אפשר להצטרף?

אתמול דווקא שברתי את נסיון ההסתגרות שלי

תכננתי להשאר בבית ובסוף יצאתי. כמעט כל שישי אני יוצאת למועדון קבוע וחוץ משבוע אחד לפני כמה שבועות בו נשארתי בבית, כל התקופה האחרונה יצאתי ובפעמים שזה לא היה לאותו מועדון אז עשיתי משהו אחר בסופ"ש. אני הולכת על בטוח, מקום בו אני תמיד נהנית, למרות שכבר יצאתי אליו יותר מדי! אבל אתמול פשוט הרגשתי שאני לא מסוגלת לצאת. היו גם שיקולים כלכליים, אבל בדר"כ אני יוצאת ואוכלת אותה אח"כ בגלל הבזבוזים. אתמול פשוט לא רציתי לצאת! ידעתי גם שאין מסיבה מעניינת במיוחד (ואני מסוגלת להנות שם כל שבוע, לא משנה מה נושא המסיבה) ולא היה אכפת לי לפספס אותה (דווקא בשבוע ההוא שלא יצאתי היתה מסיבה שרציתי ובכל זאת לא יצאתי). הרגשתי שאני לא מסוגלת להתקל באנשים, בטח לא בצפיפות של מועדונים עם אנשים זרים. אבל לבסוף, למזלי חברה הצליחה לשכנע אותי ויצאנו שתינו (כבר התרגלתי שאנחנו יוצאות עם עוד חברות). היה די נחמד, סה"כ ניסיתי לשדר עסקים כרגיל (במסיבה עצמה) אבל היה חלק שאני עצמי נשברתי והלכתי לשבת במדרגות בצד, סתם ככה באמצע הריקודים שלי. פשוט זה תקף אותי שוב הפחד הזה, כ"כ הרבה אנשים מסביב וכולם זרים מוחלטים. גם המחשבה שאני לא מעניינת אף אחד לא הרגיעה כי הרגשתי פאתטית מדי להיות שם. מזל שחזרתי לעצמי, שוב באופן די מאולץ. אני לא יודעת ממה הכל התחיל בחיים שלי אבל תמיד סבלתי מחוסר ביטחון, זה מתורגם לעתים גם להיבטים של חרדה חברתית. כמובן שהכל תוצר של הפחדים השונים שלי. למשל, כל שיש לפני שאנחנו יוצאים, אני נוהגת לבוא לחברה שלי ויושבים ושותים אצלה. היא גרה לא רחוק ממני. כל פעם שאני צריכה לעשות את המרחק בין הבית שלי לשלה אני חרדה, חרדה מהאנשים ברחוב. מריצה מחשבות על מה הם חושבים כשמסתכלים עלי כשאני עוברת, מרגישה רע עם עצמי, עם איך שאני נראית והולכת ובכלל, מרגישה מגוחכת. תמיד מריצה סרטים בראש על לעבור ברחוב. זה קורה לי גם בימים רגילים, זה פשוט וצמתי יותר לפני יציאות שגם תמיד יש לי אישו עם איך אני נראית. בתקופה האחרונה, אני שוב נוטה להכנס לדכאון בגלל כל מיני לחצים ופחדים שלי מדברים שעוד לא קרו, זה מאוד מגביר את נושא החרדה החברתית. ככל שאני מפחדת יותר, אני מרגישה יותר כשלון ויותר קשה לי לבוא במגע עם אנשים. בשאיפה של פחות להראות ליד אנשים. כמובן זה לא לגמרי אפשרי כי אני מנסה לנהל אורח חיים תקין וללכת למשל לעבודה. מצד שני, כל מגע עם אנשים ממלא אותי בכאבי בטן ומערבולות מבפנים. למשל היום צפויה להיות לי פגישה עם קבוצה שאני חלק ממנה, המחשבה שיש לי מטענים גם ככה לגבי הנושא רק מגבירה את הלחץ. לא ממש יכולתי לישון ואני לא מצליחה לצאת מהלחץ. הבטן מתהפכת ובא לי רק לבכות, אני אפילו מפחדת לשאול מישהו איך נוסעים- מונית או רכב, פשוט מפחדת לבוא איתם במגע כלשהו. אני יכולה רק לשלוח סמס ואפילו מזה אני מפחדת וזה הדבר הכי טרוויאלי שיש... אפילו לא מדובר באנשים זרים, אבל מפחדת שיראו את תגובות שלי לאור הנושאים שנדון בהם. אני ממש ממש לחוצה ודי לא יודעת מה לעשות עם עצמי...

Lichy87

New member
ברוכה הבאה!

