אנשי דפוס יקרים, זקוק לעזרה!

dor_ian

New member
אנשי דפוס יקרים, זקוק לעזרה! ../images/Emo101.gif

עניין מביך למדי איש מולטימדיה אני ובקיא גם בכל התוכנות הגרפיות המקובלות בענף אך עד כה לא הזדדקתי לשרותי דפוס, הכל הלך לוידאו או במחשב. וכעת כטובה אישית נתבקשתי ליצור כרטיס ביקור הכל טוב ויפה עד שפניתי ללשכת השרות הקרובה למקום מגורי. ובכן (זה הקטע המביך) הלשכה רוצה "צלבים"!!! אז בבקשה הסבירו נא איך עושים צלבים וכל הטכניקה הקשורה לעניין כלומר האם זה בשכבה עליונה או צבע מסוים או מיקום מדוייק. עדיף אם מישהו יעלה כדוגמא תמונה של קובץ שנשלח לדפוס. במידה ויש עוד עניינים בנושא שעלי לדעת אשמח לשמוע. אני מודע לנושא של CMYK אגב. הקובץ שאני מגיש יהיה על A3 פרוס בפורמט FH8 או FH9 הוא יודפס בדפוס דיגיטאלי. זהו, רשמתי הרבה בשביל כולה צלבים. תודה מראש DORIAN נ.ב אל תטיפו לי מוסר על כך שלא שאלתי את הלשכה איך עושים צלבים

צלבים (ועוד ביום כיפור...)

פשוט מאוד. תפקיד הצלבים הוא במיקום שכבות הצבע השונות בצורה המדוייקת אחת ע"ג השניה. יש למקם אותם בכל אחת מארבע פינות הדף. כמו כן, תמיד רצוי לפני הבאה לדפוס להפוך את הטקסט לאובייקט. דבר זה מונע מבוכה גדולה כאשר משתמשים בפונט שלא קיים בבית הדפוס או אז יודפס פונט אחר. את הפיכת הטקסט לאובייקט יש לעשות כפעולה אחרונה לפני שמירת הקובץ. התהליך הוא פשוט ובמתבצע באופן הבא : סימון (ctrl + a) ו Text -> Convert to paths כמו כן, רצוי ואף עדיף שתברר בבית הדפוס באיזו גרסת פריהנד הם משתמשים (במידה ושמרת כפר´ 9 ובלשכת השירות משתמשים בפר´ 8 העבודה לא תודפס) אז תוכל לדעת כאיזה סוג פורמט לשמור. מממ... וזה מה שעולה לי לראש כרגע. בהצלחה. תא"י.

dor_ian

New member
הממ עדיין משהו חסר לי

תודה על התשובה כמובן ברור לי כל נושא הטקסט, גירסאות וכו´ לגבי הצלבים: אם יהיו לי נאמר על ה A3 מאה כרטיסי ביקור ברווחים שווים האם אני צריך לשים בפינת כל אחד מהם את ציור הצלב הזה שעשית? ובכלל, לגבי הציור שהעלית, האם עליי ליצור משהו כזה ושכפלו בשכבה עליונה משהו לא מסתדר לי מבחינה הגיונית. אני יעדיף לראות מעין גירסה מוקטנת של דף שלם שהולך לדפוס. אני מאמין שאין משמעות לשכבות צבע מכיוון שזה הולך לדפוס דיגטאלי אז תפקיד הצלבים יהיה בשביל החיתוך יכול להיות שזה נראה אחרת, אני לא בטוח. תודה

ובקשר לצבע של הצלבים

הצבע הוא צבע מיוחד שנקרא REG משהוא...REGISTRATION ליתר דיוק היחוד שלו הוא שהוא מופיע בכל הפלטות של הדפוס.

