אני אספר לך איך אני עושה
חצי קילו בשר טחון (פעמיים)
במג'ימיקס - בצל, 2-3 גזרים, ירק, 4-5 שיני שום.
מערבבת עם הבשר ומוסיפה 2 ביצים ובערך 4 כפות פירורי לחם.
תבלינים - כמון, פפריקה אדומה (אפשר קצת חריפה), כורכום, מלח, פלפל שחור וקצת קינמון
מערבבים הכל טוב לעיסה אחידה.
אני משתמשת בתחתיות קנויות - או משימורים (3 קופסאות) או קפוא - 2 שקיות. את הקפוא כדאי לבשל לאחר הרתחה עוד 5 דק' בערך שיתרכך. לסנן ולקרר קצת.
עושים קציצות וממלאים את התחתיות. טובלים את החלק העליון (של הקציצה עצמה) בביצה ואח"כ פירורי לחם (אני אוהבת פירורית זהב) כמו שניצל ומניחים על נייר אפייה שפרוס על תבנית של התנור. אופים כחצי שעה.
בינתיים מכינים בסיר רחב רוטב עגבניות - זה יכול להיות כל רוטב שאת אוהבת שלא יהיה סמיך מדי.
אני הכי אוהבת לטגן בצל ושום, להוסיף רסק (בטעם פיצה) , קטשופ קצת ומים עד חצי סיר ולערבב טוב שיהיה אחיד.
אפשר להוסיף שימורים של חומוס - מוסיף מאוד.
את הארטישוק הממולא מהתנור מעבירים בזהירות לרוטב ומבשלים אחרי רתיחה, על אש קטנה עוד כשעה.
אם יש שאריות של בשר עושים את אותו תהליך רק בלי הארטישוק. תמיד יש כאלה שפחות אוהבים אותו
בתיאבון
בתמונה - לפני הכניסה לרוטב