אסתמה ופרופיל

איתי1122

New member
אסתמה ופרופיל

אני עולה לכיתה י"א, כידוע שנה הבאה אני מקבל צו ראשון, ויש לי שאלה שלא מצאתי תשובה עליה בשומקום: אני התחלתי להתעניין ברצינות על הצבא לפני חודשיים בערך, וכל השיטוטים שלי באתרים שונים על צבא הפכו אותי למורעל קשות. אני עובד על כושר כבר הרבה זמן, עובד בחדר כושר ובכל זמן פנוי שיש לי, ואני הולך שנה הבאה לקורס של כושר קרבי. החלום שלי הוא ללכת לסיירת מטכ"ל. רק מה, יש לי בעיה קטנה אחת: אסתמה!!! מדובר באסתמה הכי קלה שיש. אני מקבל התקפה פעם בשנה-שנתיים, וגם אז זה רק בגלל חילופי עונות, ולא בגלל מקרה מסויים. גם כשאני מקבל התקפה, זה לא בא עלי בפתאומיות, זה כמו שפעת- זה מתפתח אצלי לאט לאט, ולא בבת אחת. חוץ מזה, אני מאלה שלא חולים אף פעם (יש שנים שבהן אני לא חולה בכלל), וגם האסתמה שלי אני יכול לתפקד בזמן התקפה, זה לא מנטרל אותי. לפי מה שהבנתי בצבא מספיק שאני מזכיר את המילה אסתמה ישר מורידים לי פרופיל ל-64, והלך החלום. האם יש מצב שלא יורידו לי על זה פרופיל? או לפחות שיורידו לי רק ל82? 72?

tiamatt

New member
לא להגיד להם!

אולי עדיף לך להבליג ולא לספר על האסטמה? לי גם יש אסטמה קלה והורידו לי ל64

mto

New member
תראה

כמובן שמבינים אותך , וממליצים לך בחום לשקר . מקסימום עולים עלייך , תגיד ששכחת את זה בגלל שההתקפה האחרונה היתה מזמן. אתה צריך לנסות ולהיזכר באיזה תתאריך ההתקפה האחרונה שרשומה בתיק הרפואי שלך.

mto

New member
היה מושלם

חוץך מדבר אחד שהיה נורא חסר. והמבינה יודעת על מי מדברים.

Niti

New member
תשקר...../images/Emo140.gif

לבן דוד שלי הייתה אסטמה לא קלה, אבל היה לו חשוב להגיע ליחדיה מובחרת. הוא הגיע למטכ"ל, שם עשה את כל השירות שלו, ואני לא חושבת שהיה לו התקף אחד. זה רק עניין של מזל.

לדעתי, הכי טוב-

שתלך לרופא, תשאל אותו מה מצב האסתמה וכל זה ואם הוא יגיד שלא עקרוני אז תשקר, למרות ששקר לא כ"כ יעזור כי הצבא יכול בקלות לעלות על זה. חוץ מזה- לא מורידים אוטומטית ל-64.

בוא תשמע ממישהו שמבין בעניין

אני בדיוק כמוך.. אותו סוג של אסטמה, אותו רעל, וגם אני התחלתי להתעניין בין י ל-י"א. תראה, אין לי כח לכתוב עכשיו את כל התהליך וכל האופציות שלך (אני לא מרגיש טוב בגלל זה אין כח) אבל אני אתן לך סיקור בקצרה ותשאל שאלות ספציפיות אני אענה לך... בנושא הזה של האסטמה אני מבין מאודדדד עברתי הרבה עם זה. קודם כל אל תדאג, פרופיל לא יורד ישר ל-64 יש כמה אופציות: אסטמה קשה קשה - פרופיל 45, אסטמה פעילה קשה שמונעת מאמץ גופני מסיבי אבל לא יותר מדי - 64 אסטמה פעילה אבל שלא מפריעה יותר מדי ואתה יכול לרוץ ומדי פעם יש התקף - 72 אסטמה קלה (התקף אחרון עד 3 שנים) - פרופיל 97 (עם סעיף שלא משנה כלום) ויש גם מצב שאתה אומר שהתקף אחרון היה בכיתה ב´ וגם אז זה היה קל ואתה מקבל 97 בלי סעיף וככה אתה גם לא צריך לשקר לצבא ולהסתבך בכל אופן תזכור שאין יחידה בצבא שלא תקבל אותך בגלל אסטמה שעברה (כל עוד היא באמת עברה). בדיוק היום קיבלתי מכתב שמאשר שהתקבלתי לגדנע צלילה (זה של השייטת) ואם לשם מקבלים אותי עם העבר הרפואי שלי אז לכל מקום יקבלו אותך, בתנאי שתביא אישורים ובדיקות שהכל תקין. האיי סי קיו שלי הוא 35960904 אני אשמח לענות לך על שאלות נוספות.