איה@

New member
דור - תפקיד הצלבים הוא:

סימון מקום החיתוך של כרטיס הביקור אם אתה ממקם על A3 כרטיסי ביקור, הצלבים מסמנים לדפוס היכן לחתוך - ולכן תפקידם חשוב ביותר אתה צריך למקם אותם כך, שלא יופיעו בתוך ה"פריים" (מושג שאול) ובכל זאת, יחתכו במקום המדוייק. בעוד כרגע אעלה לך לכאן דוגמא. בהצלחה!! ותרגיש נוח - כמוני כמוך - מתמודדת עם הגשה לדפוס.
איה.

איה@

New member
הנה הדוגמא

אל תתפוס אותי על דיוק......עשיתי זאת זריז כדי להמחיש לך את הצלבים עושים פשוט עם קו בפריהנד, תלחץ על שיפט, כדי שיצאו ישרים ותמקם אותם נכון בעזרת סרגלים. כל הרעיון הוא: תעביר קו דמיוני של הסכין, מלמעלה למטה ומשמאל לימין. מקווה שעזרתי בהצלחה!
איה.

איה@

New member
וזו ההזדמנות להגיד לאפרת ../images/Emo51.gif ../images/Emo39.gif ../images/Emo51.gif

ההסבר שלך למטה - עזר לי מאד!! מאד!! והתקדמתי יפה עם העבודה. ועוד שאלה קטנה - ידוע לך מה גודל השוליים שה"פיירי" משאיר בהדפסה על A4 ?? שוב תודה!
איה.

kedem

New member
איה שכחת להוסיף...

גלישה של הצבע הורוד מסביב, שאם לא ידיקו בחיתוך אז תשאר נימה לבנה. שנה טובה אייל

אני ישנה והביפר מצפצף!!! אוף!!

תפקיד הצלבים: יש שני סוגי צלבים - צלבי חיתוך וצלבי התאמה, מה שביקשה לשכת השירות אלה צלבי חיתוך, הם אכן צריכים להיות בצבע REGISTRATION מתוך רשימת הצבעים, והם חייבים להופיע על כל העתק מהעבודה כלומר אם אתה עושה כרטיסי ביקור, אז לכל כרטיס צריכים להיות כאלה. לגבי מה שתלתן הראה - אלא צלבי התאמה, והלשכה תכניס אותם כשהיא תיצור את קובץ הפוסט סקריפט לדפוס (כדאי לך אבל להזכיר להם) מצורף קובץ דוגמא מהם צלבים ואיך הם נראים צלבי החיתוך נקראים: CROP MARKS צלבי התאמה נקראים REGISTRATION MARKS אני חוזרת לישון בהצלחה!!!

איה@

New member
../images/Emo7.gif חזרת לישון.....ולא ראית את ../images/Emo27.gif

השאלה שלי......
לא נורא.....זה לא מצריך ביפר
, אבל כשתעוררי, תעני אם את יודעת. וחוץ מזה - תיכף אוכלים
זמן טוב להתעורר
איה.

incognito_s

New member
שוליים בפיירי

למיטב ידיעתי כ 10 מ"מ, זאת אומרת סנטימטר, אלה השוליים שמשאיר הפיירי

incognito_s

New member
צלבים

מזל שאפרת התעוררה... כמו שאפרת אמרה יש שני סוגי צלבים, חיתוך והתאמה. כך שמיותר לחזור על דבריה. יכול להיות שבית הדפוס יבקש ממך לסגור את הקובץ פוסטסקריפט, ואז כדאי לברר באיזה דרייבר לסגור אותו, בד"כ סאיטקס דולב 800. אבל את כל הדברים האלה כדאי לשאול את בית הדפוס או לשכת השירות איתה עובדים. כי כל אחד מהם עובד בשיטה שונה. חלקם רוצים קבצים סגורים בלי צלבי חיתוך והתאמה, חלקם רוצים עם צלבים. אז לברר ולבצע

../images/Emo13.gif דוריאן תודה ואיה - ראיתי שענו

לך כבר...זה אכן סנטימטר פלוס מינוס (תלוי במכונה)

למעלה