אסטמה...

TheBigBen69

New member
אסטמה...

לדר' שלום. מגיל קטן סבלתי מברונכיטיס ומאסטמה. האסטמה פעם הייתה ביינונית אך עם השנים ובעזרת טיפול במשאפים היא הגיע למצב ממש קל, עד כדי התקף פעם ב3 חודשים ולפעמים אפילו לתקופה יותר ארוכה. הכל הייה טוב ויפה עד שהדעתי לבסיסי הנוכחי. חצרים זהו בסיס ח"א אשר נמצא בדרום. שטח הבסיס הוא ענק אבל לפי מה שניראה לי כ80 אחוז ממנו לא מאוכלס אלה שטח פתוח של חול. מאז שהגעתי לבסיס הזה אני בקושי ישן בלילות כמעט ואין לילה שאין לי התקף או קשיי נשימה. ההתקפים שלי לא כל כך קשים אלה פשוט התקיפות שלהם גדלה. הרופא בבסיס תחילה שמה אותי בחדר אסמטי שזה כמובן לא עזר כי בתכלס במשך היום אני כן מסתובב בחוץ בסביב לא כל כך נקייה של מסוקים שמעלים אבק ועוד מוקמות רבים מלאיי אבק. זהו מקום טוב להזכיר שאני אלרגי לעצי זית, עצי פקאן, כותלית יהודה, קרדית אבק הבית ועובשים. הרופא גם כן הפנתה אותי לרופא מומחה אשר קבע שסביבת הבסיס היא לא נקיה ויש להעביר אותי לבסיס אחר. הרופא בבסיס שלי לא אהבה את הניסוח שלו לדברים האלה ולכן היא הפנה אותי לחוות דעת נוספת אשר קבע אותו דבר. העברה לבסיס נקי יותר. הרופא בבסיס שלי שלחה את ההפניות לקצינת רפואה בכירה אשר יושבת לה בקיריה בת"א וקבע כי חצרים הוא בסיס לדוגמא ואין כזה דבר בסיס נקי יותר. כמו כן היא אמרה שאין תיעוד להתקפי אסטמה. והסיבה לכך היא שרוב ההתקפים שלי קוראים בלילה והם לא כל כך חמורים שאין לי סיבה לגשת למרפאה. אבל בפעמים המעטות שכן נגשתי עד שטיפלו בי ועד שבדקו איתי הציפצופים נעלמו והאסטמה נרגעה. השאלות שלי אליך היא מי לדעת צודק הקצינה או הרופאה המומחה? איך אני יכול לפתור את הבעיה? ואם יש אפשרות להראות לרופא בבסיס את התיק הרפואי האזרחי שלי שתראה שיש לי היסטוריה ארוכה של אסטמה. יש לציין שאני לא מעשן וגם לא הסביבה הקרובה אליי! והפר' שלי הוא 64. וכמו כן שבימים שאני נמצא בבית אין לי התקפים או קשיי נשימה.

למעלה