אספרסו כפול באופרה

joncafe

New member
תצפה לשיפור משמעותי בקרוב...

אני עשיתי בדיוק אותה הטעות בהתחלה. טיפ פשוט (מבזבז מעט קפה): 1) טחן לידית כמה שנראה לך 2) הדק "כמו שצריך". מקובל בערך ב-15 ק"ג - אם אתה לא יודע כמה זה (כמו רוב האוכלוסיה...) שים משקל "אמבטיה" ביתי על השיש, הנח עליו את הידית ותהדק תוך כדי קריאת המשקל. זה עובד. 3) אם יש לך משקל "מטבחי" (מדוייק עד כדי גרמים) אתה יכול גם לשקול את הידית הריקה לפני ואח"כ אחרי מילוי ודחיסת הקפה - כך תלמד כמה קפה אתה שם בידית. 4) חבר את הידית לראש, ומיד הוצא אותה! 5) בדוק - האם פני הקפה נשארים ללא פגע? אם כן, הצלחת (או ששמת פחות מדי קפה - כדאי לעשות כמה נסיונות). אם "חרשת" את הקפה, נסה שוב עם פחות קפה במנה. עכשיו, כשאתה מצאת את הכמות הנכונה לידית שלך, אתה יכול להתחיל לשחק עם הטחינה, אבל חשוב מאד לא לשנות אף אחד מהפרמטרים האחרים (כמות קפה ודרגת הידוק), כי יצא לך סלט מהניסוי! נסה כמה טחינות עד שתגיע לתנאי ה-Perfect Shot: כ-30-40מ"ל קפה שיוצאים בכ-25 שניות. המדידה מרגע יציאת טיפות הקפה הראשונות ולא מרגע הפעלת המשאבה! אני לא מכיר את המטחנה של אופרה, אז מישהו שכן יוכל לעזור לך יותר, אבל... זה הרי לא ממש משנה מה המידה "האבסולוטית" - המספר הזה הרי חסר משמעות. מה שחשוב זה שתמצא את נק' העבודה וצחזור לאותה טחינה כל פעם.
 

eitan1205

New member
תודה על הטיפ...

אני אנסה ואעדכן, האמת שכבר היום הקפה יוצא מעולה. אני כבר מתבאס להזמין קפה בבתי קפה או מסעדות כי לרוב לא מקפידים על ההכנה ולא מגיעים לרמה שאני רגיל אליה. איתן
 
למעלה