אסי דיין והתמכרות לריטלין

ד ר ל י

New member
אסי דיין והתמכרות לריטלין

בוקר טוב,
מפרסמים כל הזמן שאסי דיין היה מכור לריטלין. האם זה נכון? איך מתמכרים לריטלין?

זה מה שהוא סיפר

לאסי דיין היתה הסטוריה של התמכרויות די ארוכה ובמקרים כאלה יש סכנה של התמכרות לריטלין. מעבר לכך , כפי שפורסם הוא קיבל ריטלין בכמויות גדולות בהרבה מכפי המותר. עד לפני כמה שנים היו בארץ 4 מקרים של התמכרות לריטלין, כולם של אנשים שכבר היו מכורים קודם לסמים או לאלכוהול....

zivadina

New member
ריטלין ככדור מרץ ו/ או נטילה לא בבליעה

א. כאשר לוקחים ריטלין כדי להיות ערניים הרבה זמן, הגוף מפתח סבילות ואז נדרשת כמות גדולה יותר של התרופה כדי לעורר את הגוף
ב. כנ"ל כאשר לוקחים ריטלין כדי שלא יהיה תיאבון
ג. כנ"ל כאשר לוקחים ריטלין לא דרך הפה אלא בדרך אחרת, כמו סמים ידועים.
ידוע שגם טיפקס וגז מזגנים יכולים להפוך לסם בשימוש לא נכון.
ד. לפי המחקר, אנשים עם הסטוריה של התמכרות לסמים נוטים להפוך את הריטלין לסם.

מי שלוקח ריטלין אחרי אבחון מסודר ובמינון שהרופא רשם לו ובולע דרך הפה,
נהפך למהנדס, עו"ד, מנהל חברה או רופא....

ובעיקר, לא מתמכר לריטלין ולוקח אותו רק לפי הצורך

התמכרות לריטלין

שלום רב
שאלות לגבי ריטלין והתמכרות עולות שוב ושוב ומותו המצער של אסי דיין הוא עוד הזדמנות
להזכיר ולהדגיש את מה שכבר נכתב פעמים רבות כאן בפורום ובמקומות אחרים : ריטלין הוא תרופה מקבוצת התרופות המעוררות שהן בעלות פוטנציאל להתמכרות. מסיבה זו וגם מסיבות ביורוקרטיות היא נמצאת ברשימת התרופות בפיקוח. בשימוש מופרז ללא פיקוח והמלצת רופא, במינונים גבוהים או בנטילה בדרכים כגון הסנפה או הזרקה- היא עלולה לגרוום להתמכרות ולנזקים חמורים. ישנן אוכלוסיות מסויימות עם נטיות להתמכרות ואלה עלולות להתמכר לכל תרופת מרשם שהיא, אך אלה קבוצות קטנות. חשוב להדגיש: ריטלין אינה סם ואין לה כלל מאפיינים של סם. היא תרופה בטוחה ויעילה לטיפול בהפרעת קשב וריכוז ונמצאת בשימוש על ידי מיליוני ילדים בעולם. ילדים המטופלים בתרופה אינם מתמכרים אליה אלא מפיקים ממנה תועלת רבה בכל תחומי חייהם. ניתן להפסיק את נטילתה בכל רגע ללא כל תופעת לוואי או תסמונת גמילה. מחקרים הראו שילדים שנטלו ריטלין נמצאים בסיכון מ ו פ ח ת לשימוש בסמים ואלכוהול בהמשך חייהם, לעומת ילדים על הפרעת קשב שלא טופלו.
בברכה
דר אורית קליין

חגי שור

New member
אסי דיין לא היה מכור לריטלין!

הוא היה מכור לקוקאין!
הריטלין היה תחליף לשיכוך הקריז של הקוקאין וגם הועיל להפרעת הקשב שלו.
עם קוקאין אי אפשר לתפקד. עם ריטלין אפשר.
מסיבה זו וגם כי קוקאין יקר ולא חוקי, הוא עבר לריטלין. אבל ההתמכרות הבסיסית היא קוקאין.
הוא כתב על הקוקאין לא פעם.
קשה עד בלתי אפשרי לצאת מהתמכרות לקוקאין או הרואין. ולכן המכורים לוקחים תחליפים שמאפשרים להם לתפקד.
מכורי ההרואין לוקחים אדולן ומכורי הקוקאין - ריטלין.
השימוש הזה בריטלין הוציא לו שם רע כאילו שהוא חומר ממכר בעצמו.
ישנם הרבה יותר אנשים שמכורים לטיפות אף (וגם זו התמכרות שקשה לצאת ממנה) מאשר מכורי ריטלין.
לצערי לא מצאתי מחקרים רציניים מהשנים האחרונות שבדק באמת את נושא ההתמכרות לריטלין.
אישית לא נתקלתי באנשים שריטלין הוא התמכרותם הראשונית.

חגי היקר

אין לי מושג מה היה מצבו הרפואי של אסי דיין .
לאורך שנות ניסיוני הלא מעטות נתקלתי במקרים בודדים של התמכרות ראשונית לריטלין.
אלה היו אנשים מבוגרים עם הפרעות אישיות, קשיים מרובים ונטייה להתמכרויות.
שניים מהחולים הגיעו לתרופה דרך ילדיהם והיו מכורים גם לתרופות מרשם אחרות.
גם לי לא ידוע על מחקרים גדולים על נושא זה מהשנים האחרונות.
בברכה
אורית

ד ר ל י

New member
אני לא דוקטור ולא רוקחת

אבל אני חייבת להגיד שהתשובה שלך נשמעת לי הכי נכונה, בתור מישהי שמשתמשת הרבה זמן בריטלין ובמינון יחסית גבוה.
תודה

למעלה