אפשר להקפיא סלרי ובצל ירוק?

אפשר להקפיא סלרי ובצל ירוק?

בעקבות ההמלצה שלכם להקפיא עשבי תיבול הקפאתי לפני כשבוע פטרוזיליה, כוסברה ונענע- ואכן נראה שהם ירוקים ורעננים שם במקפיא.

יש לי כמות גדולה של סלרי ובצל ירוק במקרר ואני בספק אם אצליח להשתמש בהם בתקופה הקרובה, האם ניתן להקפיא גם אותם?
ואם כן האם באותה הדרך? (לשטוף, לייבש, לקצוץ ולהקפיא?)
ולגבי הסלרי- האם רק את העלים או גם את הגבעולים?

תודה מראש
 

dify

New member
הקפאת גבינה בולגרית

באת לי בדיוק בזמן! אני גם תוהה- האם אפשר להקפיא גבינה בולגרית? (במקרה שלי, מעודנת של משק צוריאל, אם המידע הזה עוזר לתשובה). ואם כן- האם להקפיא את כל הקופסא יחד עם המים שהיא עומדת בם, או להקפיא אותה לבד ללא המים?

תודה! :)
 
נראה לי שאין כל בעיה. אני מקפיאה קשות

אחרי שגירדתי אותם.
לא הקפאתי מעולם בולגרית אבל כן גבינת כנען והמרקם דומה.
לדעתי תגרדי / תקפיאי בגוש אבל בלי מים.
 

e m a n u e l

New member
אני הקפאתי פעם בולגרית

אבל עשיתי טעות והכנסתי אותה עם המים לפריזר. כשהוצאתי אותה להפשרה היא היתה -

אולי בלי המים היא תעבור הקפאה.
 
דיפי אני מקפיאה את כל הגבינות

אני מוציאה מהקופסא המקורית, עוטפת בנייר אפייה ובתוך שקית ניילון, או קופסא מתאימה ומקפיאה
כך גבינה צהובה ואת כל המלוחות
כשאני צורכת = מוציאה להפשרה על השיש לשעה בערך
 

practical1

New member
אני מקפיאה -

אבל לצורך אפיה או פיזור על פיצה וכו'. אני לא יודעת איך זה יצא לשימוש במקרר.
להקפיא ללא המים, בשקית נילון אטומה או קופסא חד.
 

dify

New member
שאלת המשך באותו עניין

קודם כל תודה לעונות!

עכשיו להתלבטות הבאה, הגבינה בעקרון טובה למשך שלושת השבועות הבאים (כך על פי התאריך שמוטבע על הקופסא). יתכן שאגמור אותה ב3 שבועות אך יתכן שלא (קניתי הרבה
)
השאלה היא, האם זה משנה מתי מקפיאים את הגבינה? כלומר עדיף להקפיא אותה היום, כשהיא עוד יחסית טריה (קניתי אותה אתמול), או לחכות קרוב לתאריך התפוגה, ואם עדיין ישאר לי מהגבינה, רק אז להקפיא מה שנשאר? האם יהיה הבדל בטעם? כיצד אתן נוהגות?
 
אקח סיכון שבן הזוג קורא פה ואומר לך שאני

מקפיאה מעט לפני סיום התוקף ומשתמשת לאחר שפג התוקף.
אני לא מאמינה בתוקף בייחוד לגבינה קשה. גבינה צפתית למשל אני זורקת איך שעובר התוקף אבל צהובה וגאודה לא.
וכנ"ל קוטג'.
תקפיאי כמה ימים לפני סיום התוקף ותוכלי להשתמש אח"כ בכיף.
 

practical1

New member
כן. ממש כך.

וגם ראש סלרי, לחתוך על 4 ולהקפיא. שיהיה תמיד הנדי ולהוציא ממש לפני שצריכה להשתמש, שלא יסמרטט על השיש.
 

practical1

New member
מקלפת אותו ואז חותכת.

תראי, בפסח יש שורשים עצומים ועסיסיים. אני אוהבת לשים שורשים במרק, אז זו הזדמנות לקנות, לקלף ולחלק כמיטב הבנתך וצרכייך.
שורש פטרוזיליה ודלעת עוברים אצלי תהליך זהה.
 
אני מקפיאה טחון,

לא נראה לי שצריכה להיות בעיה - לקטי ירקות של סנפרוסט כוללים את הירקות שציינת.
 
אתן לא מבינות איך שדרגתן לי את המטבח

תמיד קניתי ירק כזה בקמצנות ועדין זרקתי 99% ממנו... גיליתן לי את אמריקה עם נפלאות ההקפאה!
 
נראה לי שאני כבר מוכנה לעבור גם את השיעור הזה

אני רק אגש לחנות למוצרי חשמל לקנות מקפיא נוסף קודם
 

אוצה

New member
אין בעיה עם סלרי

אני מקלפת את השורש וחותכת לקוביות ושמה בשקית זיפלוק.
את העלים- שוטפת קוצצת ושמה בזיפלוק. כשצריך מוציאה חופן. אני "מרביצה" לשיקת ומוציאה כמה שצריכה.

לגבי בצל ירוק- אמנם ירק עדין ולא ניסיתי אבל מאחר והכול יוצא סבבה בהקפאה לא נראה לי שיש מניעה גם לקצוץ ולהקפיא.
 
למעלה