אצבעות גבינה מגבינת "טוב טעם"
לניקי ב

ira m

New member
אצבעות גבינה מגבינת "טוב טעם" ../images/Emo51.gif לניקי ב

חבילת גבינה "טוב טעם" חצי חבילת עירית קצוצה ביצה כפית שום כתוש 6 - 5 כפות פירורי לחם פלפל , מלח גס, אבקת מרק קערה עם פירורי לחם אופן ההכנה 1. לערבב את כל החומרים ( חוץ מהקערה עם פירורי הלחם) 2. ליצור אצבעות. 3. לטבול את האצבעות בקערה עם פירורי הלחם. 4. לטגן את האצבעות ולהזהיב מכל הכיוונים 5. לערבב את חומרי הרוטב.
 

ira m

New member
עוגת גבינה ../images/Emo212.gif של קרין גורן

לתחתית: 200 גרם פירורי עוגיות 70 גרם חמאה מומסת למלית גבינה: 1 קילו גבינה לבנה 5% 3/4 כוס (150 גרם) סוכר 6 ביצים לתערובת שוקולד לבן: 200 גרם שוקולד לבן 1/3 כוס (80 מ"ל) שמנת מתוקה 1 כף (10 גרם) קורנפלור למלית שוקולד מריר: 150 גרם שוקולד מריר 1/2 כוס (120 מ"ל) שמנת מתוקה 1 כפית אבקת קפה נמס אופן ההכנה מכינים את התחתית: מערבבים פירורי עוגיות עם חמאה מומסת, ומהדקים לתחתית תבנית מרופדת בנייר אפייה. שומרים במקפיא, עד שמלית הגבינה מוכנה. מכינים את מלית הגבינה ואופים: מחממים תנור ל-140 מעלות. טורפים יחד גבינה עם סוכר, עד שהסוכר נמס והתערובת חלקה. מוסיפים ביצים וטורפים לתערובת חלקה. מחלקים את התערובת באופן שווה בין 2 קערות. לתערובת הבהירה: ממיסים יחד שוקולד לבן ושמנת מתוקה (במיקרוגל או מעל אדים). מערבבים היטב עד שהשוקולד נמס ומצננים מעט. מוסיפים לתערובת הגבינה. מעבירים כוס מהבלילה לקערית, מוסיפים פנימה קורנפלור וטורפים היטב לתערובת חלקה ללא גושים. מחזירים את הכמות הקטנה לתערובת ומערבבים יחד. לתערובת הכהה: ממיסים שוקולד מריר, שמנת מתוקה וקפה ומערבבים עד שהשוקולד נמס. מוסיפים את תערובת השוקולד לתערובת הגבינה, וטורפים לקבלת תערובת חלקה. מרכיבים ואופים: יוצקים מים רותחים לתבנית גדולה ומניחים בתחתית התנור. מעבירים כל אחת מהתערובות לכד מזיגה ויוצקים באופן הבא: יוצקים בערך כמות של כוס מהתערובת הכהה למרכז התבנית. התערובת תתפשט ותכסה את התחתית. יוצקים שוב למרכז התבנית כמות של כוס בערך –הפעם מהתערובת הבהירה. יוצקים כוס מהתערובת הכהה למרכז התערובת הבהירה, וממשיכים כך לסירוגין עד לסיום הבלילות. מתקבלת דוגמת טבעות. מעבירים (בזהירות!) את התבנית לתנור ואופים שעה ורבע, עד שהעוגה יציבה בשוליים ורוטטת במרכזה. מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר לחלוטין. מעבירים למקרר ל-24 שעות. שומרים את העוגה במקרר ומגישים קר.
 

ira m

New member
כוסמת../images/Emo45.gif

כוס כוסמת 11/2 כוס מים תיבולית פטרוזליה ושום / ניחוח צלי כפית שמן זית . אופן ההכנה 1. לשטוף היטב את הכוסמת ולהשרות כ 10 דקות במים. 2.לשפוך לסיר כוס וחצי מים ולהוסיף את הכוסמת ושמן ולשים על הכיריים על חום גבוהה עד שירתך. 3. לשים טיבולית לערבב ולהמניך את האש עד שכל המים יתאדו. 4. לשים על הצלחת ולאכול.....
 

ira m

New member
מרק יוגורט מלפפונים ובצל ירוק

קופסת ריווין קטנה בצל ירוק 3-4 מלפפונים שן שום שמיר קצוץ חצי כוס מים ביצה מבושלת (לגיוון) אופן ההכנה 1. חותכים דק את הבצל הירוק , קוצצים את השמיר וכותשים שן שום ומערבבים טוב עד שיצא מיץ מהתערובת עם קמצוץ מלח . 2.חותכים את המלפפנים לריבועים ומוסיפים לתערובת הבצל ושמיר. 3. שופכים את הריווין וחצי כוס מים מערבבים ולמקרר. 4.לפני ההגשה ניתן לבשל ביצה לצננה, לחתוך ולשים למרק . 5. להנותתתת.....
 

RLFD

New member
אוקיי

ויש פה למישהו באמת מתכון איך להכין ציזיקי?
 
כן

אותו הדבר רק עם יוגורט! בלי הביצה. אני מוסיפה מעט לימון סחוט. ככה טעים לי למרות שבמקור לא נראה לי שיש.
 

ShirShir

New member
כתוב - 5. לערבב את חומרי הרוטב.

מה הם חומרי הרוטב בעצם??
 
למעלה