אסים השקעות או אסים שקיעות???

מצב
הנושא נעול.

למה המנייה צונחת למישהו יש מושג? אני מתלבט אם לברוח או לחכות...

אסים השקעות

אסים מתקנת עברה לירוק!!!
אסים השקעות
הקטע המוזר עם המנייה זה שבכל פורום אפשרי (the marker, גלובס וכ"ו ) אנשים מאוד בטוחים במנייה (מענין למה...) והשאלה הגדולה אם יש אור בקצה המנהרה כי אני נפלתי איתה (עדיין מושקע) משער 65 ואני מופסד בה הרבה ואת האמת אני בדילמה רצינית מה לעשות כי שום "ניתוח" של המנייה לא מעלה לי תשובות מספקות ולפי דעתי מדובר פה במנייה שביום אחד בהיר יכולה לקפוץ 50% למעלה... מה שבטוח כשזה יקרה אני בחוץ לתמיד!!! אכלתי איתה מספיק קש.

יקימונו

New member
אולי פשוט מנסים לנער אנשים כמוך

אסים השקעות
הקטע המוזר עם המנייה זה שבכל פורום אפשרי (the marker, גלובס וכ"ו ) אנשים מאוד בטוחים במנייה (מענין למה...) והשאלה הגדולה אם יש אור בקצה המנהרה כי אני נפלתי איתה (עדיין מושקע) משער 65 ואני מופסד בה הרבה ואת האמת אני בדילמה רצינית מה לעשות כי שום "ניתוח" של המנייה לא מעלה לי תשובות מספקות ולפי דעתי מדובר פה במנייה שביום אחד בהיר יכולה לקפוץ 50% למעלה... מה שבטוח כשזה יקרה אני בחוץ לתמיד!!! אכלתי איתה מספיק קש.
אולי פשוט מנסים לנער אנשים כמוך
שעושים במכנסיים כשרואים ירידות. על מניות כאלה צריך לשבת הרבה זמן ולשכוח מהם. על תשכח שהמניה היתה הרבה זמן בשער 20 לפני שפרצה . הרבה התיאשו ומכרו. ואז המניה הגיעה ל80 וירדה לאזור ה 40 יש הרבה מניות שהגיעו ל 3 ספרות אחרי שהיו ב 2 ספרות והרבה שמסתובבים מתוסכלים ואוכלים את עצמם על זה שמכרו אותה בזיל הזול.

gesus

New member
נראה שהיא עשתה את שלה

נראה שהיא עשתה את שלה
בנובמבר היא עשתה כמה זינוקים יפים וכמה אנשים פה בפורום (אני ביניהם
) עשינו עליה סיבוב יפה. אני אישית לא מתקרב אליה לפני שהיא חוזרת לרמה של 25 וגם אז רק לסיבוב קצר. אני מעריך שחוזים גדולים יזניקו את ערכה רק כשהוא ירד לרמה ריאלית ולא כשהוא מנופח בכמה עשרות אחוזים.

