אפליה???

מצב
הנושא נעול.

Tיעל

New member
אפליה???

אפליה???
בוקר טוב.. בעלי עובד במפעל פרטי. מתוך כ- 60 עובדים הוא האדם הדתי היחיד. מדי שנה בעל המפעל מוציא את העובדים לחופשה בבית מלון בראש השנה. בעלי ואני לא יכולים להצטרף (יש להם פעילויות והם נוסעים במהלך החג) * האם בעל המפעל מחוייב לתת לבעלי איזה שהוא פיצוי (חופשה בזמן נוח או משהו כזה)? * בגלל שהעובדים חוזרים מהחופשה מאוחר, ביום לאחר ראש השנה לא עובדים. האם מוצדק להוריד לבעלי את יום העבודה מימי החופש שיש לו ( חופש כפוי) למרות שהוא כן מוכן להגיע לעבודה? בנוסף, יש לציין שמדי פעם דואג בעל המפעל לימי כיף לעובדים (העובדים לא משלמים כלל) אך הוא עושה זאת בימי שבת וחג. לא צריכה להיות לו מחוייבות כלפי כל העובדים???

תשובות

אפליה???
בוקר טוב.. בעלי עובד במפעל פרטי. מתוך כ- 60 עובדים הוא האדם הדתי היחיד. מדי שנה בעל המפעל מוציא את העובדים לחופשה בבית מלון בראש השנה. בעלי ואני לא יכולים להצטרף (יש להם פעילויות והם נוסעים במהלך החג) * האם בעל המפעל מחוייב לתת לבעלי איזה שהוא פיצוי (חופשה בזמן נוח או משהו כזה)? * בגלל שהעובדים חוזרים מהחופשה מאוחר, ביום לאחר ראש השנה לא עובדים. האם מוצדק להוריד לבעלי את יום העבודה מימי החופש שיש לו ( חופש כפוי) למרות שהוא כן מוכן להגיע לעבודה? בנוסף, יש לציין שמדי פעם דואג בעל המפעל לימי כיף לעובדים (העובדים לא משלמים כלל) אך הוא עושה זאת בימי שבת וחג. לא צריכה להיות לו מחוייבות כלפי כל העובדים???
תשובות
התשובה צריכה להנתן בשתי רמות: הרמה החוקית - בפועל המעסיק לא עובר על החוק. - הוא לא חייב לתת לעובד שלא יוצא לנופש (ולא משנה מאיזה סיבה) פיצויי. - קביעת מועד חופשה הינה זכות של המעסיק ולא של העובד. לכן, אם המעסיק קובע שהחופשה צריכה להיות בתאריך X - זה חוקי לגמרי. העובדה ששאר העובדים מצויים בחופשה משותפת לא משנה לצורך עניין חוקיות קביעת מועד החופשה. לעניין האפלייה - אולי ניתן לטעון שזו אפליה לקיים את ימי הנופש/כיף רק בחגים ושבתות ובכך למנוע מראש אפשרות של עובדים שומרי מסורת להשתתף בפעילות חברתית זו. אני בספק אם יש פסיקה תקדימית שקובעת שזו אפליה. אבל מאידך, יש לציין שבתי הדין כיום מאוד רגישים לנושא האפליה ויתכן שיש מקום לבחון לעומק את הסוגיה. בחינה מעמיקה לגבי כדאיות של תביעה בעניין לא יכולה להתבצע במסגרת הפורום ואני ממליצה לפנות ליעוץ משפטי.

מצב
הנושא נעול.
למעלה