אפשרות מעניינת לחובבי המצלמות הקטנות:

• פותח הנושא e zi
  • פורסם בתאריך

sagiKor

New member
נראה לא רע

אני לא רואה הרבה צלמי ציפורים רציניים עוברים לסטאפ כמו שהוא מציג כאן.

לחובבי צילום שמחפשים מערכת מאד קטנה וקלה יש כאן פתרון לא רע.

למי שמחפש מצלמה איכותית קטנה וקלה ומסתפק בעדשה אחת ולא הולך לבנות מערכת יש כאן בעיה גדולה.
עם עדשת ה 10-30 היא עולה כ $500, ב $50 פחות אתה יכול לקנות את הסוני RX100 הראשונה, לשתיהן יש עדשה איטית יחסית אבל לסוני יש מוד מאקרו ווידאו איכותי.
אם בכל זאת "מערכת" הרי שב $50 אפשר לקנות את הפנסוניק GM1 עם הקיט, מקבלים חיישן איכותי יותר ובאותו גודל בערך.

אם מחפשים צמצם מהיר אז דגמים חדשים יותר של ה RX100 וגם הפנסוניק LX100 שאמנם עולים יותר אבל גם מספקים יותר מהנקון הזאת כמו צמצם מהיר, עינית, מוד מאקרו, אופטיקה טובה יותר מה 10-30 ווידאו איכותי.

אני לא רואה צלם חובב רציני שיש לו מערכת צילום רצינית יותר, במקרה ויחפש פתרון קומפקטי יותר לטיולים ילך לכיוון הניקון. קומפקטית כמו ה LX100 או RX100 יהוו פתרון חכם יותר או ללכת לכיוון של M43 ולהנות מחיישן טוב יותר.

ravivme

New member
נראה מעולה

המצלמה הזו מקבלת סקירות מאוד מחמיאות.
הדוגמאות בלינק שצירפת מציגות ביצועי ISO לא פחות ממדהימים.
לטעמי החיישן הקטן הזה עושה עבודה יוצאת מהכלל שאמורה להספיק לכל חובב וגם למעלה מזה.
עם ה- 10 מ"מ F2.8 זו מצלמת צילום רחוב נהדרת. היא קטנה, זריזה, מפקסת במהירות אדירה, והאופטיקה מוצלחת. היא גם לא מושכת תשומת לב.
ממה שקראתי גם עדשת ה- 6.7-13 עושה עבודה מצוינת והיא נמכרת במחיר סביר ביותר - 500$.
בהחלט אופציה קטנה ומעניינת.

steiff

New member
על הנייר...

החיישן הקטן והממזר הזה מפיק תוצאות ברמה דומה לזו של קנון 7DmkII.

מהתמונות בכתבה כמובן שאי אפשר לבחון פיקסל בפיקסל, והתפעול של מצלמה זערורית שכזו כמובן שונה בתכלית מהתפעול של גוף רפלקס מתקדם, ומערכת הפוקוס כמובן לא באותה רמה, והיעדר עינית זה חיסרון משמעותי עבור חלקנו, ומבחר האופטיקה לא ממש מלהיב את הדמיון.

אבל - אחרי שצחקנו על המל׳מ של ניקון ועל הבחירה התמוהה בחיישן CX הגיע תורה של ניקון לצחוק בחזרה...
לא יודע מה ילד יום לגבי השמועה על מל׳מ ניקון FX. זה מעניין, אני מניח, בעיקר צלמים בעלי נכסים אופטיים בעלי מאונט F. אבל המערכת הזו, עם חיישן CX ועם עדשות בגודל של shot-glass, הופכת להיות אופציה מעניינת מאד למי שמחפש מימדים צנועים בלי פשרות באיכות.

e zi

New member
כן מראה . לא מראה - לא צריך לשנות עבור הצלם:

המצלמה היא מכשיר הקלטה. בתור שכזה שני אספקטים צריכים לעניין את המקליט (הצלם):
(1) איכות ההקלטה ...איכות הסנסור ונגזר גם ממגוון ואיכות העדשות - עניין אובייקטיבי, מדיד.
(2) אפשרויות ונוחות התיפעול - עניין סובייקטיבי ...נגזר גם מגודל/משקל המצלמה לכאן או לשם ...קטנה ...גדולה: העדפה אישית.