בסיבוב השני שעשיתי לפני כחודשיים

בסיבוב השני שעשיתי לפני כחודשיים
הפסדתי אליה את כל מה שהרווחתי מסיבוב הראשון בה מלפני כשלש וחצי חודשים ועוד כמה אלפים אך יש כאלה שהפסידו אליה את התחתונים.אני כמעט בטוח שמשהו הסריח בחברה ואני מקווה שנדע מזה בקרוב.אני אתן לכם רק נקודה אחת למחשבה.מאז שהמניה החלה לעלות מכ28-30אז נכנסתי לכ68שזה תקופה די קצרה כחודש וחצי החברה פירסמה כל שני וחמישי הודעות על רכישות על שיטוף פעולה על הקמת חברות בת וכדומה.פתאום מכ68-65היא החלה להתממש במחזורים עצומים ובתוך כיומיים היא הגיע לכ55אז נכנסתי לסיבוב שני אבל היא המשיכה ליפול חיזקתי מספר פעמים אלא שהיא המשיכה ליפול.בכ45החלטתי למכור הכל בהפסד שלא היה לי הרבה זמן.כידוע שהיא ממשיכה לעבד גובה ואפילו שברה רמת תמיכה פסיכלוגית40ועכשיו אם לא יהיו התפתחיות יתכן שהיא תחזור אף לאזור30אולי אז אני אאסוף אותה וכמו שאומרים אתחיל איתה מהתחלה ח ח ח.מה שרציתי להגיד לכם שמאז שהמניה החלה לצנוח החברה לא פירסמה שום הודעה נוסח לעיל שזה תקופה משהו כמו חודשיים פלוס. מדהים נכון.האם זה מיקרי או שמא יש איזה התאמה מכוונת ?שאלה.מה לעשות גם בבורסה עובדים על האנשים גם בורסה זה שוק אם לא של אגבניות ומלפפונים אז מניות...

gkeidar

New member
ואני מנחש שהוא הרים ממנה בוחטה ו...

נשמע כועס בגלל שלא נכנסת אליה בזמן
אולי בעתיד תכעס עוד יותר
מת שתרד חזק כדי שיוכל להכנס אליה בחזרה לעוד שטוץ קצר ומפנן...

אסים השקעות

מת שתרד חזק כדי שיוכל להכנס אליה בחזרה לעוד שטוץ קצר ומפנן...
אסים השקעות
הקטע המוזר שהיום היא היתה ירוקה... אני כבר מבולבל ממנה לגמרי...האם יש סיכוי קלוש לעלייה לטווח מסוים? כי לפי דעתי לאחר שירדה אתמול יותר מ 6% ואחר"כ תיקנה ל 0.5 בירוק והיום עוד 1.80 בירוק אולי אומר משהו...

gesus

New member
זה אומר שאם אתה כבר בפנים אז תשאר

אולי יבוא עוד גל ויקפיץ אותה מה שיעזור לך לצמצם הפסדים או אפילו לעשות כמה גרושים (לדעתי סיכוי קלוש שתגיע בחודשיים הקרובים מעבר לטווח של 45-50.

gkeidar

New member
יקח זמן עד שיחזיקו בניר לאורך זמן

אין לי ולדעתי לאף אחד נסיון בעל ערך מהותי עם המניה הזאת משום ומאז שהיא לאחרונה לבשה כסות חדשה לגמרי והיא מבחינה תפקודית חברה טריה לכל דבר. אבל באופן ספקולטיבי לגמרי ובנוסף למה שכתבתי בגינה בעבר, נראה שמבחינה טכנית התפתחה בה תמיכה מסוימת (די עקשנית) בסביבות 40 אג' שבטווח קצר יחסית (אני מהמר) יסתבר אם התמיכה מוצדקת ואם היה כדאי לרכוש את הניר הזה בסביבות השער הנ''ל. זה לא סוד שבנוסף לדיווחים שידועים כבר על השקעות נדל''ן במזרח אירופה ככלל וברומניה בפרט, יש לקחת בחשבון שרומניה היא למעשה ארץ רחבת ידיים שעוברת תמורה משמעותית מאד מבחינה התפתחותית וכלכלית שיוצרים מצב שהסיכויים להצלחה ורווחים נאים בצידה אטרקטיביים מבחינות לא מעטות ועולים באופן דומה על אלו שבמקומות אחרים ביבשת אירופה ומחוצה לה, מה שמסביר את נהירת החברות הרבות והמשקיעים הרבים לשם... העליות החדות במניה לאחרונה לא היו בלתי מוצדקות לגמרי, כי היו סיבות מתקבלות על הדעת לכך; אבל כמו שטענתי לא מזמן, זה לא היה הגיוני שניר כל כך צעיר יטען בכל כך הרבה מטען ויצבור רווח כל כך רב וימשיך לעלות במעלה ההר ללא גיבוי תואם (דוגמא: גוגל). כשיסתבר שאכן יש 'חיר' בקדרה שהחברה בוחשת בה, המניה תתנהג בהתאם ובצדק. משקיעים ישראלים בעיקר שהשקעתם במניה נשאה פרי רב, לא עמדו בפיתוי מימוש הרווח בהתחשב בהסטוריה הקצרה של החברה בהמהודרתה הנוכחית והרימו ממנה עוגן עם הרווח בכיס והתנדפו ממנה בשל פיק ברכיים מוצדק גם הוא, בעיקר בשל גילה הרך של החברה ולמיטב ידיעתי לא בהכרח בשל הסתברות של כשל בהתנהלות החברה. בקיצור וכרגיל, כשיהיה ציבור של משקיעים שיהיה מוכן ונכון לעמוד בפיתוי המימוש בטווח הקצר על בסיס מוצק ומוכח של הצלחה ורווחים בצידה, מה שבהחלט אפשרי, ערך המניה יעלה ויחזיק מעמד בשערים גבוהים יותר. עד אז תמשך בניר הזה התופעה של הכה וברח... חדשות מוכחות שהחברה עושה חיל תשאנה אתן את המרכיב שיוצר ונותן אורך רוח למחזיקי הניר וקורץ למשקיעים נוספים...

