גיל המגניב
New member
אצבעות מתוקה - מתוק ומלוח
אמא שלי ראתה בערוץ האוכל את הקונדיטורית מירי ארזי מכינה "אצבע מתוקה" והעבירה לי את המתכון. בקישור המצורף ניתן לראות את כל הפרק, ומתחת לחלון הוידאו גם מופיע המתכון בטקסט.
בפעם הראשונה הכנתי את המתכון עם חמאה ו-3 כוסות קמח קונדיטור. במקום ריבה ואגוזים, מרחתי ממרח תמרים. אפיתי עד הזהבה קלה פלוס, ויצא מעולה - בצק פריך קשה, אני מאוד אוהב ככה.
בפעם השנייה (ממש לפי חצי שעה) הכנתי את המתכון עם שינויים קלים.. לא הייתה לי גבינה לבנה רגילה, אלא רק גביע של גבינה עם בצל מטוגן. נו מילא, זה יכול להיכנס לקערת המיקסר. גם את החמאה החלפתי במרגרינה בטעם חמאה (בריאות זה לא הצד החזק כאן...). הוספתי קצת מלח-פלפל (כי הקונדיטור מתקתק). היום, אחרי לילה במקרר (של הבצק, לא שלי) רידדתי את החתיכות. תבנית אחת קיבלה ממרח זעתר (זעתר עם קצת לימון ושמן זית), תבנית שנייה קיבלה ממרח בזיליקום (בזיליקום יבש, קצת מלח ושמן זית). בשתי התבניות לא עשיתי נחשים (אצבעות) אלא רידדתי את הבצק, חתכתי לשתי חתיכות. על צד אחד מרחתי את מה שצריך, ועם הצד השני כיסיתי את הצד הראשון. אפיתי אותם כמשטחים (כמובן שחתכתי כמעט עד הסוף לפני האפיה, כדי שאפשר יהיה להפריד) עם סימני אצבעות ארוכות.
בתבנית השלישית - הבזיליקום נכנס לתוך הבצק בזמן הרידוד, ובין שתי יריעות הבצק מרחתי קצת קטשופ.
בסופו של דבר יצאו לי קרקרים מ-ה-מ-מ-י-ם (!!!) עם מליחות מעודנת, ועם מילוי כיפי (עדין ולא מחייב) של זעתר, בזיליקום או קטשופ מתקתק.
בהצלחה ובתיאבון!
אמא שלי ראתה בערוץ האוכל את הקונדיטורית מירי ארזי מכינה "אצבע מתוקה" והעבירה לי את המתכון. בקישור המצורף ניתן לראות את כל הפרק, ומתחת לחלון הוידאו גם מופיע המתכון בטקסט.
בפעם הראשונה הכנתי את המתכון עם חמאה ו-3 כוסות קמח קונדיטור. במקום ריבה ואגוזים, מרחתי ממרח תמרים. אפיתי עד הזהבה קלה פלוס, ויצא מעולה - בצק פריך קשה, אני מאוד אוהב ככה.
בפעם השנייה (ממש לפי חצי שעה) הכנתי את המתכון עם שינויים קלים.. לא הייתה לי גבינה לבנה רגילה, אלא רק גביע של גבינה עם בצל מטוגן. נו מילא, זה יכול להיכנס לקערת המיקסר. גם את החמאה החלפתי במרגרינה בטעם חמאה (בריאות זה לא הצד החזק כאן...). הוספתי קצת מלח-פלפל (כי הקונדיטור מתקתק). היום, אחרי לילה במקרר (של הבצק, לא שלי) רידדתי את החתיכות. תבנית אחת קיבלה ממרח זעתר (זעתר עם קצת לימון ושמן זית), תבנית שנייה קיבלה ממרח בזיליקום (בזיליקום יבש, קצת מלח ושמן זית). בשתי התבניות לא עשיתי נחשים (אצבעות) אלא רידדתי את הבצק, חתכתי לשתי חתיכות. על צד אחד מרחתי את מה שצריך, ועם הצד השני כיסיתי את הצד הראשון. אפיתי אותם כמשטחים (כמובן שחתכתי כמעט עד הסוף לפני האפיה, כדי שאפשר יהיה להפריד) עם סימני אצבעות ארוכות.
בתבנית השלישית - הבזיליקום נכנס לתוך הבצק בזמן הרידוד, ובין שתי יריעות הבצק מרחתי קצת קטשופ.
בסופו של דבר יצאו לי קרקרים מ-ה-מ-מ-י-ם (!!!) עם מליחות מעודנת, ועם מילוי כיפי (עדין ולא מחייב) של זעתר, בזיליקום או קטשופ מתקתק.
בהצלחה ובתיאבון!