אפשר מתכון מנצח לתחתיות ארטישוק עם בשר

שירהק1

New member
אני אספר לך איך אני עושה

חצי קילו בשר טחון (פעמיים)
במג'ימיקס - בצל, 2-3 גזרים, ירק, 4-5 שיני שום.

מערבבת עם הבשר ומוסיפה 2 ביצים ובערך 4 כפות פירורי לחם.
תבלינים - כמון, פפריקה אדומה (אפשר קצת חריפה), כורכום, מלח, פלפל שחור וקצת קינמון
מערבבים הכל טוב לעיסה אחידה.

אני משתמשת בתחתיות קנויות - או משימורים (3 קופסאות) או קפוא - 2 שקיות. את הקפוא כדאי לבשל לאחר הרתחה עוד 5 דק' בערך שיתרכך. לסנן ולקרר קצת.

עושים קציצות וממלאים את התחתיות. טובלים את החלק העליון (של הקציצה עצמה) בביצה ואח"כ פירורי לחם (אני אוהבת פירורית זהב) כמו שניצל ומניחים על נייר אפייה שפרוס על תבנית של התנור. אופים כחצי שעה.

בינתיים מכינים בסיר רחב רוטב עגבניות - זה יכול להיות כל רוטב שאת אוהבת שלא יהיה סמיך מדי.
אני הכי אוהבת לטגן בצל ושום, להוסיף רסק (בטעם פיצה) , קטשופ קצת ומים עד חצי סיר ולערבב טוב שיהיה אחיד.
אפשר להוסיף שימורים של חומוס - מוסיף מאוד.

את הארטישוק הממולא מהתנור מעבירים בזהירות לרוטב ומבשלים אחרי רתיחה, על אש קטנה עוד כשעה.

אם יש שאריות של בשר עושים את אותו תהליך רק בלי הארטישוק. תמיד יש כאלה שפחות אוהבים אותו

בתיאבון

בתמונה - לפני הכניסה לרוטב
 

kutchon

New member
תודה


אני מודה לך אנסה
 
תחתיות ארטישוק עם בשר

מצרפת לכם מתכון של ארטישוק ממולא

החומרים :
1 שקית תחתיות ארטישוק (אני משתמשת בסנטפרוסט)
החומרים למילוי -
500 ג' בשר טחון
1 בצל קצוץ
פירורי לחם
מלח ,פלפל שחור
קינמון
1 כפית תערובת תבלינים " ראס אל חנות"
1 ביצה
פטרוזיליה קצוצה

החומרים לרוטב -
4 כפות שמן
כוס מים או יותר
1 כף פפריקה מתוקה
מלח ,פלפל שחור גרוס
מעט כורכום

ההכנה :

מערבבים את כל החומרים עד לתערובת אחידה.
צרים בידיים רטובות כדורים מהתערובת .
לפני המילוי חותכים את הבסיס של הארטישוק כדי שיוכל לעמוד בסיר (את החתיכות שומרים) ממלאים את לבבות הארטישוק בכדורי הבשר , משטחים מעט את הקציצה ומהדקים לתחתית הארטישוק.
במחבת מחממים שמן ומטגנים קלות את תחתיות הארטישוק ,להתחיל מהקציצה ולהפוך .
שמים את הארטישוקים הממולאים בסיר רחב .
בקערה מערבבים את המים ,השמן ותבלינים שופכים על הארטישוקים .
מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה עד שמוכן כ -45 דקות.


***משאריות הבשר שנשאר אפשר להכין קציצות ולהוסיף לסיר הבישול .
 
למעלה