ארוחת בוקר

yaelyael

New member
ארוחת בוקר

כטבעונית מתחילה אחרי שנים של צמחונות, יש לי כמה וכמה שאלות. אני לא בטוחה אם זה מתאים לשאול הכל בבת אחת.. אז הנה שאלה 'עדיפויית' - מה אתם אוכלים לארוחת בוקר. בעבר, כצמחונית (וגם כלא צמחונית) - ארוחת בוקר היא הארוחה שהכי ניהנתי ממנה. היא כללה ביצה וגבינת חלב עיזים. היום זה בד"כ חומוס עם לחם או עם פריכיות אורז. אני יודעת שיש הרבה אנשים שאוכלים פירות בבוקר. זה לא כל כך מתאים לי. אשמח להמלצות.
 

E l y s s a

New member
ארוחת הבוקר שלי...

ברנפלקס+חלב סויה או פיתה\לחמניה\לחם\פריכיית אורז עם אבוקדו\ממרח חרובים\ממרח טופו+ירקות ושוקו סויה של אלפרו.
 

menl

New member
חצי אשכולית או מיזלי

(עם או בלי משקה סויה) לפעמים פריכיות אורז.
 

atomaia

New member
ממ...בחורף-דיסת קוואקר :)

נורא טעים עם חלב סויה ושקדים. (וגם יותר בריא מקורנפלקסים ממותקיל למיניהם). בקיץ- גרנולה עם חלב סויה או טוסט עם אבוקדו/חמאת שומשום/ממרח טופו/שקדים אם את משקיענית את יכולה להכין שקשוקה מטופו או פאנקייקים (מטופוP:) או לחם בננות וטופוP: שנורא טעים עם הקפה בבוקר... אפשר כל מיני סלטים (אם יש לך כוח על הבוקר)
 

yaelyael

New member
דייסה לא קווקר??

אני לא אוהבת קווקר. ואוהבת דייסות. אשמח למתכון לדיסה אחרת - על בסיס חלב אורז למשל. האם גרנולה זה תמיד עם מרכיבים של חיטה?? יש אפשרות לפנקייק לא מטופו?
 

yaelyael

New member
אני קוראת

אני קוראת את ההודעות שלי וזה נשמע picky picky
אבל זה המצב...
 

atomaia

New member
יש עוד המון דייסות אחרות....

אבל היתרון בקוואקר שהוא מהיר, קחי בחשבון שתצטרכי לעמוד עם סיר כל בוקר...:) יש דייסת דוחן ודייסת כוסמת (וסולת-אבל את נמנעת מחיטה הבנתי,ותירס-אבל לדעתי זה
):אין לי ממש מתכון, פשוט שמים כמה כפות על כוס, כוס וחצי מיים מרתיחים ומבשלים עד שמתפרק לדיסה-בערך רבע שעה..ואת החלב (שקדים/שומשום/אורז) מוסיפים קצת לפני הסוף כדי שלא יגלוש. ומוסיפים את התוספות האהובות עלייך (,שקדים אגוזים, פירות יבשים/טריים הל, ציפורן קינמון וכו') אפשר גם עם אורז, אבל הבישול ארוך יותר. (אפילו עשיתי פעם דייסת קינואה
) -גרנולה עשוייה בדר"כ משיבולת שועל וזהו :) וכן, בטח שיש פאנקייק ללא טופו- גשי לאתר אנונימוס, לחלק המתכונים.(נסי אולי לעשות אותם מקמח כוסמין..) ובקשר ללחם, את תמיד יכולה לקנות לחם שיפון במאפיה הקרובה לביתך. (שיפון זה טוב, לא?)
 

E l y s s a

New member
גם במאמרים יש פנקייק ללא טופו

וגם לי יש מתכון, בקרוב אקליד אותו.
 
יש פאנקייקס בלי טופו

היה מתכון נורא טעים ודי מהיר באתר של PETAת אבל דף המתכונים נעלם
. יש מתכון קצת יותר איטי (בגלל זמן התפיחה) בפורום, ללא טופו
.
 

yaelyael

New member
למגיבים - תודה על ההסברים

אני מאוד אוהבת דייסה אז אבדוק את זה. ובהזדמנות גם את הפנקייק - ראיתי שבאנונימוס יש הרבה מתכונים וגם כאן יש. איכשהו המעבר לצמחונות היה יותר פשוט מהמעבר מצמחונות לטבעונות. זה אומר להכיר כל מיני מרכיבים חדשים. בכלל, הסתכלות שונה על אוכל - דורש גם יותר הכנות - כיוון שאני נוטה לחיות בעיקר על חומוס...
 

E l y s s a

New member
נכון, אבל זה די מעניין...

אמנם קשה לעשות את זה לבד וזה מצריך זמן וכוח, אבל אני מצאתי את זה די נחמד להתחיל לבשל עם דברים חדשים שקודם לא ידעתי בכלל על קיומם (והם אפילו די בריאים). עכשיו פשתן וקינואה הם חלקים בלתי נפרדים מהשגרה שלי...
 

yaelyael

New member
סבלנות

אין לי תמיד סבלנות לעניין הזה של בישול והכנה. מעניין שכל עוד השם של המרכיב נשמע זר ולא מתגלגל על הלשון יש הרגשה שמסובך גם להכין את האוכל. בכלל, אני מניחה שזה תהליך של התרגלות ולמידה. ללמוד להכין, ללמוד אילו מוצרים כדאי שיהיו בבית בד"כ..
 
שעון ביולוגי

יש כאלה שטוענים שלאדם יש מין שעון ביולוגי ולפי השעון הביולוגי הגוף עובד. מ4 בבוקר עד 12 הגוף מנקה את עצמו ולכן עדיף שלא לאכול הרבה, ואם כבר אוכלים אז פירות. מ-12 עוד 8 בערב זה הזמן לאכול ומ-8 עד 4 הגוף מעכל את האוכל. אני לא יודע עד כמה התיאוריה הזאת נכונה, אבל אם היא נכונה השעות לא ממש מדויקות והזמנים משתנים מאדם לאדם.
 

atomaia

New member
מממ..אני חושבת שזה משתנה מאדם

לאדם... יש אנשים שעושה להם טוב לאכול ארוחה עיקרית בבוקר(לפי הרפואה הסינית, שכמדומני אוסרת לאכול בין השעות 10:45 ל13:30 בגלל שזו שעת פעולה של איזה איבר ששכחתי
), ויש אנשים שלא יכולים להכניס ביס לפני הצהריים... מנסיון אצלי- ארוחת בוקר (קטנה, ולא כבדה מדי) עושה ממש טוב, מעלה את הסוכר בדם נותנת אנרגיה, וכל מיני דברים טובים כאלה...
 
סינים מבולבלים

יש להם איזה פתגם שאומר לאכול ארוחת בוקר כמו מלך, ארוחת צהריים כמו איש רגיל וארוחת ערב כמו עני.
 

Neta558

New member
../images/Emo96.gif

חוץ מקפה, זה תלוי איך קמתי בבוקר. לפעמים עם עוגיה או ביסקוויטי, לפעמים טוסט עם גבינת סויה, לפעמים רק קפה. אני בדר"כ לא אוכלת הרבה בבוקר, אני פשוט נעשית רעבה רק כמה שעות אחרי שאני קמה.
 

sssddd2

New member
אני אוהב לקחת לחמניה טריה

לא פיתה. לחמניה, ולנגב איתה טופותי בטעם בצל או עשבי טיבול
 
למעלה