אפידרה

דרמה777

New member
אפידרה

היי
אני חולה סוכרת כמעט 15 שנים
עד לפני שנה הייתי מאוזן עם דיאטה
ואז המצב החמיר הגעתי ל 7.5 AIC
כדורים ניסיתי זה עשה לי רע אני עם רקע של אסטמה ורגישויות לתרופות בבליעה
בקשתי מהאנדוקרינולוג אינסולין לטיפול מיידי לא רציתי אינסולין על בסיס קבוע אלא רק כשיש לי סוכר גבוה . הרופא נתן לי אפידרה
הרקע לבקשה שלי היא חוסר עקביות בסוכרת
ביום שאני מרגיש טוב נשימתית ערכי הסוכר שלי שעתיים שלוש אחרי האוכל הם בסביבות 120 עד 160
בימים שאני מרגיש רע הערכים הם 150 עד 250 שוב שעתיים שלוש אחרי האוכל .
מספר שאלות
האם זו דרך נכונה לטיפול בסוכרת כמו שיש לי
וכן באופן כללי האם אינסולין מנוון את הלבלב ?
שכן לעתים שעתיים שלוש אחרי האוכל אני רואה ערכים נהדרים של 90 עד 110 וזה מעודד אותי שאולי הסוכרת שלי חלשה מכדי שאני זקוק לטיפול בכלל ואולי אני יכול לחיות בלי טיפול ורק תזונה נכונה . כמו שחייתי כמעט 15 שנים .
רקע כללי בן 55 סובל קצת מתת משקל והולך שעה ביום .
טנקס ידידיי
 

תומרונתם

New member
מנהל
נראה לי שהמצב שלך מצריך רופא


מה הוא חושב על אופן הטיפול? אני מניחה שאם נתן לך מרשם לאפידרה, הוא מסכים עם דרך הפעולה, אבל מה הוא אומר על הערכים ועל מתי להשתמש באינסולין ומתי לא?
&nbsp
ממבט מהצד, ערכים של 120-160 שעתיים שלוש אחרי האוכל הם די גבוהים, אבל לא מאוד (רצוי להיות עד 140 שעתיים אחרי האוכל). כמובן ש 150-250 זה גבוה ולא רצוי. מתי אתה לוקח את האפידרה? כדי שהזריקה תשפיע באופן מיטבי כדאי לקחת אותה עם האכילה, ולא שעתיים אחרי כשרואים שכבר גבוה... זו כמובן אפשרות אבל היא לא עדיפה.
&nbsp
אגב, בימים שבהם אתה יותר על גבוה ומרגיש פחות טוב "נשימתית" כדבריך, האם אתה לוקח גם תרופות לאסטמה? אם אני לא טועה, התרופות הללו הן סטרואידים ולכן ברור שישנה עלייה ברמות הסוכר בעקבותיהן. אם למשל תקח את האפידרה בימים שבהם אתה לוקח את התרופות לאסטמה, תוכל להוריד את ה"קפיצות" האלו ברמות הסוכר. אבל, כל זה חייב להיעשות בתיאום עם הרופא שלך, מה שאני כותבת פה זה רק מחשבות מתוך נסיון (לא עם אסטמה, אבל עם סטרואידים בעקבות אלרגיה).
&nbsp
אה, ואינסולין לא מנוון את הלבלב, להיפך, הוא מקל עליו ומאפשר לך להיות בערכי סוכר בריאים תוך שילוב של ייצור אינסולין עצמי וצריכה חיצונית.
 

דרמה777

New member
אני בקשר עם אנדוקרינולג

הרופא המליץ על הטיפול
תודה בכל מקרה
 
למעלה