אפשר בבקשה מידע על פרמדיקים ?

Magnifico

New member
אפשר בבקשה מידע על פרמדיקים ?

מה זה? במה זה שונה מחובש? איך מתבצעים המיונים? איך השירות? כל מידע יהיה טוב. תודה. דרור.

Lone Dog

New member
אל

תענו לו!! הוא סתם בלאי...

Magnifico

New member
אין לך משהו יותר טוב מאשר לבלות מול

המסך 24 שעות ביום ? האם כפתור הRefresh הוא הסיבה היחידה שלך לחיות ? סתאאם אחשלי חולה עליך

קצת על פאראמדיקים

תקנו אותי אם אני טועה, זה מה שאני יודעת. פאראמדיק ממש שונה מחובש, אם חובש מוכשר לטפל בפציעות בסיסיות- עירויים וכו', אז פאראמדיק מוכשר לעשות ניתוחי חירום ולקבוע קביעות כמעט כמו של רופא. אז בהגדרה, פאראמדיק יותר קרוב לרופא מאשר לחובש. מיונים? יש יום מיונים שלא קל להגיע אליו. מי שמגיע צריך לעבור סדרה של מבחנים לא פשוטים, שבסופם נקבע מי התקבל לקורס. אם אני לא טועה יש רק מחזור אחד של פאראמדיקים כל שנה והוא כולל בסביבות ה30 עד 40 אנשים. שירות? קודם כל קד"צ של חצי שנה, אחד היותר ארוכים. אתה בעצם מגיע לבקו"ם ומקבל ציוד בסיסי- מדי א' וכו' ומקבל גם תעודת שוחר. לא מקבלים שום ציוד לטירונות כי היא מתרחשת רק עוד הרבה זמן אחרי זה. אחרי הבקו"ם עוברים לבה"ד 10 בצריפין, בה"ד של חיל הרפואה. שם לומדים (משמעת קורס, כן) במשך 4 חודשים כל מה שצריך לדעת על טיפול במקרי חירום, שזה אומר לימודי רפואה מאוד לא קלים, ימים ולילות, כי בתור פאראמדיק לעתיד אתה לומד חומר (בחלקו) של רופאים בזמן מאוד מאוד קצר של כמה חודשים. מי שעבר את 4 החודשים הללו, עובר לחודשיים של השתלמויות בבתי חולים ומשמרות במדא. ועכשיו זה יומיות... בכיף! ברגע שמסיימים את ההשתלמויות מתגייסים! פאראמדיקים עוברים טירונות קרבית 03 (מי שהוא בעל הפרופיל כמובן). למה? כי הם צריכים לשרת ביחידות לוחמות. כשמסיימים את הטירונות ממשיכים לעוד חודשיים של משמרות במדא, עד שלבסוף ניתן האישור שאתה פאראמדיק. מזל טוב! לאחר מכן משתבצים ליחידות השדה בתור פאראמדיקים. אחרי תקופה מסוימת בתפקיד אפשר לנסות להיות פארמדיק ביחידות היותר מובחרות בצה"ל. בהצלחה!

אני מנחה שכמו בכל מקום

גם מפראראמדיקים אפשר להגיע לקצונה.... אני רק לא בטוחה איזו קצונה זו בדיוק.

../images/Emo104.gif בעיקרון-

אפשר, עם קב"א 52+ (שנדרש לשני התפקידים). לחובשים בקרבי יש קצת בעיה להתקדם כי מעדיפים להשאיר אותם בשטח (אני לא יודעת מה לגבי פאראמדיקים).

C h e s h i r e

New member
פאראמדיקים

על חלק מן השאלות ענו לך כבר. הקד"צ נמשך 8 חודשים (לפחות כך נאמר לי במיונים). המיונים עצמם נמשכים יומיים-שלושה. בתחילה ישנם מיונים לחיל הרפואה- שומעים על התפקידים השונים בחיל ועונים על שאלון הכולל שאלות על המשפחה (אמא, אבא), שאלות על מצב הלימודים, ושאלות על התכונות המאפיינות אותך. בנוסף, יחלקו לך דף ותצטרך לדרג את המקצועות העומדים לבחירתך בחיל הרפואה. במיון השני- המיון לפאראמדיקים, תצטרך לענות שוב על אותו השאלון מהמיון הראשון בתוספת שאלות על מצבי חירום אותם עברת בעבר ומספר שאלות "אם היית פאראמדיק העומד בפני מצב X, מה היית עושה". לאחר מכן- תרגיל דינמיקה קבוצתית. לאחריו משחק תפקידים עם אחד הבוחנים (אתה תשחק בתור פאראמדיק). לאחר מכן ניפוי ראשוני- חלק מכם לא ימשיכו לשלב הבא במיונים.. והשלב האחרון- ראיון אישי.

למעלה