איתי1122

New member
תודה

הרגעתם אותי קלות, אבל זה לא מספיק 72 בשביל סיירת מטכ"ל. ההתקפה האחרונה שלי הייתה לפני 4 חודשים שכתובה בתיק הרפואי. אני יליד תחילת יוני, ולפי מה שהבנתי מהצוים של השנה הצו הראשון שלי יהיה בסוף אפריל. בכל מקרה, גם אם תהיה לי התקפה עד הצו אני לא מתכוון ללכת לרופא. יענו שנה בלי התקפה. לאיזה קטגוריה זה נכנס? ובקשר ללשקר- זה מה שחשבתי לעשות, עד שהבנתי שיש טופס שהרופא צריך לחתום עליו ושואלים אותו שם בין השאר אם יש לי אסתמה. הרופא לא ישקר כמובן, אבל מה יקרה אם הם יראו שם גרסאות מנוגדות? שאני אומר שאין לי אסתמה והרופא אומר שיש?

buzzzzz

New member
תדאג שזה לא יקרה...

אם יהיהו גרסאות מנוגדת לא רק שתראה רע מאוד אלא גם יסתמכו על זאתי של הרופא כמובן(הפסד כפול).. 1.תמלא את הטור שלך רק לאחר שהרופא מילא את שלו וכך מצב זה יימנע 2. דבר עם הרופא שלך ותסביר לו את המצב עם האסטמה לא חמורה הוא יחליק לך... 3.או שתלך לרופא משפחתי חדש שלא מודע לעבר שלך הוא ייבדוק אותך תמורת 10 שקל ויימלא לך את הגיליון הרפואי... השאלה היא האם אתה לא מסכן את עצמך???

איתי1122

New member
ומה עם אלרגיות?

לא, זה לא מהווה סיכון. האסתמה שלי כל כך קלה שאין לי בכלל משאפים בבית, ואני לא לוקח שום תרופה קבועה. רק עוד משהו אחד: לפני חצי שנה הלכתי לבדיקות אלרגיות (הזה שדוקרים את היד ומחדירים חומרים) והתגלה שאני אלרגי לעצי ברוש, אבק, עצי זית, ועובש. לדעתי זה שטויות כי אף פעם לא הרגשתי רע ליד הדברים הנ"ל. אני לא מתכוון לדווח עליהם, אבל אם כן, זה מוריד פרופיל, או שזה רק סעיף?

buzzzzz

New member
אלרגיה לאבק מורידה

אני מכיר 2 אנשים שלכול אחד זה הוריד אחרת אחד ל72 ואחד ל82 כנראה שזה תלוי בעוצמה... בקשר לאלרגיות האחרות אין לי מושג...

אל תדווח

אם זה לא מפריע.. רק אם הבליטה אחרי הדקירה היתה ממש ממש גדולה תצהיר, אם זה סתם טיפה בלט אז זה אומר שאתה טיפה אלרגי אבל הגוף מסתדר עם זה

הגדנע ב-11.8../images/Emo8.gif

ואם כבר אנחנו בשרשור על אסטמה, אז אין מאושר ממני אחרי שנלחמתי עם חיל הים כמה חודשים שיאשרו לי להגיע לגדנע.. עשיתי את כל הבדיקות האפשריות, הלכתי לאלף רופאים, עכשיו רק נשאר לי לעבור גיבוש ואני החולה אסטמה הראשון בשייטת :))

The-Princess

New member
גדנע ב 11.8???

הגיבוש שלי גם ב 11.8... מוזר... או שאפשר שזה שיהיה ביחד... זה גדנע חובלים או לשייטת?

למעלה