אפשר עזרה בהרכבת תפריט

אפשר עזרה בהרכבת תפריט../images/Emo35.gif

בוקר אור לכולם
"נפלו" עלי להערב זוג חברים ("נפלו" רק כי התיאום נעשה מאתמול להיום, בואם מאוד רצוי
). היות וממילא היום יום בישולים לשבת, מתככנת ארוחה בשרית חגיגית. מפרטת מה מתוכנן ואשמח להארות/הערות/הצעות לשינוי/שיפור:
מנה ראשונה: סלמון בתנור - ביין, לימון, שמן זית, רוזמרין, פטרוזיליה, שמיר ויין לבן.
מנה עיקרית: כרעי עוף אפויים בשום קציצות הפתעה מצריות (מתכון של גיל חובב עם סולת, שן שום בתוך כל קציצה ואחרי טיגון, מבושל בעגבניות מרוסקות) תפ"א קטנים אפויים בשמן זית, רוזמרין, שום ופלפל גרוס מג'דרה על בסיס פתיתים
סלטים: סלט חסה (עוד לא הוחלט אם בשילוב עגבניות שרי וויניגרט או בשילוב גרגרי תירס ופקאן סיני) סלט עגבניות שרי וצנוברים בשמן זית ובזיליקום סלט פסטה וירקות סלט פלפלים עם קבנוס ובוטנים. השאלות שלי:
הטעמים משתלבים
יש מקום להוסיף פאי פלפלים עם תירס (מאוד צבעוני וחגיגי. דומה בצבעים לסלט פלפלים)
אם כן, ליד המנה הראשונה או המנה העיקרית
יש מקום להוסיף פוקאצ'ות אישיות של בצקובי
אם כן, כאלה עם פלפלים קלויים או עם שמן זית + מלח
הייתם מוסיפים משהו
נשמע עודף/מוגזם
כל הערה/הארה תתקבל בברכה
 

ToryMaster

New member
וואו וואו וואו

לא הייתי מוסיפה כלום, זה לא המון אוכל גם ככה, או שאת מכינה בכמויות קטנות יחסית? פוקאצ'ה נשמעת לי קצת לא קשורה, והפאי פלפלים נראה לי מיותר עם כל התוספות שגם ככה יש. נשמע מדהים, אולי תזמיני גם אותי? אגב, תהיי בטוחה שהאורחים אוהבים שום
, ואפשר את מהתכון לעוף?
 
בטח שאפשר את המתכון (קליל קליל ויוצ

ללקק את האצבעות - אצלי, גם הילדים השתגעו על זה) מקור המתכון - ידיעות אחרונות לפני כשבועיים.
חומרים ל 8 מנות: 2.5 כוסות בצל קצוץ. 1 כפית טרגון מיובש 6 גבעולי פטרוזיליה 4 גבעולי סלרי, כל אחד חתוך לשלושה חלקים 8 ירכי עוף ללא עור 8 שוקי עוף ללא עור חצי כוס ורמוט יבש או יין לבן 1.5 כפיות מלח רבע כפית פלפל שחור קורט אגוז מוסקט 40שיני שום בקליפתם (כ 4 ראשים) טרגון טרי (אפשרי)
אופן ההכנה: מחממים את התנור לחום של 190 מעלות מערבבים את ארבעת המרכיבים הראשנים בתבנית גדולה עם מכסה. מסדרים את חתיכות העוף מעל לתערובת הירקות. מרססים בוורמוט ומפזרים מעל מלח, פלפל ואגוז מוסקט. תוחבים את השום מסביב לעוף. מכסים את התבנית בנייר אלומיניום ובמכסה של התבנית. אופים בחום של 190 מעלות כשעה וחצי. מקשטים בטרגון טרי ומגישים. ערך קלורי למנת הגשה (ירך ושוק, רבע כוס ירקות ותבלינים ו 5 שיני שום) - 294 קלוריות ( 24% משומן).
הערות שלי: 1.אני לא אוהבת טרגון (יש לזה ניחוח וטעם שמזכיר אניס ואני ממש שונאת) ולכן לא השתמשתי(לא במיובש ולא בטרי) ובכ"ז - יצא מעולה. 2. הכנתי רק מ 5 כרעיים (שוק וירך מפורקים ובלי עור) והשתמשתי באותה כמות שום - יצא מעולה 3. אין לי תבנית עם מכסה ולכן השתמשתי בתבנית רגילה ושמתי עליה שתי שכבות של נייר אלומינום. בתאבון
 

ToryMaster

New member
תודה ../images/Emo9.gif

אין לי ילדים בכלל, יש רק צמד הורים
. הערך הקלורי לעומת זאת, עזר לי
 

sher019

New member
שלש עצות קטנות בעניין התפריט ,,,,

עיצה קטנה: 1.לפלפלים הקלויים: לא לשכוח להוסיף מיץ לימון בנדיבות, ועוד עיצה קטנה: 2.להפגת הריח של השום מהפה: בקערית לסלט:חותכים כמות נדיבה של פרוסות מלפפונים, מוסיפים כוס מלאה של עלים ללא גבעולים,עלים שלמים של פטרוזיליה, ועוד כוס מלאה של עלי- סלרי אותם קוצצים מוסיפים מלח לפי הטעם וגם -1/4 כוס מיץ לימון. משרים מינימום 30 דקות ביחד לספיגת הטעמים ומגישים. וכך פותרים את בעיית ריח השום מהפה. אגב:לא ציינת בתפריט מנה אחרונה לקינוח. 3.מומלץ לפרק עוד היום את העלים מהפטרוזליה,או את והסלרי-(סוג הסלרי עם השורש). להכניס את העלים לצנצנת גדולה מזכוכית,בצורה אוורירית לא לדחוס מדי, לסגור במכסה ולשמור במקרר.(אפשר לגייס את עזרת הבעל או הילדים לכך). כדי לחסוך זמן (מחר יהיה מספיק עבודה גם בלי לפרק עלים). שיהיה סוף שבוע מקסים ובהצלחה !!! מקוה שעזרתי קצת.
 

bali

New member
מנהל
נשמע מעולה ../images/Emo3.gif

לדעתי לא צריך את הפאי של הפלפלים והתירס, אבל הפוקאצ'ות יכולות להיות נחמדות ככה לצד האוכל, אולי ליד הדג. הייתי עושה אותן נייטרליות כאלה, מלח גס ושמן זית זה אחלה.
 
היות ואני כבר בעמוד שלישי

ונראה שהחלה משמרת שנייה בפורום, מקפיצה לעמוד הראשון ומודה מראש לכל התייחסות
 
למעלה