אקסל - הגדרת ערך מטבע שונה לתא ?

ערן ל

New member
אקסל - הגדרת ערך מטבע שונה לתא ?

אומנם לא נראה לי שהכותרת כל כך מייצגת את השאלה אז: אני מעוניין לעשות טבלה באקסל כאשר יהיה קומבו בוקס שיפתח ויתן לי אפשרות לבחור את סוג המטבע בו אני מעוניין להשתמש על פי זה אני רוצה שהתא בו הזנתי את המספר יקבל את הסימון המיוחד לאותו מטבע. מצורפת תמונה של איך שהייתי רוצה שזה יראה כשזה מוכן

מיכאל אבידן

Member
מנהל
בוא ננסה ללמד אותך לדוג . . .../images/Emo43.gif

בעזרת מקרו זה עניין של "מה בכך": המקרו ייבדוק את מה שכתוב בתא שנבחר ע"י התיבה הנגללת, ועל פיו יעצב "מספרית" את התא שלימינו.

ערן ל

New member
יש אפשרות לקורס מקרו מזורז?

תודה על התגובה המהירה, האמת שאני חדש כאן בפורום הזה. יש אפשרות לכמה טיפים לאיך לעשות את זה באמצעות מקרו ? ושוב תודה ערן

מיכאל אבידן

Member
מנהל
קשה מאד להסביר כאן. . .../images/Emo43.gif

כל מה שצריך לדעת בנושא מקרו - בפרט שאינני יודע איזו רמת ידע יש לך בנדון...!? מכל מקום, בעמודה "E" אתה מקליד את הנתונים המספריים ובעמודה "F" אתה בוחר את המטבע ממהתיבות הנגללות. במקרו הוא מקרו "ארוע" והוא "רץ" כל פעם שהוא חש בשינוי בגיליון. התיבות הנגללות "שואבות" את רשימת המטבעות מעמודה "A". אתה יכול להוסיף לאותה רשימה עוד מטבעות אבל אז יהיה עליך: א. לעדכן את התיבות הנגללות על טווח החדש של הרשימה (הטווח שגדל). ב. להוסיף למקרו עוד בדיקות CASE ועל פיהן עוד עיצובי מטבע בהתאם.

ערן ל

New member
לא עובד../images/Emo4.gif

יש לי אקסל 97 כשפתחתי את הקובץ אז אישרתי לו את האפשרות להשתמש במקרו אבל עדיין אין שום שינוי בעמודה E גם לאחר עידכון עמודה F ההגדרה של התא נשארת כמו שהיא עם אותו ערך מטבע כמו שהוגדר בהתחלה. אם ביצוע המקרו הוא דרך visual basic אז אולי יהיה יותר קל אם רק תתן לי צילום מסך של ההגדרה שנתת לתא ב visual. נסיון נוסף שלי למצוא את המקרו היה דרך כלים-מקר-פקודות מקרו שם לא היתה אף פקודת מקרו. בכל מקרה תודה. טוב שיש מקום לשאול שאלות בלי לשלם 50$ לשעת תכנאי

מיכאל אבידן

Member
מנהל
את החשבונית אני שולח בדואר...../images/Emo43.gif

ועלות שעת טכנאי (ולא תכנאי) שלי היא "רק" 0.00 $ !!! את הקובץ שמרתי בפורמט שמתאים גם ל"אקסל 97" לכן לא ברור לי מדוע אתה לא מצליח להפעילו כראוי ? אולי חלק מפקודות המקרו (בעיקר אלה המעצבים את תאי המספרים) לא מוכרים ע"י גירסת ה-97 ?! מכל מקום הנה הקוד במלואו:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range) '==================================== ' Written By: Michaerl Avidan, 1.5.03 '==================================== Dim STL Application.ScreenUpdating = False STL = ActiveCell.Value Select Case STL Case "ù÷ì çãù" Selection.Offset(0, -1).NumberFormat = "$ #,##0.00" Case "ãåìø àøä~á" Selection.Offset(0, -1).NumberFormat = "[$$-409]#,##0.00" Case "éåøå" Selection.Offset(0, -1).NumberFormat = "[$€-2] #,##0.00" Case "ìéøä ùèøìéðâ" Selection.Offset(0, -1).NumberFormat = "[$£-809]#,##0.00" End Select End Sub​
צר לי על הג'יבריש (זה מה שקורה כשמעתיקים עברית מקוד מקרו) הנה מה שהיה צריך להיות שם (לפי סדר יורד): שקל חדש דולר ארה~ב יורו לירה שטרלינג

ערן ל

New member
אתה מלך ! ../images/Emo51.gif

אם אי פעם תצטרך משהו - אני בדרך כלל בפורום הזה www.jeeptrip.com

למעלה