כל מה שכתבתי לך נעלם, איזה כיף! ננסה לשחזר.... נשמע שאת מנהלת חיים תקינים: עבודה, יציאות, חברים. ככה שמעשית, או התנהגותית, את בסדר. מה שלא בסדר, זה המחשבות שמתחילות לחלחל לך בראש. ברגע שהן מתחילות להשפיע על ההתנהגות שלך זה כבר לא טוב! וחשוב להתחיל לעצור אותן עכשיו לפני שזה יתגבר. כמו שקרנוש כתבה שהסתגרות מחמירה את המצב, אותו דבר לגבי הימנעות ממצבים מלחיצים. תכריחי את עצמך לעשות דברים למרות הלחצים והפחדים. ברגע שתעשי אותם, לא תביני ממה פחדת בכלל. בנוסף לזה תתחילי לשים לב למחשבות האלה. הן מאוד מהירות ומבולגנות, ובגלל זה נקראות מחשבות אוטומטיות, אבל גם מאוד קטלניות. הן לא מגנות עליך משום דבר וגורמות לך להימנע מלעשות דברים שלא יזיקו לך. ברגע שאת עצובה או נמצאת לפני אירוע מלחיץ קחי דף ותכתבי את כל המחשבות שעולות לך לראש. הכל! ברגע שזה מסודר וברור מול העיניים, את יכולה לראות כמה שהן לא הגיוניות. כדאי אפילו לענות להן במחשבות הגיוניות, "לתקן" אותן. וכמו שאמרתי, לא לתת להן להשפיע על הפעולות שלך. כתבת גם שאת מרגישה דיכאון וחוסר חשק. דיכאון הוא כמו חרדה, יש כמה רמות. זה לא שיש לך את זה או אין לך את זה. יכול להיות שיש לך דיכאון קל, דכדוך כזה. מותר. מותר גם להיעזר במטפל. הוא ינסה להבין יחד איתך למה? ואיך אפשר לשפר את מצב הרוח. הוא כמו מתווך בינך לבין העולם הפנימי שלך. זו אופציה כללית, כדי שלא תהיה לך רתיעה מלקבל עזרה, אם זה עכשיו או אי פעם. דווקא מהניסיון שלי מטפלים לא ממהרים לתייג, אלא מתייחסים לכל מקרה בפני עצמו. קודם כתבתי את זה יותר יפה, אוף.

אפשר להצטרף?

אני לא יודעת אם אני סובלת מחרדה חברתית, מניחה שלא מדובר באחת חמורה בכל אופן אבל בתקופה האחרונה עולים בי יותר רגעים של חרדה, בין השאר חברתית. נזכרתי שראיתי שנפתח הפורום הזה והחלטתי לנסות... מהבוקר קראתי הרבה מהשרשורים כאן אבל לא הייתי במצב הנכון להגיב, והיה לי מה. בימים האחרונים אני מצב מאוד לא טוב, קשה לי אפילו לשתף למרות שזה הרבה יותר קל לי בכתיבה ועל גבי פורום אבל אני פשוט עצורה, אפילו סוג של תקועה. קשה לי להגיב וקשה לי לכתוב פוסט מתאים על עצמי. לא היה אירוע מיוחד שהוביל אותי להדרדרות הנוכחית, אני מניחה שזה קשור למכלול המחשבות, השגרה, הלחצים והפחדים. אני אנסה לקחת כאן חלק יותר פעיל כי אין ספק שמה שאני לא יכולה להוציא כרגע לא בקרב מכריי ואפילו לא בפורום באופן ישיר, יכול לבוא לפחות בעקיפין לידי ביטוי בתגובות, אפילו רק כדי להעסיק את עצמי (למרות שכרגע אני לא הכי מפוקסת על מנת להגיב כמו שהייתי רוצה). בגדול, זה סוג של דיכאון מה שיש לי עכשיו. אבל זה יותר דיכאון השגור בפי אנשים שרע להם, לא משהו מאובחן. טוב נו, מעולם לא אובחנתי ע"י אנשי מקצוע בקשיים הנפשיים שלי ואני לא רוצה לזרוק את עצמי לקטגוריות שיכולות להתאים לפי תקופות כמו חרדה חברתית, דיכאון ואפילו מאניה דיפרסיה. אני לא אשת מקצוע. אני רק בחורה שרע לה ומרגישה שכרגע אין לה איך לצאת מזה, פשוט כי אין לה כוחות... אני גם לא ממש יכולה לשתף את הסובבים אותי כי גם אלו ששיתפתי אותם בזה שרע לי לא לגמרי הבינו אותי. וזה יפה מאוד לשמוע משפטים כמו "את צריכה לעזור לעצמך", "זה יעבור לך עוד מעט" וכו' אבל זה לא מקדם אותי כרגע לשום מקום. בינתיים אני מסתגרת עד כמה שאני יכולה. כמובן שיש דברים שמהם אני לא ממש יכולה לברוח כמו עבודה. אבל איפה שכן, ממעטת במגע עם אנשים או עשייה. רובצת הרבה במחשב, בשאר הזמן במיטה. מעדיפה לא לצאת מהמיטה. אני אנסה להשתלב כאן, יכול להיות שזה קצת יעורר אותי...

למעלה