ארוחה בקנלה- על הפנים

ארוחה בקנלה- על הפנים

לאחרונה הזדמן לי להיות מוזמן לארוחה במסעדת קנלה בירושלים. הארוחה אורגנה לקבוצה של כ 30-40 איש והיוותה עבורי אכזבה קשה מאוד. הגענו למסעדה כפי שאורגן וסוכם מראש- והתיישבנו על השולחן שסודר בקומה העליונה השקטה יותר. למרבה הצער השולחן לא הספיק לכל המוזמנים ומספר אנשים ישבו בשולחן ליד כי מספר המקומות היה קטן מיד. לא יודע של מי האשמה של מהעדה או של מארגן האירוע אבל כבר מינוס ראשון. השירות: בסך הכול המלצריות היו נחמדות והשתדלו אבל חווית השירות באירוע הייתה נמוכה. למה? כי קיבלנו רק 3 מלצריות בקושי לקבוצה כזו גדולה של אנשים. המלצריות תיזזו ללא הפסק אבל היו עיכובים רציניים מאוד בגלל זה. חשוב לציין שהגענו בשעת אחה"צ למסעדה בשעה לא לחוצה ולא עמוסה. מלצרית אחת החלה למזוג לכוסות היין שלנו ועברה בן אדם בן אדם. זה נחמד בשולחן של עד 10 אנשים אבל בשולחן של 40 איש זה גרם לכך שחלק מהיושבים החלו לשתות את היין כ20 דקות מרגע התחלת מזיגת היין. הצענו למלצריות שישמו לנו בקבוקים ואנחנו נמזוג עצמאית אבל הן דחו זאת בתוקף ועמדו על כך שהן ימזגו את היין מהבקבוקים. האוכל: המסעדה הינה כשרה לכן התפריט שנבחר היה סטנדרטי ולא מסעיר. אבל האוכל במסעדה שהייתה אמורה להיות מסעדה משובחת ואיכותית התגלה כסתמי מחופף ולדעתי פשוט זלזלו בנו. מנה ראשונה- 1. סלט חסות ועלי רוקט- סלט די סתמי ולא מרגש שהגיע עם טונות של חומץ בלסמי מעליו ורבים התלוננו על כך. המנות הבאות שיצאו מהמטבח הגיעו עם כמות קטנה בהרבה של הרוטב/חומץ והייתה טובה הרבה יותר. 2. חציל בלאדי עם טחינה- מנה שאפשר למצוא אותה בכל מסעדה כיום. החציל היה טוב ודי נהנו מהמנה. 3. קרפצ'יו בקר- מנה רגילה לגמרי. לא מרגשת ולא מעלפת. אין טענות. מנה עיקרית- 1.חזה עוף ברוטב עריסה עם מרכיבים נוספים שאיני זוכר כרגע- חזה עוף מה יש כבר לטעות פה? אז זהו חלק מהחתיכות חזה שיצאו מהמטבח הגיעו במצב נא כמעט לחלוטין מבפנים. מטבח שלא יודע להוציא מנה ראויה של חזה עוף (!) צריך לדעתי לבדוק את עצמו היטב. למנה התלווה פירה זהה לסעיף 2. 2. פילטים של דג בתוספת פירה- חתיכות הדג שהגיעו היו טובות בסך הכל אך הן היו ממש מעליבות בגודלן. כשנותנים צלחת/מנה כזו במרכז השולחן ומצפים שמסםר אנשים ישבעו ממנה ואתה מקבל אולי 150 ג' של דג אז זה כבר מעליב. הפירה שהתלווה לדג היה סטנרדטי לחלוטין. ממסעדה שמכבדת את עצמה לא הייתי מצפה לפירה כל כך פושר וסטנדרטי. מבלי להעליב- כל אחד בבית מכין פירה בכזו רמה שקיבלנו בקנלה. 3. בשק בקר עם תפוחי אדמה מבושלים במחבת לוהט- תבשיל צלי(?) בקר פשוט מעליב. תפוחי אדמה ורוטב הכי סטנדרטיים שיש. 4. מנת ניוקי בירקות גינה- המנה הכי מעליבה בכל האירוע. כל מי שטעם מהמנה הזו פשוט הזדעזע. הניוקי היה פשוט בלתי אכיל. התלווה אליו רוטב לא מזוהה. הניוקי היו גרועים ולא טעימים. פשוט זילזול בסועד, צר לי שאני משתמש במילים כה חריפות. בחורה שהזמינה את המנה וציפתה לה (צמחונית) ביקשה חיש מהר להחליף לה את הזוועה וקיבלה סלט חסה ורוקט שכיכב במנות פתיחה. קינוחים: הוגשו לנו 40 דקות לאחר המנה העיקרית. למה? 1. 3 כדורי גלידה סורבה פירות - סתמי. לא להאמין שמסעדת יוקרה(?) מגישה כזו מנה סתמית בצלחת סתמית כזו. 2. 4 פלחי אפרסק ברוטב. - 4 פלחי אפרסק שהרבה מעמיתי אניו משוכנעיןם שיצאו מקופסאת השימורים והונחו בצלחת בצורת צלב. וזהו. טעם הלוואי היה מורגש בהחלט. צורת ההגשה היתה כפי שציינתי. זו מנת קינוח במסעדה יוקרתית? מדהים! 3. מבחר של 2 בראוניז עם רוטב, מנת מוס שוקולד שהוגש כ"שליחטה" במרכז הצלחת + 2 פוטיפורים קטנים ועגולים. מנה סבירה אם כי צורת ההגשה הייתה סתמית ומחופפת. לסיכום- ממסעדת שף "יוקרתית" שמתהדרת בנוצות של "מטבח מתוחכם" ציפיתי להרבה הרבה יותר. טווח המחירים שם לא תואם בכלום את רמת האוכל במסעדה.
 
גם אני אכלתי שם פעם

והאמת לא כל כך התאכזבתי...אבל המנה שהיכ אהבתי שם זה "תבשיל כבש עם ירקות שורש" שיהיה פשוט מעולה . האמת לאחרונה הבנתי שהם העלו עוד(??) את המחירים אז בכלל אני תופס מרחק מהמקום.
 

SimpleAim

New member
נשמע מאוד מאוד מאכזב...

אני לא יודעת כמה שולם שם עבור כל אדם אבל אני מניחה שמדובר בסכום לא קטן, יש לך מושג לגבי סדר הגודל? זה לא משנה אם מדובר בבעיה לוגיסטית או כמו שאמרת - זלזול, אבל בכל מקרה התוצאה נשמעת די עגומה. הגשת מנות לשולחן עם 30-40 איש מחייבת היערכות ומיומנות שכנראה חסרה למסעדה. חבל. כשחגגנו בויולה בגבעתיים (בית קפה) לפני אי אלו חודשים אירוע (חלבי) בסדר גודל דומה היינו מאוד מרוצים.
 
למעלה