אצבעות מתוקה - מתוק ומלוח

אצבעות מתוקה - מתוק ומלוח

אמא שלי ראתה בערוץ האוכל את הקונדיטורית מירי ארזי מכינה "אצבע מתוקה" והעבירה לי את המתכון. בקישור המצורף ניתן לראות את כל הפרק, ומתחת לחלון הוידאו גם מופיע המתכון בטקסט.

בפעם הראשונה הכנתי את המתכון עם חמאה ו-3 כוסות קמח קונדיטור. במקום ריבה ואגוזים, מרחתי ממרח תמרים. אפיתי עד הזהבה קלה פלוס, ויצא מעולה - בצק פריך קשה, אני מאוד אוהב ככה.
בפעם השנייה (ממש לפי חצי שעה) הכנתי את המתכון עם שינויים קלים.. לא הייתה לי גבינה לבנה רגילה, אלא רק גביע של גבינה עם בצל מטוגן. נו מילא, זה יכול להיכנס לקערת המיקסר. גם את החמאה החלפתי במרגרינה בטעם חמאה (בריאות זה לא הצד החזק כאן...). הוספתי קצת מלח-פלפל (כי הקונדיטור מתקתק). היום, אחרי לילה במקרר (של הבצק, לא שלי) רידדתי את החתיכות. תבנית אחת קיבלה ממרח זעתר (זעתר עם קצת לימון ושמן זית), תבנית שנייה קיבלה ממרח בזיליקום (בזיליקום יבש, קצת מלח ושמן זית). בשתי התבניות לא עשיתי נחשים (אצבעות) אלא רידדתי את הבצק, חתכתי לשתי חתיכות. על צד אחד מרחתי את מה שצריך, ועם הצד השני כיסיתי את הצד הראשון. אפיתי אותם כמשטחים (כמובן שחתכתי כמעט עד הסוף לפני האפיה, כדי שאפשר יהיה להפריד) עם סימני אצבעות ארוכות.
בתבנית השלישית - הבזיליקום נכנס לתוך הבצק בזמן הרידוד, ובין שתי יריעות הבצק מרחתי קצת קטשופ.

בסופו של דבר יצאו לי קרקרים מ-ה-מ-מ-י-ם (!!!) עם מליחות מעודנת, ועם מילוי כיפי (עדין ולא מחייב) של זעתר, בזיליקום או קטשופ מתקתק.

בהצלחה ובתיאבון!
 

טליאמתי

New member
נראה ממש טוב. העתקתי לעצמי עם ההערות שלך

תודה גיל. ינוסה בקרוב (כשאמצא קונדיטור שנזנח על מדף בסופר או כשהוא יחזור לשוק) ולדעתי דווקא הגרסה המלוחה אטרקטיבית יותר:)

אני הכנתי הבוקר עוגיות סוכר ומלא (2 מתכונים) עוגיות מגולגלות מבצק 1,2,3, עם 3 מילויים שונים: חלווה, שוקולד השחר ועליו שוקולד צ'יפס, ממרח תמרים עם אגוזים קצוצים דק ומעט קנמון.
 

טליאמתי

New member
והנה התוצרת לאחר הפרשת משלוח מנות לצליאקית

שד.א. ממש לא אהבה את הגליליות החדשות ומאוד אהבה את הרוקס.
 

happy end

New member
מנצל"שת- פסטה ללא גלוטן תוצרת בית

את המתכון מצאתי בקבוצה בפייסבוק של צליאקים. לא זוכרת מי פירסמה (סליחה). זהו מתכון לבצק שניתן לקרוץ ממנו צורות ולבשל פסטה בצורות. הכנתי והילדים ממש התלהבו! בנוסף הכנתי איתו גם בצקניות וגם יצא אחלה.
1.5 כוסות קונדיטור
1 ביצה
קורט מלח
1 כף שמן זית
1/4 כוס מים
ללוש הכל לבצק רך ונוח לעבודה (אפשר לקמח עם הקונדיטור), לרדד דק ולקרוץ צורות. לבשל במים עם מלח עד שהפסטה צפה במים ומתרככת.
 

happy end

New member
פשטידת פצפוצי אורז ובצל

מהבלוג אור קטן גדול
http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?entryId=2605246&skip=1

יצאה מצוינת!

3 כוסות פצפוצי אורז
2 קוטג'
3 ביצים
כף אבקת מרק בצל (ללא מונוסדיום גלוטומט)
לערבב הכל יחד ולשטח בתבנית משומנת.
לפרוס כמות גדולה (8 גדולים) של בצל לעיגולים, לא להבהל מהכמות, היא מצטמצמת בהמשך .לטגן במחבת עד השחמה טובה ולקראת הסוף להוסיף כף אבקת מרק בצל נוספת.
להניח את הבצלים מעל התחתית שהכנו.
מכניסים לתנור - 180 מעלות לכארבעים דקות.
 

happy end

New member
עוגת שיש עם המרה לקמח תמי

מתכון שעבר המרה לנטול גלוטן עם כוס קמח תמי וכוס קמח בי של שר. יצאה מצוינת ונטרפה.

מצרכים:
5 ביצים
כוס סוכר
2 כוסות קמח (1 של תמי, 1 של שר)
אבקת אפיה
כפית תמצית וניל
כוס מיץ מקלמנטינה או תפוז
חצי כוס שמן

להקציף את הביצים עם הסוכר, להוסיף לאט את השמן+מיץ ולבסוף להוסיף את הקמח.
לקחת רבע מהבלילה ולערבב עם שתי כפות שוקולד למריחה.
לשפוך לתבנית עגולה את הבלילה הלבנה ואז להוסיף את הבלילה עם השוקולד ולערבב חלקית ליצירת דוגמאת שיש.
לאפות בחום בינוני עד שקיסם יוצא יבש אבל העוגה עדיין עסיסית (בערך 25 דקות).
 
למעלה