SL82

New member
בודאי שתצא

אני לא מבין מה הקטע להישאר במניה שאתה לא יודע מה יהיה איתה כאשר בסכום הזה אתה יכול לקנות מניה שלדעתך ודאי תעלה? אל תצא - תברח!!!

10גדליה

New member
אסים ופנסיה

השקעה במניות זה לא השקעה בשוק עגניות מלפפונים וכדו.. השקעה במניות זה לטווח ארוך.. בסוף כולם מבינים את זה ואני גם אתן כמה דוגמאות מאוד נפוצות בשוק שלנו... מניות כמו אלרוב נדלן שהתחילה במחיר של 30 שקל למאה מניות ואנשים שעשו סיבובים לטווח קצר היום אוכלים את הכובע ברגע שהיום היא שווה 7500 שקל למאה ..אלפי אחוזים ..אננשים שהשקיעו שם לטווח ארוך הספיקו לקנות בתים ולסדר את הפנסיה.. אפילו אנשים שראו שהיא נופלת מ4500 ל3000 ,מי שלא פחד ויצא, והאמין בפוטנציאל שבמניה הרויח בגדול ..כי אקירוב שווה את זה .. גם אני באופן אישי התחלתי ב4450 ויצאתי ב6500 ...וגם אני אוכל את הכובע על הטיסה למעלה לכיוון 7500 מנייה אחרת כמו פאנאגיה...גם הייתה שווה 30 שקל למאה...הגיע בשיא ל1400 בערך..אנשים התחילו למכור למרות שהמניה הזאת הרבה פחות משוויה בשוק..אז נכון..יש שממשים רווחים ומחכים שידיים חלשות יצאו ונכנסים שוב במחיר נמוך...וזה בסדר ונכון לעשות ...אם אתה יודע איפה רמות התמיכה ומתי להכנס...לא צריך להגיד שהשנה המניה עשתה קרוב ל2000 אחוז.. שזה גם דירה וגם פנסיה יפה..תלו כמה שמתם מזומנים.. לדעתי אסים היא חברה שיום אחת תהיה כמו פאנה וכמו אלרוב... תעשו חישוב פשוט.. כנסו למאיה תראו כמה שווי כל העסקאות ...כולל הכל..ותבדקו כמה השוו שלה בשוק באחת האתרים הפיננסיים... ותראו שהיא נסחרת מתחת למחיר שלה.. אם אני זוכר נכון שווי כל העסקאות 84 אירו ושוויה בשוק 77 מליון..מקווה שלא מטעה.. לכן אני אישית מחכה שתרד למרות שאני מושקע בה הרבה מאוד...שאוכל להכנס שוב ולחזק...את הפריצה היא יום אחת תביא..ובמניה הזאת אני רצה להיות בפנים..ושידיים חלשות יהיו בחוץ..

gesus

New member
לא כל מניה היא לטווח ארוך

ישנן מניות שיניבו תשואה בטווח הארוך אבל יתרונן הוא שהן יחסית בטוחות וישנן מניות כמו אסים שמצליחות להבריק למשך מספר ימים ואז אתה עושה עליהן סיבוב קצר ונעים כאשר אתה לוקח חשבון שהן הרבה יותר מסוכנות.

