המלצה לסעודה מפסקת,,,,
ליום הצום, ראשית לא מומלצים מרקים ולא עופות, מאחר ונותר פחות משבוע עד לערב יום הכיפורים ( יום ראשון הבא). כדאי לדעת כי המליחות והתיבול מאוד מקשים על הצום, בכך שהם גורמים לתחושה של יובש בגרון,(ורצון לשתות כל הזמן). לכן עדיף לאכול לפני הצום רצועות ירקות: חסה עגבניות מלפפונים ,גמבה ,פרוסות גזר ,ומומלץ ללא תיבול. וגם תוספות תבשילי פסטות,איזה שאוהבים, (לאנרגייה למניעת תשישות),כמובן בתיבול מנימלי,כדי לא לסבול מתחושת צמא. מומלץ לשמור את המרקים והעוף במקרר עד לשעת סיום הצום,(מאוד יועילו להחזרת הנוזלים לאחר סיום הצום ). * נושא ב ד ו ק :- ככל שמעמיסים פחות מזון על הבטן = כך רעבים פחות.(ככל שמעמיסים יותר =כך רעבים יותר). *טיפ קטן למתקשים בצום: כדי להפחית את הסבל בעת הצום, מומלץ לקנות( בבית- הטבע), תמצית עשב- הלימון ,בקבוק קטנטן, ובכל פעם שהרעב מציק ,פשוט להריח במשך חצי דקה, ואז תחושת הרעב מתפוגגת,ויש הקלה בהמשך הצום..