אפשר לקחת הכל מאדם חוץ מדבר אחד: אחרון החירויות האנושיות

• פותח הנושא TYO599R9
  • פורסם בתאריך
T

TYO599R9

Guest
לחץ כאן מאמר

תגובה חריגה למצב חריג היא התנהגות נורמלית. 11. לא הכאב הפיזי הוא הכואב ביותר (וזה חל על מבוגרים כמו על ילדים שנענשו); זה הייסורים הנפשיים שנגרמים מהעוול, חוסר הסבירות של כל זה. 12. על מה חלם האסיר בתדירות הגבוהה ביותר? של לחם, עוגה, סיגריות ואמבטיות חמות נחמדות. 13. זה ידוע שההומור, יותר מכל דבר אחר באיפור האנושי, יכול להרשות לעצמו ריחוק ויכולת להתעלות מעל כל מצב, גם אם רק לכמה שניות. 14. אין אדם צריך לשפוט אלא אם כן הוא שואל את עצמו ביושר מוחלט אם במצב דומה אולי לא היה עושה את אותו הדבר. 15. בדרך כלל עניתי על כל מיני שאלות בכנות. אבל שתקתי על כל דבר שלא התבקש במפורש. אם שואלים אותי את גילי, נתתי את זה. אם נשאלתי על המקצוע שלי, אמרתי "דוקטור", אבל לא פירטתי. 16. "תקשיב, אוטו, אם אני לא חוזר הביתה לאשתי, ואם אתה צריך לראות אותה שוב, אז תגיד לה שדיברתי עליה מדי יום, מדי שעה. אתה זוכר. שנית, אהבתי אותה יותר מכל אחד. שלישית, הזמן הקצר שהייתי נשוי לה עולה על הכל, אפילו על כל מה שעברנו כאן". 17. לפעמים, היו צריכים לקבל החלטות ברק, החלטות שהטילו חיים או מוות. האסיר היה מעדיף לתת לגורל לבחור עבורו. 18. גילינו עד כמה החלטות אנושיות אינן בטוחות, במיוחד בענייני חיים ומוות.​

למעלה