אסיפת הורים- עכשיו תורינו...

אסיפת הורים- עכשיו תורינו...

אז אתמול היתה אסיפת ההורים שבה הצוות החינוכי שטח את תוכניותיו לשנה הקרובה. העייזר זכה ללכת וחזר ממוטט. (שעתיים!!!!של הרצאה). אנחנו נדהמים תמיד מרמת הפלצנות העצמית של ביה"ס (כמה אנחנו טובים, כמה אנחנו מתקדמים) אבל אין ספק שרמת ההקניה שביה"ס נותן- מעולה. הבעיה לטעמי היא שהילדים בכיתה ג´ ועדיין אין שיעורי בית. מה יהיה כשהילדים יגיעו לחטיבה ויכרעו תחת עומס השיעורים???

חני ב

New member
אני לא רואה בזה בעייה

גם אצלנו משתדלים לא לתת שעורים. אנו קוראים לזה "משימות יום". ילד שהיה עסוק בפטפוטים/חלומות/כל תעסוקה אחרת, יש לו שעורי בית. ילד שמתפקד בכתה, חוזר הביתה עליז ומאושר. למה לא? את יודעת כמה הם לומדים כל יום? ה-מ-ו-ןןןןןןןן אז למה להעמיס עליהם גם בבית?

דניאל90

New member
גם אני חושבת כמו חני

הבן שלי עד שנה שעברה (כתה ו) היה חוזר הביתה ללא שיעורי בית וגם אני דאגתי מה יהיה בחטיבה. והשנה יש לו שיעורי בית (לא המון) והוא מסתדר ומתרגל. אין לו ברירה לא???

חני ב

New member
חכי חכי דניאל

ממה שאני שומעת מחברות שילדן כבר נמצא שם, בכתה ח או ט, הם נקרעים. בקושי התחילה השנה, והם קיבלו לוח מבחנים. פחדדדדדדדד.

מחשבות

New member
חני, אני בשוק!

ילד שפטפט בכיתה, דיבר עם חבריו, בנה מטוסים מנייר, אכל כריך בהחבא הוא ילד פעיל ומאושר חברתית. ילד שסיים שעוריו הוא ילד בודד וחנון.

חני ב

New member
אולי, אבל בטוח לא בודד

כמה שאני עכשיו מתגעגעת למס´ תלמידים מקסימים שלי. לאכול אותם.

אביא

New member
מילא פלצנות וההקניה מעולה

היום רעיתי תזכה למנת פלצנות מרוכזת ללא כל כיסוי. ניסיתי להניא אותה מבזבוז הזמן (שאין לה) אבל לדבריה יש לה מה להגיד. (בטח תשתוק כמו דג או מקסימום תקטר בשקט עם שכנותיה)

אביא

New member
אחח להתמוגג מהחינוך הפרטי

נתנו קולה... אצלינו אפילו מים מביאים מהבית. ורק המנהל נותן קולו...

יו, ממש חידשתם לי

המגמה היום היא לא לתת שיעורי בית? נשמע לי נהדר. אם תגידו לי שהנטייה היא גם לא לתת עבודות ע-צ-ו-מ-ו- ת לחופשים (כאלה שבגללן אי אפשר לארגן שום חופשה בחגים, כי צריך להספיק את המטלות השונות), אני בכלל אתחיל לחשוב שיש רוחות חדשות וטובות במערכת החינוך...

חני ב

New member
הדבר תלוי בבי"ס

ובמורה: אני אף-פעם לא נותנת שעורים לחופש, ואם יש עבודה ביום יום, אז צריך לפחות לשבוע מראש. אבל, אני מורה לכתות הנמוכות, וודאי יש שוני בגילאים.

ת ב נ

New member
" פלצנות" - המילה ממש לא מתאימה

כאן, יש לי הרגשה שאלה שלא מכירים את המערכת נוטים לבקר אותה כאילו הייתה מפעל הייטק . אנחנו מתעסקים עם ילדים ואם המורה או המנהלת אומרת שזהו בית ספר מתקדם ומביאה לפניכם דוגמאות , אני הייתי גאה ומתגאה ומספרת לכולם. הרי זה מה שאני רוצה בשביל ילדיי. במה המורים ומנהך בית הספר יתגאו, אם לא בהתקדמות ובהשגים?

יש מרחק גדול בין מה שאת מתארת

לבין רוח ביה"ס שנשבה שם אתמול. בקצרה, ביה"ס עסוק באופן אובססיבי בטפיחות שכם עצמיות. כנראה שבגלל השוק התחרותי אצלנו באזור בין ביה"ס הפרטיים, מנסה הצוות החינוכי לתת מין אחוות יחידה להורים. רק שלטעמי, באופן מוגזם. כמו שאמרתי, יש הבדל בין להתגאות בהצלחות ביה"ס לבין טחינה חוזרת ונישנת של "כמה אנחנו טובים (לעומת...), כמה אנחנו מתקדמים, כמה אנחנו מצויינים". לצערי, רוב ההורים צריכים את ההתלהבות העצמית הזו כדי להרגיש שיש תמורה לתשלום. אני מרגישה שיש תמורה ממה שאני רואה בבית.

אביא

New member
מענין ראיתי בסופר "טחינה ירוקה"

"טחינה אסלי" ועוד סוגים מסוגים שונים אולם לא מצאתי "טחינה חוזרת" שלחי לי דוגמית לטעימה.

למעלה