אפילפסיה ודיכאון

Goattee

New member
אפילפסיה ודיכאון

ברשותי כלבת פינצ'ר ננסית בת 14 שנים. מגיל צעיר היא סובלת מאפילפסיה ומטופלת בפנוברביטון - כדור אחד ביום (15 מ"ג) הניתן לה חצי בבוקר וחצי בערב. לאחרונה אנו חשים שהכלבה מבולבלת: היא החלה להסתובב בבית ולהסתתר במקומות מרוחקים כמו ארון במרפסת, מתחת לשידת הטלויזיה, בתוך תיק ועוד. אוסיף שכבר קשה לה לקפוץ על הספות כבעבר והיא נזקקת לעזרתנו. הוטרינר ממליץ להוריד במינון התרופה מתוך מחשבה שאולי זה הגורם לבילבול או לחילופין - הזיקנה. אנו סבורים שהכלבה סובלת מדיכאון (אחותי ואני עזבנו את הבית בו-זמנית לפני כחודשיים) וחוששים מהשנות התקפי האפילפסיה אם נפחית בתרופה. מה עושים? תודה.

big lul

New member
זה יכול להיות כל אחד מהדברים

שציינת: זקנה, השפעה של כדורים, שינויים בבית. כלבים זקנים נוטים בשלב כלשהו להיות יותר מבולבלים. לעיתים זה קשור בירידה של תפקוד החושים: שמיעה/ראייה/ריח. כדאי לסדר לה מקום קבוע, נעים וחם וקצת מוסתר, שהיא תוכל להגיע אליו בקלות ולשבת שם בנחת. אולי ההורים יכולים לתת לה יותר תשומת לב, כדי לחסות על החיסרון שלכם. בקשר לתרופה, הייתי מתייעצת עם הוטרינר.

kitsi666

New member
לנו יש חתול עם אפילפסיה, הוא קיבל

את התרופה 4 שנים ולפני חודשיים בערך התחלנו לרדת ולרדת במינון עד שהפסקנו לתת לו את התרופה לחלוטין. בזמן שקיבל את התרופה הוא היה כמו זומבי והיום,ללא התרופה, הוא פתאום התעורר לחיים, הוא התחיל לשחק,לרוץ בגינה וכד'. לגבי ההתקפים: מאז שהפסקנו את התרופה הוא קיבל 2 (בתקופה של חודשיים בערך) ככה שאני לא יודעת אם זה קשור או שהיה מקבל את ההתקפים בכל מקרה, אנחנו נמשיך לעקוב ולראות מה עדיף. בכל מקרה, כמו שביג לול ייעצה, כדאי להתייעץ עם וט'.

atomic kitten

New member
יכול להיות שילוב של זקנה+ תרופה

יכול להיות שבגלל הזקנה הכבד שלה פחות מפרק את התרופה ולכן היא בעצם מקבלת מינון יותר גדול מאשר בעבר - התרופה גורמת בבני אדם זקנים לשכחה, בלבול וחוסר אנרגיה - זה יכול להראות כמו דיכאון אבל זו פשוטה התרופה (מדכאת מערכת עצבים מרכזית). אם הוט חושד בזה (שוב תופעה שמתרחשת גם בבני אדם מבוגרים ) כדאי לנסות להפסיק בהדרגה לדעתי.

smartblonda

New member
../images/Emo45.gif אכן כך ...ישנה תמיד המקבילה

האנושית בכדי לדעת כיצד תרופה זו אחרת ,תשפיע על אותו הכלב/חתול.

למעלה