צלם יכול לבוא ולהגיד:
(1) אני רוצה מצלמה קטנת-ממדים (איכותית), והוא יקבל מצלמת מירורלס,
(2) או אני רוצה מצלמה בעלת איכות אולטימטיבית ולא משנה גודלה והוא יקבל מצלמת פורמט-בינוני.
אבל אם צלם יגיע לחנות ויגיד: אני מעוניין במירורלס איכותית (כשלמעשה הוא מעוניין במצלמה קטנת-ממדים/קלה גם אם איכותית), היא *עלול* למצוא את עצמו מאוכזב מגודלה/משקלה או ממשקל האופטיקה.

כמובן שצלם יכול להגיד גם כל דבר אחר: כמו שהוא מעוניין במצלמה בצבע מתכתי, כי זה מביא לו את המוזה, או שהוא רוצה עדשות בצבע לבן כי זה COOL.

העדר-מראה היא לא תכונה שאמורה לעניין את הצלם; תכונה הנדסית פנימית.

sagiKor

New member
לא מדוייק

העדר מראה פותח פיצ'רים אחרים שאין ב DSLR
השם הראשון למערכות המל"מ היה EVIL, ראשי תיבות של Electronic Viewfinder interchangeable lens כלומר הפיצ'רים שאפיינו את הקטגוריה הם היכולת להחליף עדשות ותצוגה אלקטרונית. לתצוגה אלקטרונית יש יתרונות משלהם.

כמובן שהעדר מראה מאפשר גוף קטן יותר, האכזבה מגיעה למי שחושב שיש קסם מיוחד שהכל נכנס לתוך כיס בג'ינס צמוד...
העובדה (שאני יכול להעיד עליה כבעל ניסיון עם שלל מערכות בפורמטים שונים) היא שמערכת מירורלס גם עם חיישן APS-C עדיין תהיה קטנה משמעותית ממצלמת DSLR בכלת חיישן APS-C בהשוואה בין מצלמות בעלות יכולת דומות ועם סט עדשות מקביל. זה יתבטא ויורגש בעיקר בשני מקרים:
1. כשתכין תיק לנסיעה עם הציוד, תגלה שאתה מסתדר עם תיק קטן וקל יותר
2. כשתצא מהבית ללא תיק אלא רק מצלמה ועדשה אחת על הכתף ותגלה שאת המירורלס אתה בכלל לא מרגיש.
במקרי קצה, תוכל גם לדחוף את המצלמה עם העדשה לכיס של ג'ינס...

e zi

New member
אז זה סט הפיצ'רים, ולא העדר המראה.

1) הסיבה העיקרית, שאני שומע עליה, שאנשים מתלבטים לעבור למל"מ היא גודל/משקל - ולא סט הפיצ'רים. וה-"אכזבות" העיקריות ממספר דיגמי מל"מ הוא, שגודלן/משקלן מתקרב לזה של DSLR-יות.
2) כנראה, שאפשר לשלב את מרבית הפיצ'רים של מל"מ ב- DSLR במצב LiveView ...נאמר שניתן, תאורטית (וגם מעשית) להוסיף EVF חיצוני בזמן שהמראה נעולה למעלה.

sagiKor

New member
העדר מראה מאפשר סט פיצ'רים שכבר פורט אין ספור פעמים

אני לא רואה צורך להתחיל להכנס לפירוט אבל גודל ומשקל זה אחד מהם. כמכלול של כל המאפיינים מתקבלת מערכת שיכולה להיות אטרקטיבית או לא, תלוי במתעניין.

האכזבות כמו שציינתי נובעות מכך שמצפים להכניס חיישן FF ועדשות שיכסו FF לקופסת גפרורים...
אכזבה נוספת היא ש"זה לא כמו DSLR"... ברור שלא! זה לא DSLR!... רוצה DSLR, קנה DSLR...

הסיבה שאתה שומע עליה בהחלט תוביל לאכזבה כי אם זה הנתון היחידי שמנחה את הרצון לעבור למל"מ מבלי להבין את היתרונות, החסרונות והפשרות זה דיי ברור שאנשים יתאכזבו....
זה כמו להחליט לקנות רכב חשמלי קטן כי הוא חסכוני יותר וקל יותר למצוא איתו חניה בתל אביב ואח"כ להתאכזב שאי אפשר להגיע איתו עד לאילת כי לא חקרת ולא למדת שבהטענה אחת אי אפשר לנסוע כל כך רחוק.... וגם אין מקום בתא מטען לתיקים של כל המשפחה

sagiKor

New member
ברור

זה השטן הקטן שיושב על הכתף של ה DSLR וממרר לו את החיים....

למעלה