברנדי ותאנה שהושרתה בברנדי ודבש. זה הכל להפעם. שנת בריאות, סיפוק, יצירתיות ושלום לכולם.
היינו הפעם במתכונת משפחתית מצומצמת (6 אנשים בסה"כ) אבל זה נתן לי הזדמנות להגיש מנות מובנות לשולחן, ז"א: לא שולחן בסגנון מזנון חופשי אלא כל אחד קיבל מנה אישית. נא לא לשכוח שאני צמחונית ולכן הארוחה שהכנתי היא ללא בשר או דגים. מקוה שאצליח להעביר לכם את המנות כפי שהוגשו: בפתח הארוחה: סיידר חם עם תיבול קינמון וכוכבי-אניס ו"חיזוק" של קלבדוס (ברנדי תפוחים) מנה ראשונה: סלט בייבי גרינס ובזיליקום מסודר בערימה כ"פירמידה" עם גרגרי רימון, אגוזי מלך קלויים קלות ופרוסות דקות של גבינת עיזים קשה של "גד" (שנפרסו ע"י קולפן ירקות) ברוטב ויניגרט דבש. חייבת להמליץ על גבינת העיזים הזו של "גד" שניתן לרכוש אותה במשקל בצלחות קטנות הוגש סלט של סלק, בצל ירוק, אגוזי מלך ברוטב ויניגרט (בשבל הסמליות: "יהי רצון מלפניך ה´ אלהינו ואלהי אבותינו שיסתלקו אויבך ושונאך וכל מבקשי רעתך") מנה שנייה: טורטליני ביתיים גדולים יותר מהמקובל (שהכנתי בבוקר) במילוי גבינות ריקוטה, פרומעז ופרמזן עם עירית וזיתים ירוקים קצוצים, ברוטב שמנת וזיתים ירוקים (השמנת בושלה עם הזיתים והכל נטחן יחד וסונן) עם אספרגוס. המנה הוגשה בליווי יין קברנה סוביניון של "ברקן" (לא יודעת אם מתאים באופן "מקצועי" אבל החלט הלך טוב מאד ביחד) מנה שלישית: פרוסות זוקיני וגזר (פרוסים באלכסון) שהושרו במרינדת ויניגרט על-בסיס דבש וחרדל והוקפצו בשמן זית ושום. הפרוסות הנ"ל סודרו לסירוגין במעגל (זוקיני, גזר, זוקיני, גזר וכך הלאה...) ומעליהן סודרה ב"פורמה/רינג" עגולה מנת קוסקוס עם המון עשבי תיבול (פטרוזיליה, שמיר, עירית קצוצים) והרבה פרמזן. מעל הקוסקוס הוגשו שני "שניצלים" של פטריות חורש פורטובלו (שהיה מאד קשה למצוא לאחרונה !!!) ממולאות בפטריות, אגוזי לוז טחונים, שום ופרמזן ומטוגנות בשמן זית עם ציפוי פריך, ממש כמו שניצלים (ואפילו הגשתי פרוסת לימון כדי שיטפטפו מעליהם...ממש כמו בשר