SL82

New member
בגדול אתה צודק

אני מדבר על מצב של אי וודאות שאתה לא יודע מה יהיה עם המניה אבל אם אתה יודע מה יהי איתה ולדעתי באמת אין לדעת אז אין לך מה לחפש איתה עוד. והשואל לא ידע מה איתה לדעתי לכן השבתי כך.

אסים זה הזבל שמריצים בפורומים

המנייה שתתן תשואה גדולה למשקיעים היא ארקו נדל"ן- האריה, המנכ"ל ועסקת הקסמים-האריה, איש הנדל"ן של השבוע הוא אריה קוטלר המשקיע בן ה- 31 נכנס לפני שמונה חודשים לחברת לידר-טק המפסידה, ומאז הוא דוהר איתה לעסקות נדל"ן בארה"ב ובגרמניה משתכר 50 אלף שקל לחודש, ועוד אריה קוטלר, 31, הוא בעל השליטה-למעשה בחברת הנדל"ן לידר-טק, שנכנסה בחודשים האחרונים לכמה עסקות נדל"ן מענינות בארה"ב ובגרמניה. ברוב המקרים, כפי שנראה בהמשך, מדובר בעסקות לא-שיגרתיות. השבוע, ערב המונדיאל, קנה שני נכסים בגרמניה, ב- 127 מיליון שקל, והצטרף לרשימה ההולכת וגדלה של ישראלים הרוכשים נדל"ן במדינה זו. קוטלר מגדיר עצמו כאיש עסקים פרטי, שאינו חייב להתראיין. גם כיום, כבעל מניות מוביל בחברה ציבורית, הוא שולח לקו החזית של החשיפה העתונאית את מנכ"ל החברה, ענת גואטה. עם זאת, נודעו ל- Nfc פרטים מרכזיים על פעילותו העסקית בתקופה שלפני לידר-טק. לפני כשלוש שנים תיווך קוטלר בעסקה, שבה קנתה גמול השקעות 169 תחנות דלק בארה"ב. קוטלר קיבל דמי תיווך נאים, אך ככל הנראה לא במזומנים, אלא במניות, בחברה האמריקנית שקנתה את התחנות. רווחיו של קוטלר מוערכים במאות אלפי דולרים, ואולי הרבה יותר. בנוסף, תיווך קוטלר באותה תקופה בעסקה אחרת של גמול, שבה קנתה ב- 9 מיליון דולר תיק פוליסות ביטוח של חולים סופניים. בזמנו נמתחה ביקורת על העסקה, אך מקור מקורב אליה אומר היום ל- Nfc: "העסקה היתה מוצלחת. תיק הביטוח היה מבוטח בסינדיקטים של ל'לוידס בלונדון. הם שילמו לגמול 2.9 מיליון דולר, והתיק נשאר אצל גמול". מענק על רווח -אשתקד החליט קוטלר לעבור מתיווך לעסקות עצמאיות, כיזם. הוא חיפש לקנות חברה בורסאית, רצוי שלד שאיננו יקר. כך הגיע לעסקה עם קבוצת שרם-פודים-קלנר: לפני שמונה חודשים קנה מהם 29% מחברת ההון-סיכון לידר-טק (לשעבר חברת ממתקי אופנהיימר). לחברה יש הפסד מצטבר של 28.5 מיליון שקל, שהוא לא רק עול, אלא גם נכס לצרכי מס בעתיד. קוטלר שילם בעד המניות 10.2 מיליון שקל. כן קיבל אופציה לרכוש חבילת מניות נוספת, שתביא אותו לכ- 50% בחברה, תמורת 10.35 מיליון שקל נוספים. הצדדים חתמו על הסכם, שלפיו תנהל חברתו הפרטית