אסון כלכלי מתחיל ...

אסון כלכלי מתחיל ...

טיפ היום: אסון כלכלי מתחיל בפילוסופיה של לעשות פחות ולרצות יותר . (ג'ים רוהן)

dove2

New member
ממש לא מסכים עם ג'ים רוהן

לעשות פחות ולרצות יותר זה בעקרון עצלות+חמדנות. ואלו מוטיבציות נהדרות שממריצות הרבה אנשים להצליח כדי לממש את העצלנות והחמדנות שלהם. כמובן שצריך לתעל את הרגשות הללו לעשיה פרודוקטיבית ולא לשיתוק.

בעצלות יש מוטיבציה?

בעצלות יש אולי מוטיבציה לישון. חמדנות ועצלות יובילו לכישלון, לאסון כלכלי לפי דבריו הנכונים של ג'ים רוהן. להבנתי הטיפ בא להציל את המשקיע שלא ישקע רק בלרצות יותר ובלתת פחות. אפשר לרצות יותר, אבל צריך לתת יותר, יותר ערך ותועלת, להפתיע ביותר ממה שהובטח, יותר ייחודיות, יותר נשמה, יותר רגישות בנחישות(מושג חדש נפלא מהשבוע האחרון).

itaym02

New member
אני אתן לך דוגמה למה שdovהתכוון

אם אני עצלן ואני עובד בהובלות, אני אשקיע כל יום שעה באימוני כושר אינטנסיבים (משקולות) כדי שאוכל לעבוד הרבה פחות קשה. (את הדוגמה לא אני המצאתי, הכבוד נתון לט. פראצ'ט)

מי שראה עצלן שעובד בהובלות - שיקום

עצלן ועובד בהובלות זה דבר והיפוכו. הצחקת
עובד בהובלות זה סופר חרוץ ובדרך כלל זה גם סופר בריון. אימון תמיד יכול לעזור.

prizman

New member
אני היום

עושה פחות, רוצה יותר ומשיג יותר. "מי שעובד אין לו זמן להרויח כסף"

לא להיסחף

באופן כללי, דבר הטיפ: לא מספיק לרצות, צריך גם לעשות. ככל שתעשה יותר, יותר טוב, תצליח ותגשים יותר. אם תרצה ולא תעשה היטב, בשקדנות ובנחרצות צפוי אסון כלכלי. המס הצודק בישראל הוא פרוגרסיבי עם מדרגות של גובה ההכנסה. שיעורו הוא יחסית גבוה במדרגה העליונה בעיקר, אבל יש כוונה של המדיניות הכלכלית להורידו. עדיין כדאי לעבוד ולעלות למדרגת מס גבוהה ושכר גבוה יותר.

prizman

New member
להצליח ולהגשים

זה דבר אינדבידואלי. לך תשכנע בדואי מסיני שפסגת המאוויים זה להיות רוה"מ בישראל. ילד בתיכון ברעננה יכול להאמין שזה כך. אסון כלכלי בעולם המושגים שלך הוא לא בהכרח אסון בעולם המושגים של אותו בדואי או של חרדי. זוהי קלישאה. דבר אחרון, כרגע בלי לעבוד אני במדרגת המס העליונה. המשמעות, מכל שקל שארויח מעבודה אשלם 50% מס. זה הופך את העבודה לבלתי משתלמת עבורי אא"כ ארויח 30000 ש"ח לחודש ומעלה. פשוט כי בתפישת החיים שלי כיום לא שווה לי לבזבז 9 שעות ליום על עבודה בשביל פחות מזה. בשוק ההון אני מרויח סכום די קרוב בפחות מאמץ אם כי ביותר סיכון. חוזר למה שהתחלתי בו-הכל בעיני המתבונן.

ג'ים רוהן אומר

שלרצות יותר ולעשות פחות יכול להביא לאסון כלכלי. דברים הגיוניים ביותר. אם רוצים יותר צריך לעשות יותר... זה יכול להיות יותר טוב, יותר מאמץ, יותר זמן, או שילוב של כולם יחד. גם אם בחרת בשוק ההון ... תוכל לרצות ולהגשים יותר אם תעשה יותר, יותר טוב, יותר זמן, יותר השקעה... בנושא המס, זה החוק, המס פרוגרסיבי, חובה, וצריך לחיות אתו. מוזר לי המבט על המס שאתה חייב לשלם, במקום על הרווח נטו שנותר לך אחר המס, שהוא הפרי, ההישג מהעשייה שלך. מה פירוש לא משתלם לי? זה החוק, זה המס וכך חיים ומגיעים להישגים. וכפי שציינת: מה עם הסיכון בשוק ההון? מה אם תיפול ושכרך יהיה אפס לשעת עבודה? זה כן ישתלם לך?... אבל כפי שאמרת ענין של תפישת חיים והכל בעיני המתבונן והמשקפיים שלו.

prizman

New member
כבודו של ג'ים רוהן במקומו מונח

לא מכיר את הביוגרפיה שלו ואין לי כוונה לייעץ לו באשר לחייו, אם הוא חי, או באשר למותו אם לא. "תוכל לרצות ולהגשים יותר אם תעשה יותר" זו גישה מאוד חומרנית, במיוחד אם נסתכל על המשך המשפט שלא העתקתי. היותר שלי הוא רווחה כלכלית סבירה עם חיים אחרים מלאים. אם אעבוד יותר, גם אם ארוויח יותר , אהנה פחות. ומה שאמרת" זה המס זה החוק" נכון, ואני מציית לחוק הזה, לכן אני לא ממש מתלהב מלעבוד. להישגים הגעתי. את הסיכונים לוקח במקביל לסיכויים, כמו כולנו, רק מתייחס לזה בפחות אידיאליזם והדרת כבוד לתיאוריות כמוך, מבלי לפקפק בידיעותיך הרבות כמובן.

בשביל לקבל אתה צריך לתת

דווקא הגישה שלך היא חומרנית: אתה רוצה לקבל יותר רווחה כלכלית, חיים מלאים, רווח גבוה, בהחלט חומרני, לגיטימי גם לך וגם לאחרים. אומר ג'ים רוהן שבשביל לקבל זאת אתה צריך לתת, לתת יותר ערך, יותר תועלת, יותר השקעה, יותר ייחודיות. אם תתן פחות במקום יותר, צפוי לך אסון כלכלי. נראה לי שאתה אומר אותו הדבר בעצם, שאתה נותן יותר, בדרך יותר טובה בעיניך, מקווה שגם בעיני השוק, ותצליח בדרכך, דרכו, תן יותר בדרכך ותקבל יותר. בהצלחה.

avner058

New member
זאת בדיוק המדיניות

של מערכת המיסוי של מדינת ישראל ככל שאתה עובד קשה יותר ובהתאם מסתכר יותר כן גדל המיסוי ומותיר בידך פחות יותר (באופן יחסי). באשר לנושא על פי דברי רוהן אנחנו באסון כלכלי מתמשך, לפחות על פי אחת ההגדרות של מדע הכלכלה . אנו נזקקים למדע הכלכלה היות והצרכים מרובים והאמצעים מעטים ולכן אנו זקוקים לתכנן.

למעלה