אקלרים התרככו מאוד לאחר הוספת הקרם -פתרון ?

FMF83

Member
שלום ומוועדים לשמחחה .

הכנתי אקלרים על בסיס מים בלבד עם קמח חיטה רגיל (בעל 10 גר' חלבון ) .
אם אפשר , אשמח להוסיף את הסרטון מ- Youtube בהמשך.
הם יצאו די טובים , לא מושלמים .
מאוד קלים בדיוק כמו ש"כתוב בספר" :)

לאחר הוספת קרם פטיסייר (משימה לא קלה ) שמתי אותם למקרר.
כעבור מספר שעות כשבני המשפחה החלו לאכול את האקלרים, כמעט כולם ציינו שהם רכים מדי .

האם ניתן למנוע מהאקלרים להתרכך ?
תודה
 

uty

Member
"על בסיס מים בלבד" - להבנתי כוונתך היא ללא חלב, והבצק שהכנת מכיל שומן.

לחות גורמת לההתרככות האקלרים. בכדי למנוע לחות, חשוב ליבש אותם.
כבר עם הכנת הבצק , כשהרביכה המוכנה על האש, אני נוהגת להשאיר עוד קצת, לא עד שריפה, כמובן, אבל עוד ייבוש.
באפיה, אני אופה אותם עד ששזופים. לא מזהיבים סתם, ממש שזופים.
את החיתוך לפני המילוי כדאי לבצע כשהם חמים, שהקיטור יצא ולא יצטבר בפנים למים.
לפני המילוי בודקים אם נותר בפנים בצק רטוב, ואם נותר מוציאים.
אקלרים קצת מתרככים לאחר שממלאים אותם, רק קצת, מספר שעות לאחר המילוי הם לא אמורים להיות רכים מידי.
ההתרככות תורגש רק אחרי כמה ימי קירור.
אם רוצים לזרות אבקת סוכר, רצוי בסמוך להגשה.
 

FMF83

Member
אכן, המתכון הספציפי הזה היה ללא חלב.
תודה רבה על הטיפים, כנראה שהאדים תרמו לריכוך המוגבר.
אצרף את המתכון -
 

uty

Member
צפיתי, מתכון מעולה, מעורר תיאבון,
רק לא לוקח בחשבון שכל תנור עובד טיפה שונה, ולכן אינו מזהיר ממצב בו לתנור הביתי שלנו נדרש מעט יותר זמן אפיה.
בכל מקרה, אם ממלאים כמוהו, בהזרקה, רצוי לחורר בסמוך לזמן בו האקלרים יצאו מהתנור והם חמים מאוד, כך האדים יצאו.

לדעתי יותר בטוח למלא בחיתוך, כמו סנדוויץ'.
 
למעלה