של קוטלר את לידר-טק, ב- 4 השנים הקרובות. קוטלר עשה עסק לא רע: הוא מקבל דמי ניהול של 50 אלף שקל לחודש, ועוד הוצאות. כן יקבל מענק בגובה 7.5% מרווחי החברה לפני מס. ענת גואטה, מנכ"לית לידר-טק: "ברור ומוסכם שקוטלר ינצל את האופציה, כך שבתוך זמן קצר יהפוך לבעל השליטה בחברה. מטרתנו היא להפוך את לידר-טק, שעסקה קודם לכן בנושאים אחרים, לחברת נדל"ן, שרווחיה ימחקו בהדרגה את ההפסדים, ואחר כך יביאו אותה ליתרות רווח". גואטה , 39, כלכלנית במקצועה, סיימה לימודי תואר שני במימון במכללה האקדמית בנתניה, עיר מגוריה. היא עבדה 5 שנים בחדר העסקות של בנק המזרחי. קוטלר, שעשה עסקים באמצעות הבנק, הכיר אותה שם, ואשתקד שלף אותה מהבנק ומינה אותה למנכ"ל. החברה שכרה משרדים צנועים, 130 מ"ר, בכ- 15 דולר למ"ר לחודש, במגדל משה אביב. גם הצוות צנוע, כיאה לחברה שרובצים עליה הפסדים גדולים מהעבר: גואטה, יועצת משפטית, וקוטלר עצמו, הנמצא רוב הזמן בחו"ל, ומגיע מדי פעם לביקור מולדת. מרגע שהחל לנהל את לידר-טק, דוהר איתה קוטלר במהירות מעסקה לעסקה. גואטה, וכן מסמך בכתב של קוטלר, מתארים את העסקה הראשונה, שנעשתה בקווינס, ניו-יורק: "אשתקד תיווך קוטלר בעסקה, שבה קנתה גמול מקבוצת בייריק האמריקנית 90% ממתחם בן 50 דונם, ששמו וייטסטון. לפני כחצי שנה, זמן קצר לאחר שנכנסנו ללידר-טק, קנתה לידר-טק מגמול 25% מזכויותיה בקרקע, ב- 3.11 מיליון דולר. לאחר חודש, מכרנו מחצית מחלקנו, כלומר 12.5%, לחברת מלרג, ברווח של 600 אלף דולר. קיבלנו הלוואה של 2.55 מיליון דולר מחברת כנף 2,000, לתקופה של 3.5 שנים, בריבית 8%. למעשה, לא שילמנו דבר במזומן. נותרנו שותפים, לא גדולים, בפרויקט, שבו אמורים לבנות דירות, מרכז מסחרי ומרינה, בשטח כולל של כ- 70 אלף מ"ר". לאחר זמן קצר העתיקה לידר-טק את פעילותה לגרמניה. גם הפעם לקחה שותף, הפעם מראש, לפני חתימת החוזה, את חברת מבטח-שמיר. שתי החברות יחד הילוו 5 מיליון אירו לחברה גרמנית, בעלת 8 בנייני מגורים, ובהם 2,000 דירות, בברלין, פוטסדאם, קיל, זאנגרהאוזן, ויסלבך, אורפורט ותייל. בתמורה להלוואה, קיבלו היזמים הישראלים אופציה לרכוש בעתיד 60% מהחברה הגרמנית. בינתיים, הם דואגים גם לרווח צנוע בהווה: ההלוואה היא לשנתיים, בריבית של 10%, והיזמים מימנו אותה בהלוואה בנקאית, הנושאת ריבית של ליבור ועוד 2.5% לשנה. הפרשי הריבית מבטיחים להם רווח של כמה עשרות אלפי אירו לשנה. בעסקה נוספת בגרמניה, קנו לידר-טק