קצת על פאראמדיקים
תקנו אותי אם אני טועה, זה מה שאני יודעת. פאראמדיק ממש שונה מחובש, אם חובש מוכשר לטפל בפציעות בסיסיות- עירויים וכו', אז פאראמדיק מוכשר לעשות ניתוחי חירום ולקבוע קביעות כמעט כמו של רופא. אז בהגדרה, פאראמדיק יותר קרוב לרופא מאשר לחובש. מיונים? יש יום מיונים שלא קל להגיע אליו. מי שמגיע צריך לעבור סדרה של מבחנים לא פשוטים, שבסופם נקבע מי התקבל לקורס. אם אני לא טועה יש רק מחזור אחד של פאראמדיקים כל שנה והוא כולל בסביבות ה30 עד 40 אנשים. שירות? קודם כל קד"צ של חצי שנה, אחד היותר ארוכים. אתה בעצם מגיע לבקו"ם ומקבל ציוד בסיסי- מדי א' וכו' ומקבל גם תעודת שוחר. לא מקבלים שום ציוד לטירונות כי היא מתרחשת רק עוד הרבה זמן אחרי זה. אחרי הבקו"ם עוברים לבה"ד 10 בצריפין, בה"ד של חיל הרפואה. שם לומדים (משמעת קורס, כן) במשך 4 חודשים כל מה שצריך לדעת על טיפול במקרי חירום, שזה אומר לימודי רפואה מאוד לא קלים, ימים ולילות, כי בתור פאראמדיק לעתיד אתה לומד חומר (בחלקו) של רופאים בזמן מאוד מאוד קצר של כמה חודשים. מי שעבר את 4 החודשים הללו, עובר לחודשיים של השתלמויות בבתי חולים ומשמרות במדא. ועכשיו זה יומיות... בכיף! ברגע שמסיימים את ההשתלמויות מתגייסים! פאראמדיקים עוברים טירונות קרבית 03 (מי שהוא בעל הפרופיל כמובן). למה? כי הם צריכים לשרת ביחידות לוחמות. כשמסיימים את הטירונות ממשיכים לעוד חודשיים של משמרות במדא, עד שלבסוף ניתן האישור שאתה פאראמדיק. מזל טוב! לאחר מכן משתבצים ליחידות השדה בתור פאראמדיקים. אחרי תקופה מסוימת בתפקיד אפשר לנסות להיות פארמדיק ביחידות היותר מובחרות בצה"ל. בהצלחה!