אקסל- הפעם היסתבכתי ....

חיי נשר

New member
אקסל- הפעם היסתבכתי ....../images/Emo53.gif

שלום לכולם, אני מבקש לחשב נתונים על פי הטבלה המצורפת אבל..... מחוסר נסיון אני לא בדיוק יודע איזה נוסחאות להציב בתאים המיועדים בכדי לקבל חזרה את הנתונים המבוקשים מתוך הטבלה אודה מקרב לב לכל מי שיכול לעזור לי ולתרום מנסיונו לפתרון הרצוי. מערכת הפעלה XP --אופיס 2003 . תודה מראש !

גור 2

New member
גם אני

במלל אתה מבקש אחוזי שטח ריק ו\ו מלא. הנתונים מאפשרים חישוב אחוזי זמן שהיה ריק ו\או מלא. וברשותך: ניסית לחשב את 15/4/2006 פעמיים. שונה ומודגש באדום. או שאני בלתי מספיק בהבנת הנקרא. עיין בקובץ. הלכתי לפי הנתונים ולא לפי השאלה.

חיי נשר

New member
אתה כנראה צודק, אבל.....

אנסה לנסח את השאלה באופן קצת יותר ברור : יש לי את הנתון של סך כל השטח של כל הקומות (535 מ"ר ), במשך כל התקופה ינואר עד סוף אוגוסט הקומות היו תפוסות וריקות לסירוגין בתקופות שונות כפי שניתן לראות בטבלה. מה שאני צריך למצוא זה , בתוך התקופה הנתונה , כמה אחוז מסה"כ השטח היה ריק וכמה אחוז , היה תפוס. יכול להיות שאני טועה ? ב- 8 , לא לקחת בחשבון את E ו-D ? בכל אופן תודה על העזרה , אולי ההסבר החדש מקרב אותנו יותר למטרה .

ilanmor99

New member
נטבלה קצת לא מובנת

ומסורבלת, אני מציע את הטבלה הזאת. לפי דעתי אפשר יותר טוב מזה אבל זו התוצאה על רגל אחת..

גור 2

New member
יכול להיות שאני מבין אותך אבל

רק ברמה העקרונית. חלק מהיכולות של אקסל ונא לא לזלזל, זה האפשרות להציג נתונים בצורה ברורה ומובנת כך שלא ידרשו הסברים נוספים אודות טיבם וטיב החישובים. חלק מהפתרון לבעיות מצוי באופן בנית הטבלה. כך שהחישוב המתבקש מזדקר לעין. כל ההטפה הזאת...כי אני לא מצליח להבין איך ומה לחשב בטבלה מעבר למה שכבר נעשה. לדעתי: נסה להקים טבלה חדשה שמאורגנת לפי הדרישות שהעלית כשאלות כאן. ואם אפשר ניחוש פרוע, בעקבות זה יש סיכוי טוב שתפתור בעצמך את השאלות. דווח מה נהיה......

למעלה