ומבטח-שמיר בניין משרדים בן 5,600 מ"ר בשטוטגרט, ב- 5.4 מיליון אירו, שהם כ- 31 מיליון שקל. כמעט כל ההשקעה ממומנת בהלוואה של בנק מקומי, בריבית של כ- 5%. רוב הבניין מושכר לחברת המכוניות הידועה דיימלר-קרייזלר, המשלמת דמי שכירות בגובה 9% משווי הבניין. גם כאן, ההפרש בין הריבית הבנקאית לדמי השכירות יוצר רווח בטוח. העסקה לפני-האחרונה נעשתה לפני כשבועיים, והפעם שוב בארה"ב, במירטל ביץ, דרום קרולינה, שם מחזיקים פרטיים בקרקע למגורים. גם הפעם, זו עסקה לא שיגרתית, שקוטלר הגה אותה תוך כדי נסיעות לאתר וניהול מו"מ עם המוכרים. הוא גילה, שהיזמים זקוקים להון עצמי, והציע לתת להם הלוואה להשלמת ההון העצמי. היזמים, שכנראה זקוקים מאוד לכסף, הסכימו לתנאים לא-קלים מבחינתם,וטובים מאוד לקוטלר: לידר-טיק הלוותה 2 מיליון דולר לפרויקט לשנה עד 3 שנים. החברה תוכל לדרוש פרעון מוקדם של ההלוואה, לאחר שנה, ואז תקבל ריבית של 18% (!). אם ההלוואה תהיה לשנתים עד שלוש, תרד הריבית לתקופה זו ל- 10%. מצד שני, תקבל לידר-טק אופציה לאחוזים מהרווח. על-פי חישוביו של קוטלר, עשויה לידר-טק להרויח מהעסקה עד 8 מיליון דולר, סכום שיכסה חלק גדול מיתרת ההפסד של החברה. השבוע, נכנסה החברה לשתי העסקות הגדולות ביותר שלה עד היום, שתיהן בברלין, והפעם באופן עצמאי, ללא מבטח-שמיר: היא קנתה בית אבות בן 3,400 מ"ר, בבנייה, ב- 13.3 מיליון אירו, שהם כ- 77 מיליון שקל. בית האבות כבר מושכר מראש לחברה מקומית, הפעילה בתחום זה, במיליון אירו לשנה, תשואה של 7.5%. בנוסף, קנתה מרכז ספורט בן 5,600 מ"ר, ב- 8.8 מיליון אירו, שהם 50 מיליון שקל. גם מרכז זה מושכר מראש, לחברה הפעילה בתחום זה, ב- 700 אלף אירו לשנה, תשואה של 7.9%. החברה מנהלת מו"מ לקבלת הלוואות למימון הרכישות. קוטלר: "מדיניות לידר-טק היא לרכז חלק גדול מהשקעותיה באירופה בכלל ובגרמניה בפרט. במדינה זו ניתן לרכוש כיום נכסים במחירים נוחים. מטרתנו היא להגיע תוך זמן סביר להשקעות בנדל"ן בחוץ לארץ בהיקף של 100 מיליון אירו ויותר, כלומר קרוב ל- 600 מיליון שקל". עם זאת, חייב קוטלר להיזהר. ראשית, כמו שנאמר כבר בעבר, ענף הנדל"ן "איננו אוהב מטאורים". שנית, בעסקות של החברה קיימים כמה גורמי סיכון: מה תהיה הריבית הבנקאית שישלמו בעתיד? מה יקרה אם שוכרים יסיימו את חוזי השכירות שלהם, וקשה יהיה למצוא שוכרים אחרים, בפרט בדמי שכירות טובים? כמה שנים יקח לחברה כדי למחוק את הפסדי העבר?

מצב
הנושא נעול.
למעלה